Proč jezdíte?

Diskuze o čemkoli.

Proč jezdíte?

Příspěvekod kaaduh » 12 srp 2009, 02:59

Ahoj, zajímalo by mě proč jezdíte zrovna na skůtrech?

Musíte mě omluvit, ještě donedávna byla moje představa o motorkářích asi taková, že lidi kolem patnácti jezdí na skůtru (protože sem neznal nic jinýho než ty stroje z hypermarketů za pár šupů), pak kolem 20 až 25 začnou jezdit na těch silnejch sportovních a nakonec přesedaj na choppera kolem tý třicítky. A právě tady mě hodně překvapilo, že je to vlastně úplně jinak, skůtrů je tolik a ty kubatůry sem nečekal. Je tu tolik "tátů od rodin" a docela málo mlaďochů (nebo sem nevyčet kolik jim tak asi je).

Taky sem dřív neměl rád motorkáře, zkušenosti s nima jenom z auta nebo pěšmo, když z dálky slyšíte jak se snad dvoukilem blíží magor k přechodu, ale docela rychle se to změnilo, celej názor na tenhle úplně jinej svět, do jistý míry i docela romantickej :)

Takže moje otázka zní, proč jezdíte na skůtru a ne třeba na tom čoprovi? Nepřipadáte si někdy "nedůstojně", když vidíte ty starý vousáče na harleju? :) Ta otázka je směřovaná spíš na ty 30+ (tím se jich nechci nijak dotknout, odpověď ostatních si taky rád přečtu)
Uživatelský avatar
kaaduh

50+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 59
Registrován: 09 kvě 2009, 06:12
Bydliště: Ústí nad Labem, tel: 606692901
Skútr / moto: Suzuki Burgman 400

Re: Proč jezdíte?

Příspěvekod Miro11 » 12 srp 2009, 07:45

Prečo jazdím skútrom? Tak v prvom rade...na moto som začal v 19tich Jawa 350/639 funglovka..to som rok predtým prísahal že na to v živote nesadnem :lol: neskor to boli rozne kubatúry Kawasaki GPZ a ZXR skončil som s tým v roku 2000 a neskor som uvažoval o XJR 1300..takže na motorkách som odjazdil kopec kilometrov...no a prečo som presedlal na skútra? Najprv som presviedčal manželku o kúpe 50ccm čo sa mi aj podarilo..čo sa nepodarilo je aby ním jazdila ona po meste..tak som chcel niečo z vyšším obsahom aby to bolo schopné aj trasy medzimesto..hlavne skúter beriem ako ideálny prostriedok do mesta, kedy potrebuješ mať oči uši otvorené a mozok sa zaoberá dopravnou situáciou a okolím..nepremýšľaš akú rýchlosť máš zaradenú, nemačkáš neustále spojku..nejazdíš od semaforu po semafor na jedničku do obmedzovača..a hlavne kedykoľvek od neho odídeš..bundu, prilbu a ostatné motozáležitosti nechávam v obrovskom úložnom priestore pod sedadlom a v kufri..síce vidím aj na moto ovešané kuframi..no kluci od nich stále behajú v meste s prilbou v ruke alebo v bunde..tak trochu sa vždy pousmejem a hovorím si dobre som vybral...pravda može niekto oponovať že jazdí v meste tak len v tričku a kraťasoch..moja otázka je: akú ochranu poskytujú? Tvrdenie že po meste je malá rýchlosť a riziko pádu a poranenia nízko je hlúposť práve je štatisticky dokázané, že najvačšie percento nehod a najbolestivešie zranenia sa stanú do rýchlosti 50km/h a au au cestný lišaj vie potrápiť. Preto keď zhodím zo seba..trebárs teraz v horúčavách letnú bundu s chráničmi..vyzerám pri prechádzaní mestom ako človek a nie ako kozmonaut čo si nesie prilbu v rukách akoby čakal krupobitie.Ak dokážeš toto všetko dostať pod to lízatko na čom sedí čoprista..beriem Ťa za Koprfílda :lol: :wink: a hlavne mne sa čopre nepáčili nikdy...nič proti chlapom na nich je to ich životná filozofia..až budem v ich veku ale? Stejne si ho nekúpim...rozhodne sa nechcem potiť v kožených gatiach..aj keď ZZ Top som počúval rád a mám aj ich platne...(desky) :wink: (pozn. pre mladšie ročníky to sú prapredkovia mp3 a cédediskov) :wink: :lol: :lol: Dúfam, že na vysvetlenie stačí...a ešte mám 37 rokov :D
Uživatelský avatar
Miro11

1000+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 1117
Registrován: 10 říj 2007, 08:53
Bydliště: Řečany n. Labem
Skútr / moto: ...ex B650 Exe 07 :-)
Tuning / úpravy: social edition

Re: Proč jezdíte?

