Mastegl píše:Neříkám, že potřebuji před sebou metr místa. Jen to uvádím jako fakt, že na NMAXu je pro obry jako já více místa, než na XMAXu. Samozřejmě to nevypovídá nic o celkovém komfortu jízdy. Mluvím pouze o prostoru před kolenama.
Chechtáky by nebyly problém (zvažoval jsem i Forzu), jen v něm nevidím přidanou hodnotu odpovídající těm 50 000 Kč navíc. Ke stejnému závěru jsme došli i včera s pánem z Yamahy, který mě od toho sám jako prodejce zrazoval. Ne proto, že by to byl špatný stroj, ale proto, že i já sám beru tuto koupi jako vstup na jednostopá vozidla s tím, že se časem posunu výše. Kdybych si chtěl nechat XMAX příštích 5 let, byla by to pro mě volba. Ale pokud se chci nyní se skůtry teprve seznámit a dříve či později přejít vyše, neshledali jsme XMAXe jako rozumnou koupi. Jako lepší cestu proto vidím vzít něco levnějšího a když se mi bude na motorce líbit, koupit později něco většího.
A tu Majesty S tam neměli? Ta je bytelná, lepší komponenty atd. a v akční ceně byla nějak okolo 71 tis. Pokud se na ni vlezeš, tak by to mohlo být taky dobré, mně se líbila, ale bohužel se na ni nevlezu pohodlně (zadní sedačku nepočítám

).
Forza je dobrá, cena souvisí i s tím, že to je fakt maxi skútr a hlavně má plných 11kW. To že to u Yamahy pomlouvají na to moc nedej, to jsem zažil taky, jsou nějací nabubřelí poslední roky kvůli prodejům

. Jde o to jak ti to sedí, kolik to stojí, co servis atd. Nejsou to malé částky a jezdit to budeš ty a ne oni.
U mne to je obráceně, měl jsem první motorku a je to fajn a tak, ale chci něco menšího a lehčího, protože jsem zjistil, že na můj styl to v pohodě stačí a hlavně něco praktického i do práce na pravidelné ježdění. Na nic z toho se moje motorka nehodí a sběratel nejsem abych měl v garáži několik kusů. Sám by jsi zjistil, že nakonec jezdíš primárně jen jeden stroj. A kupovat si 2 motorky za mega a pak na ní najet za 7 let jen 1000km tak jak jsem se včera bavil v BMW o jednom zákazníkovy, tak to ty prachy raději prožeru

-- 07 dub 2016, 12:31 --
crhy píše:No jo, ovšem zrovna X max dle mého neni maxiskůtr, to je spíše až Tmax. Je možné, že model 2014 bude v tomto "kolením" parametru horší.
Ohledně místa je to opravdu problém, když tam nedáš nohy.
Souhlas PCX má místa na kolena habakuk.
No ale Tmax to už jsme někde jinde. A i Yamaha má na prodejně řadu Xmax vedenou jako maxiskútry. Prostě nechápu jak to u toho PCX nebo Nmax udělali, že tam je tolik místa i přes tu hromadu plastů a na Xmax ne. Co jsem tak bádal, tak podobný problém mám i na Burgmannu a zdá se to být ty vystouplé plasty směrem k řidiči kde jsou přihrádky. A záleží jak to je komponované do karoserie a řidítek, protože jak jsem psal, tak u té nové Kawasaki J125 není problém a mám tam cca 15 cm k těm plastům od kolen když sedím na sedačce vepředu. A taky skútr, kde neotočím řidítka na doraz na obě strany bez toho aniž bych se dotknul noh taky nebrat, protože při normální jízdě by to člověk nepotřeboval, ale ve městě při manévrování se to využije a není dobré si při tom lehat na asfalt a bavit okolí

Za cenu co stojí základní Xmax bych si spíše koupil Xcity 250, jenže s tím prý budou končit, že budou valit jen Xmax no :-/