Honda PCX 125 - volná diskuze

Diskuze o čemkoli.

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod crajeffed » 17 kvě 2015, 11:17

Vsetkym sa ospravedlnujem ale moja xperia nema diakriticke znamienka. A novsi android do toho suntu sa uz neda dat diakriticke pismena by som musel kopirovat z inych textov. V jednom slovku v dvoch by sa dalo ale v celych vetach urcite nie. Nevadi nebudem pisat. Zas len citat. Dialkove som zacal na moto pouzivat po meste od casu ked zacali auta svietit. Co sa tyka km a tacha tak ukazuju rovnako. Za hodinu jazdu 100km rychlostou tacho natoci 90 km . Hadat sa s vami nebudem ale tak to proste je. Ciachovany tachometer ukazuje presne len kym sa nezoderu gumy. Preto sa kamiony na dialniciach predbiehaju tak pomaly na dlzke aj dvoch km lebo predbiehany debil mu neuberie a predbiehajuci uz nevie pridat. Ale obaja idu 90 na omedzovac. Ak vyjde na 2rocne ciachovanie tacha na koniec leta kedy tam je zjazdena guma jemneho vzoru tak nasledujuce obdobie ukazuje tacho aj km presne. V zapati sa nahodi nova guma so zimnym vzorom a realita potom vyzera takto: auto ide na omedzovac 90 ale realne kedze je koleso vatsie ide az 95 kmh gps. Na kazdych 100km chyba 5 km mesacne robi kamion 14 15 tis km. Niektore firmy stahuju peniaze za nadspotrebu preto pri vymene pneu vidici na svoje naklady daju preciachovat tacho nech neplatia za nenatocene km ale spalene palivo. Neprisiel som sa ani hadat ani presviecat a je to moj posledny prispevok k tejto teme. Uz na zaciatku som vravel ze pri tak nizkych km a tak malej spotrebe je to 1 dc na 100 km. Ale poniektori co som cital tak si to merali a zapisovali tak len som naznacil ze pokial je odchylka v ukazovatelovi rychlosti tak bude aj v odo metri . Este mi napiste kupit jej vyklapacku ci otvorenu? Bojim sa o nu tak rozmyslam nad vyklapackou aj ked neviem ci nebude vyzerat na skutri smiesne. Tam nosia otvorene. Co som myslel k padu tak to som mal na mysli manipulaciu pri stani. Zi sedadla dotiahne na zem v pohode. Len je tenka tak mam obavu ci sa jej nepreklopi. A kedze toto je posledny tak dakujem za radu uz teraz.
crajeffed

5+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 6
Registrován: 16 kvě 2015, 20:37

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod Maco82 » 17 kvě 2015, 11:39

Prijde mi nevhodne lyncovat crajeffeda za nepouziti dakritiky... takze pokud chcete, vyhodte i me odtud, psat s diakritikou na mobilu je vopruz, vzdycky s tim bojuju, ale ode dneska na to kaslu kvuli reakcim nekterych z Vas...

Co se tyce km na tachometru tak crajeffed ma ve vsem pravdu...

Co se tyce helmy, ja davam prednost bezpecnosti (tj. vyklopna), ale nejlepsi by bylo vyzkouset nekde v obchode, uvidis co ji bude sedet/sluset vic ;)
Maco82

100+
 
Reputace: 12
Příspěvky: 152
Registrován: 25 zář 2014, 15:31

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod medved.m » 17 kvě 2015, 11:54

crajeffed:
k používání dálkových světel: nejsem si jist - jak to říci slušně - že nedodržováním zákona děláš profesionálním řidičům zrovna dobrou pověst
(nevím, jak v SR, ale u nás platí 361/2000 Sb, §32 Osvětlení vozidel odst. (3) "Řidič nesmí užít dálková světla, je-li vozovka dostatečně a souvisle osvětlena...". Konec diskuse.)
k přesnosti tachometru vs. odometru: ano, čidlo je jen jedno, a co jako má být? :roll:
Uvědomme si, že dnešní rychloměry už nemají náhon bowdenem od převodovky a magnet, ale jsou elektronické (ukazatel frekvence impulsů snímače otáček kola), to znamená že je mohou výrobci ocejchovat jak se jim zlíbí (a dělají to většinou tak, aby proměřovaly prakticky u všech vozidel stejně +10% v souladu s předpisem). Navíc ten údaj je... prostě jen číslo na displeji nebo čárka na kolečku, nic víc.
Na druhou stranu odometr funguje jako čítač impulsů snímače otáček kola a nikoli integrátor rychlosti, takže není problém zajistit, aby byl (při použití předepsaných pneu a předepsaném tlaku) téměř absolutně přesný.
 Shemík spase  Obrázek
Uživatelský avatar
medved.m