Příspěvekod Kiwi » 12 srp 2009, 08:48

To je teda otázečka....jezdím, protože jsem chycenej motorkama od 15ti let a i když jsem nějakej čas nejezdil, dostavil se absťák a pochopil jsem, že bez moto žít prostě nejde. Co se týká tvýho rozdělení dle věkových kategorií tak to tě musím uvést do reálu. Je mi 35, přítelkyně 25. (Otec 54 - manželka 40 a moto Goldwing 1800 a Yamaha MT03). Líbí se mi ženský od 15ti do 40ti (a já jim) :mrgreen: tzn. že podle rodnýho listu mě řadíš asi mezi fousatý bačkoráře, kterej by měl jezdit na chopperu, ale chopper mi nic neříká, má to prd jízdní vlastnosti a nelíbí se mi to. Takže jsem chtěl nastínit, že člověk není starej jen podle věku :D V současné době vybírám moto v segmentu sportovně cestovní stroje event. cestovní endura. Jinak dle mýho by měl mít člověk asi 3-4 moto :) na to bohužel nemám, tak řeším lehkýho scoota do města a litrovou mašinu na cesty.
Jinak scoot má oproti moto několik zásadních výhod do hustýho městskýho provozu: 1. lepší hmotnost tedy manévrovatelnost 2. větší úložnej prostor 3. zásadně menší spotřeba, 4. ochrana před větrem a zejména před deštíkem - můžeš jet na mokrý silnici v obleku a nemáš nohy jak prase 5. nemusíš se otravovat s řazením a tím pádem máš víc prostoru na prasení mezi plechovkama, jen taháš za plyn. 6. jezdit na scootu je cool. Tak toť asi vše 8) :P
.....sovy nejsou, čím se zdají být.....

jsem momentálně ve skupině "untermensch" ......tzn bez scoota....
Kiwi

1500+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 1518
Registrován: 24 črc 2007, 19:51
Bydliště: Brno
Skútr / moto: v prenatálním stadiu :-(

Re: Proč jezdíte?

Příspěvekod novaka » 12 srp 2009, 10:12

Po zkušenostech na několika motorkách (silniční FZ, FZR) následovala v mém případě celkem dlouhá pauza - prostě studování na VŠ a financovat prostě nešlo vše.

Na delší vzdálenosti volím defenzivní a klidný styl jízdy, ale sem tam si chci zablbnout - myšleno na volné uzavřené ploše jako parkoviště. Jo cestovní enduro nebo nějaký custom to jsem zvažoval a pak jsem se svezl na Majesty 125 :-) a bylo rozhodnuto, bude skútr.

Ono na skútru se jezdí trochu jinak. Co mě dostalo bylo těžiště. Na Burgmanu 125 nebyl v zatáčkách problém ani s brutálním náklonem, na vodě také skútr sedí bezvadně. Odkládací prostory, menší ochrana před deštěm, ježdění víceméně v normálním oblečení, celkem dost informací okolo skútrú a také lidi, kteří se okolo toho motají. Omlouvám se některým motorkářům, ale subjektivně mi přijde, že okolo skútrů je méně vypatlanců. Také jeden postřech když jsem jel na motorce, tak mi malé děti nemávali, na skútru celkem často. Skútr je prostě takový přátelský stroj, který sem tam ukáže co umí.
novaka

250+
 
Reputace: 1
Příspěvky: 474
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Skútr / moto: Burgman 200

Re: Proč jezdíte?

Příspěvekod BTjacker » 12 srp 2009, 11:43

Tak já jsem zase jeden z těch mladších (20 let). Kdysi jsem se začal zajímat o to, proč má tata v řidičáku i AM a já jen B. chvíli jsem bloudil internetem a přišel na to že i s mým řidičákem můžu řídit malou moto. Začal jsem hledat nějakou babetu, protože spotřeba 2l na 100km mě lákala, jinak jsem byl zvyklý jezdit všude na kole, ale lenost je lenost :) Brzo jsem zjistil že sou i malé skutry omezene na 45km, že existuje tuning a že jezdí běžně 80kmh a to už by mi stačilo. Začal jsem číst fora (ST, toto a jiná) a brzy sem si vybral jetou gileru. Nijak jsem na tím nepřemíšlel, prostě za chvíli byla u mě v garáži:)
Občas se dívám na inzeráty a i v rozmezí 30-40 tisíc se dá koupit nějaká mašina, ale otravovat se s řidičákem (stejně nemám 21 na A) a mít spotřebu větší než s autem to i za to nestálo.
Když jezdím sám tak se necítím nijak méněcený:) , když plechovkářům začíná zabírat spojka, já už jsem dávno za křižovatkou. Nehledám místo na parkování, neplatím za parkování a cenově mě to výjde levněj než když jedu autobusem se studenstskou slevou :roll:
Když jedu ve dvou tak mě to moc nebaví, nejčastěj vozím kámoša co má 80kg. To pak 150kg (oba 190+cm)na 100kg skutru vypadá možná i trochu směšně :D přezto mám zrychlení lepší než obyčejná auta a maximálku stále kolem 80km/h. Pokud vezu nějakou kamarádku co má 50kg a je nalepená na mě tak...tak to je nakonec vlastně ještě lepší než jezdit sám :)
Ale abych neodbýhal od tématu, na skutru jezdím hlavně kvuli tomu že nemám papíry na mašinu, kvuli spotřebě, kvuli parkování kdekoliv a kdykoliv a kvuli pojistce 200 kč na rok:) 1000ccm je sice hezké, ale jezdil bych na tom akorád jednou za rok na pořádný výlet a pak někdy o víkendu se jen tak projet po okolí. prostě velká motorka je pro zábavu a malý skutr je učelný dopravní prostředek.
Kdybych přecházel na větší kubaturu, asi bych po dlouhem zvažování zustal zase u skutra (nexus 500 a jiné stroje podobného oběmu)
Kdysi jsem na cestě ze zlína potkal dva kluky 17 a 16, aerox a sr50 stříkačka. Asi 30min jsme rozebírali skutry myslím že oba chtěli v 18 dělat papíry na motorku. Nevím jestli přemýšleli o tom jestli pro ni maj využití a jestli ji vůbec uživý. takže malého skutra beru spíš jako první motorku pro děti co sní o velké silné mašině, ale podle lidí na skutru co potkávám to tak asi není.
Gilera Runner 50 SP (2001) , Válec 70 Polini, fuk Gianelli Reverse, dle GPS 86 km/h
Uživatelský avatar
BTjacker

100+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 208
Registrován: 17 lis 2008, 22:36
Bydliště: Spytihněv
Skútr / moto: Gilera Runner 50 SP
Tuning / úpravy: viz podpis

Re: Proč jezdíte?

Příspěvekod tom.boy » 12 srp 2009, 12:33

Já ti dám "nakonec kolem tý třicítky" :wink:

Je to jednoduchý, každýmu se líbí něco jinýho. Někdo potřebuje jezdit 200, někdo rád cestování, někdo rád zatáčky a jiný to zase má do města a občas vyjede na výlet. Moderní silné skútry nabízí všechny z těch možností, takže je to univerzální stroj. Nedůstojně si moc nepřipadáme, naopak ten pocit působíme některým motorkářům kteří nás steží dojíždějí (naposledy kolega s hd na dálnici z liberce, po předjetí rychlostí kolem 150 se nás pokoušel dojet, ale dlouho se neudržel páč by ho to bez plexi sfouklo). Spousta jich to nemůže vydejchat, setkáváme se s tím často. Vlastně je i chápu, musí to být divný když je předjíždí "plasťák"
ObrázekGoogle ° www.tomas.in ° Srazy na Strahově jsou tady ° Srazy ve Středoklukách jsou tady °
Uživatelský avatar
tom.boy

1500+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 1779
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Praha Tel: 608444044
Skútr / moto: YAMASAKI Extra Super Grand DeLuxe Sport 50

Re: Proč jezdíte?

