Diskuze o skútrech nějvětších objemů.
Odeslat odpověď

Re: Yamaha X-max 300

13 zář 2021, 18:06

súhlas,pri tak malom objeme oleja a prevádzkových otáčkach 6 - 8 tisíc je výmena oleja po 5000 tak akurát,ak niekto mení po predpísaných 12 000,môže čakať zvýšené opotrebenie motora,a následne známe problémy-začne papať olej a tak ďalej ...

Re: Yamaha X-max 300

13 zář 2021, 19:00

Teď jsem kontroloval vzducháč a ten druhý filtr, no fuj, jdu objednat nové... Kde to berete? Partsdepot?

edit: už jsem koupil ve scootland :)

Re: Yamaha X-max 300

14 zář 2021, 08:53

Dano píše:-nedávno som predal Yamahu X max 300 (pre nedostatok času na celodenné výlety,aj kvôli sklamaniu zo spotreby oleja a neochote Yamahy tento problém riešiť)možno sa raz vrátim k maxíku,ale už teraz viem,že Yamaha to nebude :?


Nesúhlas. Dano ty si ale truhlík. Yamaha nemala čo riešiť lebo ty si nespísal reklamačný protokol a ani nedal zapísať do servisného systému závadu. Takže nie že neochota Yamahy ale tvoja neochota. A pritom si mal na to všetky predpoklady aby sa problém riešil. Skúter bol v zaruke a tým pádom keby si dodržal všetky zákonné a reklamačné podmienky Yamahou by bolo psou povinnosťou problém riešiť. A minimálne tak ako nášmu kolegovi z Forzou a to spätným odkúpením na protiúčet s predajom nového kusu. Lenže ty sa uchýlil iba k žálospevom tu na SF a predal skúter v takom stave ako bol. Tým si dal čierneho petra ne-seriózne druhému majitelovy a ešte s prepadnutou možnosťou niečo v tej veci konať.

Yamaha je skvelá značka nedopustím aby si na ňu kydal lebo mne skuter slúžil s najvätšou spokojnosťou 8 rokov a 84000km. Že sa vyskytol problém pri tom kvante vyrobených kusov je bežné aj u inch strojov ako aj u Hondy.

Re: Yamaha X-max 300

14 zář 2021, 09:14

...
Naposledy upravil vikino dne 04 bře 2023, 14:37, celkově upraveno 1

Re: Yamaha X-max 300

14 zář 2021, 11:00

Já bych zkusil využít síly komunity a dopátral se kontaktů na centrálu Yamahy. Místní dealerství od toho dávají ruce pryč. Myslím, že jedině tudy vede cesta... A uvidíme, jestli dostojí fylozofie KANDO, na kterém Yamaha staví svou pověst...

Yamaha Philosophy

A pak sa možem hádat :-D

Obrázek

Re: Yamaha X-max 300

14 zář 2021, 12:31

Ono toto řešit je hodně těžké příběh na dlouhé lokte,a člověk chce jezdit. Vím o čem píšu,a Dano to prakticky taky vyřešil tak ňako dle své úvahy.Ta centrála je dobrý nápad,alespoň se tam dozví jak se chovají dealeři a možná budou koukat. Vše je o ochotě lidí, u nás a na Slovensku moc ochotní nejsou, jen prodat a víc se moc nezajímat jen řešit výměny filtru olejů a malých drobností.Je to hodně podobné jako jsem kdysi koupil zapalovač zippo který má doživotní záruku, po pár letech mi upadlo zavírání tak mažu do trafiky a odpověď byla.Pane nemáte lístek o koupi to opravit nejde, kupte si novej,našel jsem shodou náhod na netu výhradního dovozce do ČR zavolal mu a jaké bylo moje překvapení,ano samozřejmě to pošlete opravíme však máte doživotní záruku.Takže vše je o tom jak se k tomu kdo postaví,nechci mít starosti a vynakládat firemní prostředky tak nic nejde.

Re: Yamaha X-max 300

14 zář 2021, 12:53

adacarp: Přesně jak píšeš. Prodat a pak jen "drobný" servis. Zn. IDEÁL :)

A spoléhají na to, že tam nikdo nebude chtít nechávat skůtr měsíc v sezoně. A co s tím pak servisáci najezdí mimo sezonu? U motorek/aut je to blbé...

Je to na delší čas, ale za chvilku zazimujeme (někteří) a přes zimu můžeme "prudit" centrálu v Japonsku 8)

Re: Yamaha X-max 300

14 zář 2021, 14:08

Tak ešte raz-reklamovať/zabíjať svoj volný čas som skúsil,a dosť rýchlo pochopil,že zvýšená spotreba oleja u X max 300 nemá žiadny úspech na reklamáciu-prečo to tak je,už tu bolo napísané asi tak 100 krát ...

A dôrazne sa ohradzujem na forestera , citujem "Lenže ty sa uchýlil iba k žálospevom tu na SF a predal skúter v takom stave ako bol. Tým si dal čierneho petra ne-seriózne druhému majitelovy a ešte s prepadnutou možnosťou niečo v tej veci konať."

Novému majitelovi som vysvetlil,že tento motor si cucá olej viac ako iné stroje,treba pravidelne kontrolovať,prípadne dolievať-nemal z tým problém,takže nikoho som neoklamal ani nepredal čierneho petra.

Jednoducho je to tak,že istá séria v r. 2019 má problém,ak to chce niekto riešiť až do centrály Yamahy v Japonsku,držím palce-naši díleri Yamahy nevedia nič,len predať nové stroje,potom v záruke vymeniť olej a dať pečiatku do servisky,nič viac-demontovať hlavu,valec motora ? ani omylom ...

Re: Yamaha X-max 300

14 zář 2021, 16:32

Načo centrála Yamahy, to je až posledná štácia. Začať to malo presne v servise kde bol skúter kúpený tým zápisom o závade. To je prvé kolo ako sa má postupovať pri reklamácii.Či by to riešili alebo neriešili a akým spôsobom (druhú možnosť vylučujem) to už by bolo na nich. A či by k tomu majitel pristúpil by už bolo tiež na ňom, možností je viac. Niekomu stačí pokecať si s predajcom a nechať sa odpinkať kecami že každý motor žere nejaké množstvo oleja a iný si bude stáť za tým že to množstvo už nie je normálne ale sa už jedná o nadmernú spotrebu a čiže je to závada. Ja viem že to je ťažké dokazovať a hádať sa ale stále tu je možnosť osloviť importéra a už v krajnom prípade centrálu Yamahy. Ale na to treba začať úplne dole tam kde sa skúter kúpil a tým protokolom o závade plus nejakými fotografiami a to všetko vyčerpať v zákonnej lehote. Možno by sa to dalo podporiť aj tou skupinou na FB ktorou sa dano stále oháňa. Právnici by povedali kde nie je žalobca tam nemôže byť ani sudca. Čo má riešiť importér alebo centrála Yamaha keď nikto nič nereklamuje a iba vypisuje na fórach a FB. Na to ale treba byť silný v kramflekoch. A nie rezignovať a radšej sa zbaviť skútra predajom. Poteš košte ako tu niekdo často píše keď predáš skoro nový skúter aj s poznámkou že žere viac olej ako je normálne a treba ho častejšie kontrolovať ako je normálne. Keď je to tak už na začiatku tak čo bude po 20-30 a viac tisíc km.
Howgh.

Re: Yamaha X-max 300

15 zář 2021, 08:34

Milý Forestere, lehce se řeší cizí problémy, které sám nemáš. Představ si situaci, kdy si ty a tvůj soused koupíte úplně ty samé Forzy. Ale. On na to ráno hopne, dá tomu napít a vystřelí z baráku, motor studený, nezajetý - ale neřeší to. Ty to poctivě zajíždíš, před první jízdou necháš zahřát - řešíš to. A přijde první výměna oleje. On s nulovým úbytkem, ty lehce k rysce minimum. Ptáš se PROČ? Protože je stroj nový, jdeš do dealerství, kdes ho koupil. Nemáš to zrovna kousek, tak si vezmeš dovolenou, protože tam v mimopracovní dobu nejsou. Milej pane, odpoví servisák, trošku si to vezme vždycky, to je podle toho, jak se to honí. Ale já to nehoním, naštvaně odpovídáš, protože ti servismen evidentně křivdí. No jo, to říká každej, odsekne servisák. Trváš si na svém a domluvíš si prohlídku, protože to chceš mít sepsané. OK, mrknem na to, zítra to dovezte. Je to easy, další půlden dovolené v pr... a ještě navíc někoho otravovat, aby tě z tama odvezl, protože ideální místo pro motosalon je mimo dosah MHD. Po hodinovém papírování odjíždíš. Za 14 dní ti volá servisák, že si máš dojet. Tak hele, koukli jsme na to, přitáhli tamto a hento, bylo to povolené, tak to určitě zdrhlo tama. Tak to vyzkoušejte a dejte vědět. Projížďkou jsme ztrátu oleje nezjistili. V práci je toho hodně, navíc rodina si taky žádá čas, takže to občas vytáhneš a sleduješ postupně mizející hladinu a přemýšlíš, kdy to tam zas hodíš. "Opravy" se opakují, ale jediný efekt co zjistíš, je mírný pokles výkonu. Snad se nehrabali v motoru?! Takže asi tak v kostce reakce na tvoji odpověď. Dealerství jsou prachsprostí překupníci, které zajímá PRODAT a neřešit nějaké problémové kupce, kteří to "honí" a pak jim to bere olej. Když každý víme, že se to týká roku 2019. Teda zatím. Jediným řešením je neztrácet čas s lidmi, kteří sice tvrdí, že jsou pro ně motorky "srdeční záležitost", ale v jádru je zajímají jen prachy. Lehce vydělané prachy. Když má před servisem 10 mašin (garančky a pod), tvůj stroj, lehce papající olej, mu bude brát jedině čas mechanika. Navíc se ohánějící tvrzením, že tam aspoň budeš mít čerstvý olej. Mohl bych napsat ještě tisíc písmenek, ale podle toho, cos napsal, by to bylo zbytečné. Ale reagovat jsem musel.

Re: Yamaha X-max 300

15 zář 2021, 08:54

Presne tak to je,ja som stratil skúšaním reklamácie hodne času,ako som už písal,bol som u dílera V Trnave,kde bol X max 300 kúpený-tam absolútna neochota,potom v Yamahe u nás v BA na Račianskej,tam na mňa pozerali ako na mimozemštana,že aká spotreba oleja ... potom Styx Stará Vajnorská,tam bola nejaká ochota-na mesiac skúter odstaviť k nim,vraj príde technik z CZ ,ale aj tak to dopadne tak,že povie niečo v zmysle že "istá spotreba oleja" u tohoto moderného motora je normálna.
Telefonoval som aj do Žiliny,kde akože skúšali vymeniť guferá ventilov tomu vikinovmu kamošovy,prd to pomohlo,škoda času a námahy.
Výsledok presne nula nula nič,zabitý čas,ktorý som mohol využiť lepšie.možno keby som išiel ďalej,získal by som záznam o pokuse o reklamáciu do servisky,nič viac.
Opakujem,žiaden ofic. díler Yamahy tu nebude rozoberať motor,keďže mu to nemá kto zaplatiť.Bodka.

Dávam odkaz na ten servis v Singapure,ktorý naozaj aj situáciu rieši,práve dal info a foto,že za fajn cenu 180 dolárov ponúkajú sadu valca z piestom-neviem iste,či je to už nejaká inovovaná verzia,alebo riešenie pre tých,ktorým to už žerie olej extrémne vela.
Písali v inom príspevku začiatkom tohoto leta,že problém sa po nájazde cca 30 000 km bude len zhoršovať.
Skúste sa niekto z dobrou angličtinou pod príspevkom spýtať,či táto nová sada rieši ten problém natrvalo:
https://www.facebook.com/bearsgaragesg/ ... 710306975/

Re: Yamaha X-max 300

15 zář 2021, 09:42

Dotaz jsem ti tam dal. Pokud se ozvou dám to sem :-)

Re: Yamaha X-max 300

15 zář 2021, 09:46

Akože ja to poznám žijem tu, aj vás chápem ako to vnímate a volíte cestu najmenšieho odporu, deformácia socializmu je silná, ale páni takto sa s tohoto marasmu nedostaneme nikdy. Vzadli ste to hneď v prvom kole a tak sa potom lahko dílerom manipuluje z ludmi s podobným rozumovým nadstavením.

Ďalšia negatívna vec s tohoto počinu je že “nevydarené” skútre zo skrytými závadami takto idú na inzerciu a niekto dôverčivý si to nakoniec kúpi a potom s tlče hlavu o múr a nadáva ako ma oje…Myslím že dano to pozná sám tak dopadol keď kúpil inkriminovaný skúter a po čase túto štafetu ďalej odovzdával cez Bazoš.

Za to nemôže Yamaha ale my ludia sami si to robíme.
Naposledy upravil forester dne 15 zář 2021, 20:11, celkově upraveno 1

Re: Yamaha X-max 300

15 zář 2021, 10:07

Rešpektujem tvoj názor,ale ako vysvetlíš,že takto nevydarených skútrov X max 300 jazdí po celom svete vela,a tiež im žerú olej,a poniektorý aj zadreli motor-a nikto z nich žiadnu úspešnú reklamáciu neporiešil ???
Jednoducho taký gigant ako je Yamaha má zmluvy z právnikmi,a majú to dobre spočítané,či budú sťahovať od zákazníkov stovky motorov,alebo to nechajú vyhniť a ak náhodou niekto skúsi reklamovať,tý právnici sa s ním pekne pohrajú,unavia a výsledok bude,ako som písal-stratený čas,nervy a peniaze ...
A nesnaž sa tu ,prosím ťa ma obviňovať,že som niekomu predal čierneho petra,ešte raz píšem-nový majitel vie o zvýšenej spotrebe,nevadí mu to,bude si kontrolovať a dolievať tak ako všetci ostatný,ktorý majú postihnutú sériu.
Je dosť naivné si myslieť,že pre tak malý trh ako je pre Yamahu CZ a SK bude robiť taká firma nejakú zvolávačku alebo riešiť nejaké reklamácie,keď s nimi nepohli ani velké skútrové krajiny ako je Francúzsko,Taliansko a vlastne celá Ázia :(

Re: Yamaha X-max 300

15 zář 2021, 10:10

"Za to nemôže Yamaha ale mi ludia sami si to robíme." To se teda pleteš.

Yamaha si na své pověsti zakládá. A pokud ne, tak je to jen důsledek celkového rozkladu lidské společnosti v 2x. století...

Koukej na Černé ovce, čti si reporty od ČOI. Pokud někdo nechce dobrovolně, nedonutíš ho. A pokud má matka zlobivé děcka (Yamaha vs dealerství), tím, že budeš nadávat děckám, nasereš tak maximálně matku. Proto to musíš řešit s ní.
Odeslat odpověď