1000+
 
Reputace: 74
Příspěvky: 1030
Registrován: 19 bře 2013, 23:13
Bydliště: Brno
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod PBM2 » 17 kvě 2015, 12:06

Přilbu jednoznačně vyzkoušet a raději více značek, modelů a rozměrů. Někdy jeden rozměr u jedné značky sedí na hlavě zcela jinak, než od jiné značky stejný rozměr. Je to dáno více faktory, od celkového tvaru a rozměrů skořepiny přes vnitřní výplň až po polstrování, které může být jinak rozvrženo a ušito, stejně jako může být jinak silné. Nespoléhej se na tabulky, kde je uveden obvod hlavy, protože to je jen informativní, na kterém rozměru bys asi měl začít. Přilba by neměla tlačit moc, měla by být natěsno a tlačit rozumně, ona se časem pžizpůsobí tvaru hlavy. Zatřepat hlavou do stran, zezadu dopředu a zjistit, zda na hlavě nepoletuje nebo nemá snahu se posunovat. Pokud tomu tak je, zkusit menší velkost nebo jinou značku. Vyzkoušet, jak se jí bude ovládat otevírání a zavírání bradové části (někdy je třeba více síly pro zavření a někomu to vadí), sluneční clona (mechanismy pro její ovládání jsou umístěny různě - na boku, na spodní hraně přilby, na temeni, navíc jsou to různé páčky, posuvné lišty atd., tak aby nemusela pokaždé šmátrat rukou a hledat, kde je) A raději ber, když o ni máš strach, výklopku, je pohodlnější na manipulaci. Je sice těžší, než JET nebo integrálka, ale nemusíš při každém zastavení sundávat helmu, stačí jen zvednou přední část. Přeji dobrou ruku při výběru 8)
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
Uživatelský avatar
PBM2

750+
 
Reputace: 134
Příspěvky: 891
Registrován: 16 dub 2011, 11:53
Bydliště: Severní Morava, FM
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod crajeffed » 17 kvě 2015, 12:47

Bpm2 dakujem. Kupim teda vyklapaciu. Budem jej tvrdit ze bezpecnost.

Co sa tyka dialkovych suhlasim. Ale zivot mi je prednejsi ako poslanca v parlamente. Preto dialkove.

V meste na bicykli jazdim zasadne po chodnikoch. Nema sa ale zivot je mi milsi.

Tiez davam v kruhaci smerovky. Ma sa len pri vyjazde ale ked som blikal ze pokracujem este nikdy mi nestalo ze mi nedalo auto prednost. Pri zapche som blikal vystraznymi este ked sa to u nas nerobilo. Vestu som mal v aute este ked sa to u nas nemuselo. Som abstinent a napriek tomu mam v aute 2x alkohol tester lebo francuzi to chcu. Na svk zasadne vodicky policajtovy do ruky nedavam. Lebo ak si vymysli nejaku pokutu a nemam peniaze tak ho vezme a da mi len papier z ktorym nemozem pracovat. Ja zakony ovladam velmi dobre. Aspon co sa tykaju dopravy. Aj teraz som predvolany na dve spravne konania ktore vyhram. Ja som sa tu zaregistroval aby som sa podelil o radost ze v Ke pribudne skutristka.

V utorok ideme po nu. A teda budem obvolavat znamich ak bude nejaky problem. Lebo ja sa pytam jednu vec a dostavam odpovede na veci ktore sa nepytam a este mam pocit ze obtazujem. Tak majte sa pekne a kludne diskutujte.
crajeffed

5+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 6
Registrován: 16 kvě 2015, 20:37

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod forester » 17 kvě 2015, 13:56

Maco82 píše:Prijde mi nevhodne lyncovat crajeffeda za nepouziti dakritiky... takze pokud chcete, vyhodte i me odtud, psat s diakritikou na mobilu je vopruz, vzdycky s tim bojuju, ale ode dneska na to kaslu kvuli reakcim nekterych z Vas...

Co se tyce km na tachometru tak crajeffed ma ve vsem pravdu...

Co se tyce helmy, ja davam prednost bezpecnosti (tj. vyklopna), ale nejlepsi by bylo vyzkouset nekde v obchode, uvidis co ji bude sedet/sluset vic ;)


Nikto nikoho nelynčuje za nepísanie diakritiky, je tu nový tak som ho len upozornil a zároveň poprosil keď môže tak nech ju píše ale až v ďalšom príspevku nám bolo vysvetlené že nemôže lebo píše z mobilu kde sa to nedá ale to sme predsa predtým nevedeli. Svojho času aj admini na to upozorňovali ale už sa na to asi vykašlali.Ja píšem veľa krát z mobilu ale dám si tú námahu s diakritikou. Ale týmto už sa k tomu nevyjadrujem.

Helma na skúter pre ženu je na letné obdobie ideálna jetka v kombinácii zo šatkou ku krku ale keď by jazdila aj v zimných mesiacoch tak asi vyklápačku alebo integrálku.Moja manželka jazdí so mnou a má dve,lebo jazdíme aj v teplotách pod 10st.A preto Jetka lebo má v nej lepší výhľad a hlavne vidí na nohy čo bude pre ňu zo začiatku dôležité.

crajeffed naše rady neber ako nejaké poučovanie alebo diktovanie čo máš a čo nemáš zober si s toho čo chceš a hlavne sa hneď neurážaj.
Naposledy upravil forester dne 17 kvě 2015, 20:05, celkově upraveno 1
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
Uživatelský avatar
forester

2500+
 
Reputace: 666
Příspěvky: 5502
Registrován: 14 čer 2010, 16:04
Bydliště: Bratislava
Skútr / moto: Honda ADV 350

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod BrAtKo » 17 kvě 2015, 18:05

O výbere prilby nájdeš pekne vlakno viewtopic.php?t=1734 ideálne je nájsť si obchod kde po odskúšaní mozes prilbu vymeniť za inú ak nebude dobrá (fúkanie do nej je priamo úmerne výške plexi na skútri). Na diakritiku kašlať internetový svet fungoval odjakživa bez nej, mne toto doplna iPad automaticky.
Honda NC750S DCT - aktualna moto (forum nc700.sk) / rocny najazd 18000km
Historia: Honda PCX 150 / Honda Vision 110 / Piaggio ZIP 50
Obrázek BrAtKov FOTO ALBUM / BrAtKove vyjazdy a vypravy / Bratislava a okolie na poslednú chvíľu
Uživatelský avatar
BrAtKo

1500+
 
Reputace: 43
Příspěvky: 1572
Registrován: 12 dub 2013, 18:28
Bydliště: Bratislava
Skútr / moto: Honda NC750S DCT

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod vikino » 17 kvě 2015, 19:50

Este k tomu svieteniu dialkovymi svetlami na motorke-skutri. Stretol som sa s tym uz u viacerych motorkarov a skutristov, ze svietia cez den dialkovymi svetlami v domneni, ze budu lepsie viditelni. Je to podla mna riadna hlupost. Okrem toho, ze porusuju vyhlasku, skodia vlastne sami sebe, pretoze motocykel , ktory svieti dialkovymi svetlami je tazsie rozoznatelny hlavne co sa tyka jeho rychlosti. Jednoducho povedane oproti iduce vozidlo nemusi SPRAVNE ODHADNUT RYCHLOST TAKEHO MOTOCYKLA , KTORY SVIETI DIALKOVYMI. Dosledky mozu byt kazdemu jasne. Hm.
vikino

500+
 
Reputace: 132
Příspěvky: 680
Registrován: 09 kvě 2014, 10:53
Skútr / moto: YAMAHA Xmax 300 (2023)

Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod BrAtKo » 17 kvě 2015, 19:59

Súhlasím s Foresterom nehovoriac o tom ako ma vačšinou oslepuje takýto motorkár. Dbajte na zapínanie a vypínanie blinkrov to je základ. Minule som šiel za jedným skutristom a na križovatke stojím vedľa neho a hovorím mu že nejako zabudol na blinker že som netušil co plánuje ale najma že mu to moze zachrániť život.
Naposledy upravil BrAtKo dne 17 kvě 2015, 20:17, celkově upraveno 1
Honda NC750S DCT - aktualna moto (forum nc700.sk) / rocny najazd 18000km
Historia: Honda PCX 150 / Honda Vision 110 / Piaggio ZIP 50
Obrázek BrAtKov FOTO ALBUM / BrAtKove vyjazdy a vypravy / Bratislava a okolie na poslednú chvíľu
Uživatelský avatar
BrAtKo

1500+
 
Reputace: 43
Příspěvky: 1572
Registrován: 12 dub 2013, 18:28
Bydliště: Bratislava
Skútr / moto: Honda NC750S DCT

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod Losky » 17 kvě 2015, 20:02

Aspoň zase dálková světla vybočují z řady běžně svítících aut či motorek a člověk si toho všimne
Škoda Octavia III 1.4 TSi, Elegance Plus
Suzuki DL 650 V-Strom K7
Uživatelský avatar
Losky

750+
 
Reputace: 3
Příspěvky: 900
Registrován: 11 led 2013, 19:31
Bydliště: Mladá Boleslav
Skútr / moto: Suzuki DL 650 V-Strom K7

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod Dusan14 » 17 kvě 2015, 20:06

To dialkive ti figu pomoze lebo trend je taky ze smerovka na aute je blbos a sofer si mysli ze je majster sveta o vsetkom vie a tak ked tostoci do strany je si isty ze tam niekto nieje, a na smerovku kasle
Dusan14

1000+
 
Reputace: 35
Příspěvky: 1129
Registrován: 09 bře 2014, 22:42
Skútr / moto: TGB Bullet 125

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod forester » 17 kvě 2015, 20:20

BrAtKo píše: Na diakritiku kašlať internetový svet fungoval odjakživa bez nej, mne toto doplna iPad automaticky.


To je fakt že na internete sa dá fungovať bez diakritiky,ale toleruje sa to iba vo vyhladávačoch,emailoch,SMSkách...ale na blogoch alebo fórach sa píše vždy tak ako by si písal list perom na papier čo je logické a pravopisne správne,ale keď to niekomu robí problém z titulu technického alebo to nevie tak nech to teda nepíše.

Přispívání na SKUTRFORUM.cz

Pravidlo 1.
Snažte se psát s diakritikou a používejte větnou interpunkci. Delší text čleňte do odstavců. Naopak příspěvky se zbytečným formátováním (tučný, veliký nebo barevný text) budou upraveny a formátování z nich odstraněno.A text psaný VELKÝMI PÍSMENY je považován za křik! Berte to na vědomí.
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
Uživatelský avatar
forester

2500+
 
Reputace: 666
Příspěvky: 5502
Registrován: 14 čer 2010, 16:04
Bydliště: Bratislava
Skútr / moto: Honda ADV 350

Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod BrAtKo » 17 kvě 2015, 23:21

A tak sem chudák chalan nový radšej nebude písať ale len citat fórum a tak prídeme o nové poznatky a príspevky. Hlavne je aby to tu žilo a to je možné len vďaka aktívnym členom nech uz piše s diakritikou alebo nie. Mne skor prekáža zlá gramatika... Ale to uz zachádzam do offtopicu.
Edit: na zraze mi možno začne tiež vypadávať diakritika po pár pivách :)
Honda NC750S DCT - aktualna moto (forum nc700.sk) / rocny najazd 18000km
Historia: Honda PCX 150 / Honda Vision 110 / Piaggio ZIP 50
Obrázek BrAtKov FOTO ALBUM / BrAtKove vyjazdy a vypravy / Bratislava a okolie na poslednú chvíľu
Uživatelský avatar
BrAtKo

1500+
 
Reputace: 43
Příspěvky: 1572
Registrován: 12 dub 2013, 18:28
Bydliště: Bratislava
Skútr / moto: Honda NC750S DCT

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod Timgad » 18 kvě 2015, 07:05

Forestere, plně souhlasím a připomínám, že za čárkami za slovy se dělá mezera.
Timgad

100+
 
Reputace: 23
Příspěvky: 232
Registrován: 26 srp 2014, 21:25
Bydliště: Náměšť
Skútr / moto: klasický skútr

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod TUNER » 18 kvě 2015, 07:12

S dálkovýma nesouhlasím,má se svítit tak jak se má,tečka.

S měřením a odchylkou má ale částečně pravdu. Kdysi jsem tohle prověřoval třeba na své Malagutce,která tachometrově proměřuje ve vyších rychlostech celkem dost (ač někdo namítal že dneska se měří digitálně a ne bovdenem,Malagutka má taky digi přístroje a i tak má velké odchylky,při maximálce i přes 15 km/h) a vlastně to mohu kontrolovat při každém tankování,protože mám krom originálního tachometru nainstalovaný i klasickej cyklocomputer od Sigmy kterej je nastavenej dle obvodu kola a dokalibrovanej dle GPSky a ten měří jak rychlost,tak ujetou vzdálenost zcela přesně. Rozdíl na 100 km bývá někde kolem 3-4 km a nedělam si iluze že to bude u ostatních strojů jinak....
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
Uživatelský avatar
TUNER

2500+
 
Reputace: 202
Příspěvky: 3747
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Plzeň
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků