Diskuze o skútrech větších objemů.
20 srp 2016, 23:35
Taky to nechávám na zimu, jelikož skútra používám denně. A taky to vidím na obložení + pružiny. Chtělo by to servisní manuál, kde jsou napsaný rozměry pružin a jejich tolerance.
Jinak olej to nežere.
21 srp 2016, 00:11
So servisným manuálom ti nepomôžem.Pružiny na pakne predávajú v sadách 3 po3-rôzne tvrdosti.Pakne som aj s bubnom odniesol do firmy,ktorá mi to prelepí.Hrúbku obloženia som nechal na nich a dal som si tam nalepit stredne tvrdý materiál. V tej firme mi pomohli aj brzdami.Zdá sa,že v tom chalani vyznajú. Pružiny so objednal originál v Yamahe.Nechce sa mi riešiť rôzne tvrdosti pružín a ich vzájomná kombinácia.
21 srp 2016, 07:59
Kolik máte najeto, ze řešíte tady ty věci, me to tedy nic takového nedělá, ale jen abych tak zhruba věděl
21 srp 2016, 08:44
Už mám 60 000 km.
21 srp 2016, 08:45
Tak to je fakt dost, rozvodovy řetěz uz si delal?
21 srp 2016, 09:07
Ne, ten ešte drží.Motor bol asi robený u niektorého z predošlých majiteľov.Ja som robil výbrus,lebo bol brutal doryhovaný valec a žral kvantum oleja.K topu repas ventilov a všetko čo sa mi nezdalo.Motor ide teraz krásne.Nemá zmysel ho poliť,pokiaľ tam nič nerachotí.
21 srp 2016, 09:09
Jasny, me to olej neberr, ale podle tacha mam 22tis,nicmene jestli je to pravda tezko rict....
21 srp 2016, 17:13
já má momentálně 29500. Přes zimu kouknu na spojku, budu muset koupit nový gumy, možná válečky a řemen, nevím jak se pozná že už to maj ty věci za sebou a to už si ho pak nechám. Momentálně je na prodej
21 srp 2016, 17:38
Me mizí olej jen kdyz jezdím po dálnici a to se držím kolem 120na tacho. Jinak ne. Stav tachometru je 39000 podle servisu kde byla hned po koupi tak ma najeto cca 80 000 ale plasty jsou jak nové

V zime necham udělat vybrus.
Odesláno z mého KIW-L21 pomocí Tapatalk
21 srp 2016, 17:54
No ja má 60tis. na tacho.Kolko má v skutočnosti nabehané,ví len sama Majda.Dálniciam sa vyhýbam a nevalím moc nad sto,lebo potom mi vyhádže olej do vzduch.filtra.Keď jazdím okolo 100 tak mi olej nemizne.
Opotrebovanosť tých vecí poznáš,keď to rozoberieš.Remeň by mal mať z celkovej šírky mínus cca 1,5 mm, valčeky by nemali mat žiadne vydraté plochy,remenice by tiež nemali mať veľké ryhy.
21 srp 2016, 22:11
Tohle jsem našel o spojce tak to třeba pomůže :
25 srp 2016, 01:34
Zdarec, tak se zda ze mam asi prvni poruchu a hned asi větší. Pri jízdě vibrace, trepe se to celý jak vibrace obravskeho telefonu, občas jako by pridrhnuti pri konstantni jízdě, zacalo to delat nejdrive jen okolo 90 a ted uz to dělá i pri 50... Vůbec nevim co by to mohlo byt, po prijezdu z prace jsem sundal viko variatoru s tim, ze treba remen.... Ale ten je jak novej, co jsem tak videl pruzinky ve spojce praskle nejsou, kdyz pritahnu poloremenici k sobe tak kontrastní pruzina pruzi
... Zvon se me sundat nepovedlo nemam zadnou aretaci a zadni brzdou jsem to neudržel....sundal jsem i zadni kolo, jestli treba lozosko v te zadni tehlici, ale to se zda taky ok... Akorat na velkem stojanu kdyz obracím zadnim kolem tak to v jednom miste de jako by hůř a cvaka v tom, ale nevim zda je to normální.... Jinak akcelerace stale beze zmen, na rozjezd taky vse ok.... Nejake nápady???? Díky
25 srp 2016, 05:29
mě takové zadrhávání dělalo na motorce ložisko v rozetě, totálně rozsypaný, ale když píšeš že je máš OK. Když to postavíš na hlavní stojan, přídáš mu tak to dělá taky?
25 srp 2016, 06:32
Nemohlo se ti odlepit závaží z kola?