Příspěvekod crhy » 12 srp 2009, 12:58

Tak to já , kdysi když mě bylo zhruba kolem 14ti, tak jsme měli babetu, já se na ní vyblbnul na panelce za vesnicí. Dále v 18ti jsem si říkal, že mi bude stačit auto, že je to takový jistější - být na 4kolech.
Ve 26letech jsem viděl na aukru krásnýho skůtra,láska na první pohled - takže jsem si pro něj okamžitě jel byla to 50tka od pana suzukiho. Jenomže měla už něco najeto a během jejího používání jsem povyměňoval dost dílů a né zrovna levných. I tak mi jízda na skůtru přišla báječná a člověk má čas kochat se krajinou :wink: , takže skůtry jsem si zamiloval.
Dnes je mi skoro 29 a dnes jsem si byl pro kartičku na velkou moto. Kdo by to byl řekl, opět jsem skončil u skůtru, potom co jsem v AŠ jezdil na Banditu a CBFku, tak jsem usoudil, že po pořízení těchto a podobných motocyklů. by jsem nejspíše moc dlouho na živu nezůstal 8) :lol: . Takže to je další věc proč skůtr :wink:
BTW : cestou s vyzvednutým řidičákem mi moje drahá plechovka začala vařit- vwpolo 99" ( těsnění pod hlavou,nebo prasklá hlava, nebo vodní čerp. ) ... ještě, že jela okolo sousedka, co mě odtáhla domů...
Ať žijou skůtry :wink:
Ex: Majesty 400; X-max 250 ; PCX 150v3; Sixteen 125; Katana 50/70; 2x Babetta 210

Profil motorkáři: http://www.motorkari.cz/profil/?uid=253 ... ky&scr=300

Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest!
Uživatelský avatar
crhy

2500+
 
Reputace: 463
Příspěvky: 3240
Registrován: 29 kvě 2009, 20:13
Bydliště: Roudnicko
Skútr / moto: Honda SW-T400; Manet S.Maxi (1998)

Re: Proč jezdíte?

Příspěvekod Brloznik » 12 srp 2009, 13:08

Dobrá otázka :) Je mi 33 let, začínal jsem v 17 letech stejně jako Miro na Jawě 350/634. Pojezdil jsem 4 sezony, ale kvůli dlouhým zimám a dlouhotajícím sněhům u nás v Jizerkách a kvůli tomu, že jsem si pořídil své první auto, jsem to vzdal a motorku prodal. Pro motorky jsem ale chycenej dlouhodobě (asi od 12), takže to ve mně bylo a stále je. Táta i přitelkyně mě od koupě motorky dlouhodobě a systematicky zrazovali, že je to nebezpečné atd., takže jsem to docela dlouho respektoval. Před třemi lety jsem jsem to už nevydržel a alespoň si prosadil skútra 125 na všelijaké popojíždění a drobné vyjížďky po práci. Za dva roky bylo 125 samozřejmě málo. Pořídil jsem celkem bez odporu okolí 400 s tím, že to není motorka, ale pořád skútr :D Takže jsem začal jezdit na skútru proto, že motorku mít "nesmím" :? Ale s vlastnostmi skútru a jeho užitnou hodnotou (jak popisovali kolegové výše) jsem maximálně spokojen a skútru se nechci zbavovat. Příští rok na jaře k tomu ještě stejně hodlám přidat nějakýho cesťáka či cestovní enduro (700 až litr) na dlouhý cestování. Nedávno jsem se na něčem takovém svezl, a to jsem neměl dělat... :wink: :D
Uživatelský avatar
Brloznik

50+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 74
Registrován: 02 črc 2008, 17:44
Bydliště: Ostrava
Skútr / moto: Burgman

Re: Proč jezdíte?

Příspěvekod rick » 12 srp 2009, 14:19

Tak jelikož sem před měsícem vyměnil buga za banďoura dám sem pár postřehů.Na buga nedám dopustit- co sem se s im vyblbnul,perfektní jízdní vlastnosti,hlavně v zatáčkach-ještě se teď směju těm co se mnou byli na Glockneru ve sjezdu z kopce sem je natřel a pěkně si je vychutnal čekáním a natáčením dole pod kopcem.Úložnej prostor super.Jen ten výkon chyběl.
Teď z druhé stránky-veliká náchylnost na boční a i na vítr za autem-vim o čem mluvim. :) Takovoudle ránu na bandourovi nedostanu,když předjedu nákladák.No a důvod přechodu je jasnej -posílení,prostě cvaknout tam při 100.třeba 3 a vyrazit je adrenalin,kterej mi na scotu chyběl.Kámoši mi furt ujížděli a jinak než sekačko mi neřekli :) Můj názor chce to 2 motorky na střídáni a je po starostech.
Já mám tu japonku prostě rááád.t.602163350
Uživatelský avatar
rick

250+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 352
Registrován: 08 srp 2008, 06:29
Bydliště: Soběslav
Skútr / moto: Suz.Bandit 650

Re: Proč jezdíte?

