[quote="mirsil"]U Motobatt může být problém, že z výroby jde již nabitá, takže záleží na tom, kdy se dostane k prodejci, jak dlouho u něj leží skladem a jak se o ni prodejce během té doby stará, protože po pár týdnech bez nabíjení pomalu začíná sulfatovat a přicházet o kapacitu. Yuasy jsou v suchém přednabitém stavu ve kterém neztrácí své užitné vlastnosti a k aktivaci dojde až nalitím elektrolytu a dobitím na 100% těsně před montáží. Ale to jen pro info, vzhledem k příznivější ceně Motobatt nějaké mírné snížení životnosti určitě bolet nebude

[/quote]
Omyl

Yuasa pro PCX do roku 2014 je YTZ7S, ktera je aktivovana uz z vyroby. Od roku vyroby 2014 je tam YTZ8V a taky aktivovana jiz z vyroby. Pro starsi typ je od cca 1000Kc a vyse, pro novejsi od 2200Kc a vyse.
Baterie kupuji ve specializovane prodejne a test baterie se vzdy provadi prede mnou a dostavam protokol z meraku.
Jine alternativy co jsem nasel jsou treba za 530Kc cca, ale jsou to jen 6Ah,100A v tom nejlepsim pripade a jedna se o Exide, Varta, Bosch a vsechny maji spolecne to, ze napln je zvlast a musi si ji nalit uzivatel, utesneni uz pak nemusi byt stoprocentni a to je u PCX kde ta baterka je naklonena sama o sobe nemusi byt dobry napad.
Takze jsem rad, ze jsem nasel vyrobce co dela primou nahradu ve vyssi kapacite, stejne technologii a lepsi cene.