Ke konci roku jsem si u majdy všimnul, že po přejetí retarderu, nebo po větší díře dostanu do sedací části docela prdu. Přisuzoval jsem to tlumičům, přeci jen holka neni nejmladší. Chyba. Při zimní rozborce jsem zjistil totální destrukci "kosti" silentbloků. Na jedné straně ještě nějaká guma zbyla, na druhé prd. Po brouzdání po netu jsem zjistil, že cena za tuhle blbinu je tak vysoká (1850 až 2600,-), že to je snad ze zlata.
Probral jsem to s kamarádem, vzal šupleru a začalo se tvořit. Původní vnější průměr oka na silentblok je 32,5mm, vnitřní průměr oka 28mm, vnitřní díra10mm s délkou 30mm, a šířka oka 25mm. Vzhledem k tomu, že je to trochu atyp, který se dá blbě sehnat a nechat péct jeden kus je nesmyslné, byla výroba kompletu jednodušší.
Finální výrobek - změna vnějšího průměru oka na 35mm (v poho se vejde) přišla díky silentloku, který byl po ruce. Zbytek materiálu - oko + spojovací tyčka dala dílna. Ještě se do silentbloku udělala vnitřní trubička na zmenšení průměru díry (redukce z průměru 12mm na 10mm). Skoro hotovo

. Pro upřesnění, já jen píšu, nejvíc, vlastně všechnu práci udělal můj pardubický kamarád Martin, já jen radil (blbě

).
doplnění - spojovací tyčka. Na starou kostici jsem upevnil nové silentbloky a délku tyčky jsem si odměřil. Stará kostice fungovala jako přípravek.
Takto jsem to vyzkoušel a chodilo to. Po díře žádná rána do sedinky, pohoda. Jen se objevila nepříjemnost ve formě vibrací od motoru do rámu. Prostě ten silentblok byl moc tvrdý. Rychlé řešení - vrtačka, vrtáček a několik děr do gumy silentbloku. Výsledek - super.
celkové náklady cca 100,- (silentblok, železo, svářečka, barvy) a trocha práce. Pokud to sezonu vydrží, a není důvod, tak je dobře.
snad to někomu pomůže

final.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.