Příspěvekod JohnnyBee » 12 srp 2009, 16:19

Tak ja taky prispeju svou troskou do mlyna. Odstehovani za mesto me donutilo resit problem dopravy a cestou vyuzivani autobusu to jit nemohlo :evil: . Mam sice auto, ale nebavilo me ho porad startovat (kvuli kazde malickosti), pak se v nem parit, cekat v kolonach a pak jeste vymyslet kde zaparkuju. S ridicakem skup.B jsem si poridil Piaggio NRG DT a to z ciste praktickych a legislativnich duvodu (osobne si myslim, ze kdyz 50ccm tak skutr, nic jineho nema smysl). Motorky me celkem chytly a chtel jsem jit vys, kvuli vykonu i vlastni bezpecnosti. Po udelani ridicaku jsem samozrejme zvazoval masinu vs. maxiskutr a opet vyhral rozum nad srdcem, bohuzel nebo bohudik. Zkratim to, za penize co jsem mel (jsem student) jsem mohl mit olitanou masinu pochybneho puvodu nebo lehce jetej skutr, vyhrala druha moznost. Jsem celkem spokojen, i kdyz me zacinaji svrbet ruce (spis leva noha) po razeni, takze scoot je asi docasna zalezitost. Urcite to neni splneni meho snu, ale prakticka a rozumova zalezitost. Vyletu bylo minimum, na vyjizdce se skutrari jsem byl pouze jednou, bylo to dobry, ale nemam nejak potrebu se sdruzovat, proste kdyz nekam potrebuju, tak tam jedu a Atlantic me tam odveze, to je to co potrebuju. :D
Aprilia Atlantic 250, PPP-Pirát Pravých Pruhů
Uživatelský avatar
JohnnyBee

100+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 175
Registrován: 29 říj 2007, 14:41

Re: Proč jezdíte?

Příspěvekod wictor » 12 srp 2009, 16:26

Tak taky něčím málo přispěju :D Je mi 26 a asi jako každej jsem začínal na Jawinách 50 atd. Pak mi jednou kámoš pújčil skútra a bylo rozhodnuto :!: Oproti motorce je skútr daleko víc pohodlný se spoustou úložného prostoru. Bydlím v Praze, takže jsem tím vyřešil i dopravní situaci :) No a v současné době se chystám na koupi něčeho většího, ale určitě to bude zase skútr. Silnice ani choper mi nic neříká, ale 2 kola miluju a skútr je nadmíru praktická a pohodlná věc
Uživatelský avatar
wictor

Moderátor
 
Reputace: 43
Příspěvky: 3782
Registrován: 16 črc 2009, 21:00
Bydliště: Praha
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Re: Proč jezdíte?

Příspěvekod KYBLOS » 12 srp 2009, 16:45

Tak z mého pohledu je to fakt jednoduchý. :roll: U mě je nejdůležitejší fakt, že jedu po dvou kolech. Miluju ten pocit a jo, sem na tom závislej, ale tuhle závislost odmítám léčit :mrgreen: Nechci dělat nic jinýho, než jet. Stačí mi to, že musím otočit plynem, občas brzdit, vyhodit blinkr a podobný maličkosti. Víc toho prostě dělat nechci a tím myslím - Mačkání spojky, ubírání plynu před zařazením, řadit, opětovný přidání plynu po zařazení, při dobržďování před křižovatkou podřazovat, vyřadit když chci stát atd... určitě tam je toho ještě o moc víc, ale já chci přidat a jet, víc nic, protože to je právě to co mě na tom baví, jízda bez jakéhokoliv narušování čímsi dalším :D Pak taky nechci sedět při jízdě tak kostrbatě jako je tomu např. na fakt silničních motorkách typu Ninja atd. Ani nechci mít ruce někde v úrovni obočí jako na ňákým choopru apod. Enduro je možná na našich silnicích celkem dost vhodné, ale jak už sem řekl, já nechci řadit 8) No a určitě se mi líbí prostor pod sedlem a když toho chci ještě víc sebou, kufr se na skútr koupit taky dá. Člověk je na scootu určitě líp chráněnej proti větru atd... To jsou mé důvody, proč zrovna skútr. 8)
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
Uživatelský avatar
KYBLOS

Moderátor
 
Reputace: 14
Příspěvky: 3324
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Střední Čechy
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Re: Proč jezdíte?

