Zdravím všechny majitele tohoto parádního skútru. Od 23. 4. jsem se stal jedním z vás. Rozšířil jsem si ŘP, prodal předešlého skútra Honda S-WING 125 a posunul se zase o kousek dále - pořídil jsem FORZU r.v. 2014 zakoupeno v ČR, po prvním majiteli s najetými cca 8700 km. Je paradox, že jsem se na něm ještě nesvezl, protože jsem si rozšiřoval ŘP a nyní čekám na vystavení ŘP (bude asi za týden). Pro skútr jsem jel tedy s tatíkem z Brna do Opavy. Zpáteční cestu cca 170 km na něm musel absolvovat tatík - já tedy v čase než budu moct oficiálně vyrazit na první projížďku dolaďuji věci kolem preventivního servisu a údržby skútru. Vyměnil jsem zatím olej + olejový filtr, vzduchový filtr mám již také objednaný. Objednal jsem zrovna i náhradní zapalovací svíčku a demontoval jsem nefunkční vzpěru sedla, kterou jsem odeslal na repasi k panu Gorčákovi - který je i zde na fóru několikrát zmiňovaný a vzpěru u něj nechávali repasovat i někteří zdejší členové na SUZUKI Burgman 400. Do 10 dní bych ji měl mít doma. Jediné pocity z jízdy mohu zatím citovat mého tatíka, který ač spíše motorkář a vyznavač starých JAWEK (250 a 350) byl velmi překvapený jízdními vlastnostmi a pružností motoru. Cestu z Opavy jsme absolvovali po dálnici a musím uznat, že jsme se bůhvíjak neloudali. Místy jel tatík kolem 130 KM - dle GPS a nakonec přijel do Brna se spotřebou rovné 4 litry. Myslím si, že při mém stylu jízdy a při ježdění převážně na okreskách a občas město bych mohl bez problému průměrnou spotřebu kolem 3,5 lt. Zbytek postřehů přidám až něco najedu a zároveň budu informovat i na svém profilu na motorkářích, který k tomuto stroji v nejbližší době založím.
Všem přeji spoustu šťastných kilometrů, hezké počasí a žádné závady.
Níže přikládám první foto skútru...