Příspěvekod jarafari » 12 srp 2009, 17:22

Já k tomu přišel jak slepej k houslím,ale jsem za to vděčnej.... :D Motorky mně nikdy nějak nezajímali a o jejich majitelech jsem si myslel ,že jsou to sebevrazi a dárci orgánů 8) .... Ale pak přišla ta celosvětová krize,já přišel o práci a musel se rozhodovat co budu dělat dál....nebudu tady popisovat moje příběhy s hledáním práce,to by bylo do jiné diskuze ,takže to zkrátim... Řekl jsem si že zkusím dělat kurýra a pořídim si na to nějakou babetu :mrgreen: Scháněl jsem manet korado na kterým dost kurýrů jezdilo,ale všude byli samí hrozný kusy kolem 10 tisíc nebo celkem pěkný za 15,-t. a to se mi zdálo dost za ojetinu.... Když jsem pak viděl že se dá koupit o deset tísic dráž nový skútr, rozhodl jsem se ,si pořídit skútra... To že jsem měl koupit radši ojetou značku,než novou čínu,to už je taky do jiné debaty :roll: Jak jsem říkal přišel jsem k tomu jak slepej k houslím a nic jsem o tom nevěděl,ale takhle to u mně prostě začalo :P Kurýra jsem teda moc dlouho nedělal,ale do jízdy na skútru jsem se opravdu zamiloval a nedám na to dopustit....Do města je to prostě nejlepší dopravní prostředek (rychlý, levný,pohodlný,nikde nečekám,s nikým se netlačim, neni problém s parkováním, no prostě pohodička). Určitě ,až mi čína doslouží,nebo když našetřím dřív .tak si koupim značkovího 50ccm skútra.. a kdybych se náhodou rozhodl rozšířit řidičák ,tak bych šel asi do nějakýho maxíka asi něco mezi 200ccm až 500ccm... No hrozně mi to baví a uplně mě to pohltilo....Na velikou mašinu bych si asi netrouf,vím že jednoho dne by se mi to splašilo a proto zůstanu u skútrů..... :wink:
Naposledy upravil jarafari dne 12 srp 2009, 18:41, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
jarafari

750+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 949
Registrován: 17 led 2009, 16:04
Bydliště: Praha 4

Re: Proč jezdíte?

Příspěvekod aldi » 12 srp 2009, 18:28

u maxíka hlavně to pohodlíčko,ochrana před nepřízní počasí,prostor pod sedlem a pohoda a jednoduchost obsluhy. Fajn je i pro spolujezdkyně a přitom to celkem i dost jede.Taky skůtr je celkem nenápadný oproti mašinám, přitom předjíždění je podle mě díky variátoru mnohem komfortnější, člověk má více klidu na to se soustředit na provoz. Skůtr mám místo auta tak tak samozřejmě i menší spotřeba a bezproblémový parkování.Používám ho hlavně na dojíždění do práce na to je prostě super.
Jo a děti se skůtru s "křesílkem" na sezení nebojí tak jako velký řvoucí mašiny :D
Uživatelský avatar
aldi

25+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 26
Registrován: 30 dub 2009, 07:33
Bydliště: u Pardubic
Skútr / moto: Honda SW-T 400

Re: Proč jezdíte?

Příspěvekod Tomulátor » 12 srp 2009, 19:14

Proč jezdim? Abych nestál, pač hrozně blbě došáhnu na zem :twisted:
SUZUKI Burgman 200 K8
Tydlifón: 604 401 940
Suzuki Burgman prodán, nahrazeno Honda CB500F 2016
Skútr Klubu Ústeckého Kraje www.skuk.cz
Uživatelský avatar
Tomulátor

1000+
 
Reputace: 1
Příspěvky: 1150
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Žatec
Skútr / moto: Honda CB500F 2016

Další

Zpět na Volná diskuze

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron