S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Diskuze o čemkoli.

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod duky5 » 07 bře 2021, 23:22

LadaM píše:Pokud zdravý člověk s pozitivním testem potká jiného zdravého člověka a ten má potom pozitivní test a dál mu nic není, není to nakažení. Nakazit je od slova kaz, kazit, něco, co bylo dříve dobré a dál už není. Dokud nás budou 24 h. denně masírovat, že je to jinak a většina lidí to přijme jako fakt, nebude z toho cesty ven. Myšlenka má obrovskou sílu a vyřčené slovo ještě větší. Pokud se zdravý člověk nechá přesvědčit, že se nakazil, může se to projevit až fyzicky na jeho skutečném zdraví. S tímto principem téměř nikdo nepracuje a přitom to není ani pro dnešní medicínu nic neznámého.
To je pro mě vysvětlení současné špatné situace, resp. té části, o kterou je to horší oproti době před dnem K. Pokud se dlouhodobě pohybujeme na hraně, stačí i relativně malý výkyv a jde to do kopru. Ono to podle novin vypadá, že jsme si žili zdravě, poklidně a spokojeně, když tu najednou přišel zlý čínský K. a vypadá to, že je po nás...

Co ale většina lidí pod rouškou (zajímavý paradox :) ) K. šílenství nechce vidět je fakt, jaké nástroje a precedensy vznikají k použití v budoucnu. Příště už nebude ani potřeba, aby skutečně někdo onemocněl. Pod heslem co by kdyby stačí použít zprávu o nějaké severoindické mutaci čehosi a hned je tu cesta, jak omezovat určité , klidně vybrané, skupiny obyvatel, roztáčet dluhová soukolí státní správy, usnášet se a nakupovat bez legislativní kontroly a bez ohledu na aktuální politické rozložení atd. To není konspirace, to je realita dnešních dnů. Zákony jsou na připraveny, testy, jestli lze umlčet případné odpůrce úspěšně proběhly, koordinace řídících a represivních složek byla provedena. Vláda strachu není v lidských dějinách nic nového. Dnes se informace mezi lidmi šíří velmi snadno, proto je třeba používat takové, co nejdou jednoduše ověřit.

-- 07 bře 2021, 16:52 --

duky5 píše:X krát som písal, že tie opatrenia sú chaotické a zlé...

A otázka za zlatého bludišťáka zní - má občan dodržovat chaotická a špatná opatření, nebo ne? Bohužel, žádný soud na toto neodpoví. Žádný policista o tom nerozhodne, protože to nemá v popisu práce. Pouze člověk. A může být klidně i policajtem... ;-)
Drahý chocholoušek, tými nezmyselnými opatreniami som nemyslel napríklad nosenie rúšok. To považujem za rozumné nariadenie a nemám ho problém dodržiavať.

Nezmyselné opatrenia sú také, ktoré zavrú školy, reštaurácie, remeslá akože aby sa to nešírilo a mám zavreté oči pred tým, že zbytok ľudí čo chodí do práce sa denne mieša hodiny v MHD, v rannej tlačenici telo na telo, o 2m odstupe sa môže iba snívať. Ale reštaurácia kde by mohli hostia sedieť 3m od seba je zavretá, kaderníctvo kde by bol v miestnosti jediný zákazník na objednávku je zavreté.
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
Uživatelský avatar
duky5

1000+
 
Reputace: 107
Příspěvky: 1205
Registrován: 27 kvě 2011, 17:33
Bydliště: Bratislava
Skútr / moto: Honda adv350

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod duky5 » 07 bře 2021, 23:25

LadaM píše:
moto.joker píše:Takže, když máš pozitivní test, byl jsi nakažen virem a vir je v Tvém těle, je tam obsažen.

Ten test se dělá tak, že se do člověka podívají a když tam najdou vir, tak je pozitivní? To slyším poprvé, že by našli vir. Přesně jak je napsáno o kus výše, každý jsme jiný, máme jinou imunitu apod. a tedy i na jakýkoli podobný test reagujeme různě. Ten test není rentgen žaludku, jestli spolknul desetník, nebo ne. Proto nesouhlasím s tvrzením, že člověk, kterému vyšel pozitivní test, je automaticky nebezpečný. Je to strašně jednoduché, o někom něco prohlásit a zavřít ho do basy. Proto máme presumpci neviny. Výsledek toho testu není možné jakkoli ověřit (a tudíž se třeba bránit u soudu), takže přístup uposlechnout a potom si stěžovat v tomto případě nedává smysl.
moto.joker píše:bez disciplíny se nevyhrává nic

Kdo nebojuje, nepotřebuje vyhrát. :wink:
Ty vole, tu evidentne niekto vynechal dosť dní na základnej škole. Tam si sa učil o chrípke, ako sa šíri a aké má príznaky. Koľko ročníkov si vynechal? Či ty si to všetko preskočil a rovno študoval vysokú školu života však? :)
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
Uživatelský avatar
duky5

1000+
 
Reputace: 107
Příspěvky: 1205
Registrován: 27 kvě 2011, 17:33
Bydliště: Bratislava
Skútr / moto: Honda adv350

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod IvanzJihu » 08 bře 2021, 08:51

Byl se z Vás už někdo projet aspon v rámci okresu?
IvanzJihu

100+
 
Reputace: 7
Příspěvky: 120
Registrován: 14 zář 2020, 07:45
Bydliště: Hodonín ( JihoVýchodní hranice)
Skútr / moto: Honda silver wing 600, Simson skútr SR 50

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod Badarala » 08 bře 2021, 09:02

A protože jste byli hodní důchodci a zvolili nás, tak vás teď ochráníme tak, že vás na sklonku života odrizneme od všeho, především od vaší rodiny. Vaši zachránci.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/sebe ... domaci_knn
Těm lidem sebrali téměř vše, co jim zbylo. Aby je zachránili... Bohužel to mám i v rodině. Sebevražda naštěstí ne, ale hluboká osamelost a sklíčenost ano. Tohle si nezasloužili. Odporné.
Badarala

750+
 
Reputace: 312
Příspěvky: 971
Registrován: 27 říj 2013, 23:07
Bydliště: okres Litoměřice
Skútr / moto: N-max / Suza
Tuning / úpravy: běžné doplňky pro každodenní užívání

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod moto.joker » 08 bře 2021, 09:24

Ale to je přece přesně to, po čem tady všichni volají. :evil:

"Nechte nás žít a ochraňte rizikové skupiny!"
Jak chceš chránit rizikovou skupinu jinak účinněji, než izolací od nebezpečí?
Až budou ty rizikové skupiny komplet proočkované a bude tady dost testováno a lidé budou zodpovědní a nebudou i s pozitivním testem běhat po městě (protože jim přece nic není a dle LadaM tím pádem nejsou nakažení :evil: ), tak bude možná tu izolaci zmírnit nebo odstranit. Do té doby je potřeba hledat jiná řešení, která se bohužel nehledají. Mě osobně se třeba líbí ty návštěvní boxy, kde je návštěva a navštívený od sebe dostatečně oddělen hermeticky. Ale těch je bohužel málo.
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250
Je: Honda Forza 350; Yamaha YBR 125
Uživatelský avatar
moto.joker

1500+
 
Reputace: 323
Příspěvky: 1707
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Mnichovo Hradiště
Skútr / moto: Honda Forza 350

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod LadaM » 08 bře 2021, 10:04

moto.joker píše: a nebudou i s pozitivním testem běhat po městě

Lidi s pozitivním testem budou vždycky běhat po městě. A taky budou běhat lidi s negativním testem, u nichž by byl druhý den pozitivní. Plus lidi, co by ho možná pozitivní měli, kdyby testem prošli. A ještě lidi, kteří mají negativní test díky tomu, že jejich tělo na ten test nereaguje. To je prostě fakt a žádný od reality odtržený vědátor to nezařídí, i když by strašně moc chtěl.
A to je právě to, co mi chybí jako logické B u vět začínajících slovem "Až". Většina věří tomu, že se to "nějak vyřeší" když na tři týdny někam zalezou a potom bude všechno, jako dřív. Ty sám správně píšeš možná. A návštěvní boxy? To jako model věznice? Zkusili jste někdy opravdu upřímně vnímat, jak se u takové představy cítíte?
Odpojit lidi od pocitů a řídit jejich životy pomocí čísel. To je to, oč tu běží a také důvod, proč se tomu velká část lidí tak či onak brání. To nejsou lidi, kterým je všechno jedno, nebo chtějí být nemocní, nebo jim nezáleží na jejich blízkých. Brání se skutečnému útoku na jejich lidství. Izolace, izolace izolace. Zákazy fyzicky, strachem psychicky a pomocí zakrytých obličejů i duchovně. Kdy jste naposledy viděli upřímný úsměv cizího člověka. Ano, můžete si myslet, že to není důležité. Já si to nemyslím. Dokonce jsem přesvědčen, že je to důležitější, než všechny vakcíny světa.
To je můj úhel pohledu, vycházející z mé životní cesty a zkušeností. Snažím se ho nabízet k porovnání / zamyšlení ostatním, protože mám reálnou pozitivní zkušenost, žádné převzaté články atd. A neříkám o těch, kteří ho nesdílí, že jsou to imbecilové apod.

Přeji všem, aby se měli tak, jak je podle jejich vlastní představy dobře. Ono to ani jinak nejde. :wink:
L.
Uživatelský avatar
LadaM

250+
 
Reputace: 54
Příspěvky: 273
Registrován: 09 dub 2015, 23:07
Skútr / moto: Yamaha X-Max 250 2014 + Kawa Z650RS 2023

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod duky5 » 08 bře 2021, 10:19

"Většina věří tomu, že se to "nějak vyřeší" když na tři týdny někam zalezou a potom bude všechno, jako dřív."


A opäť, nie vyrieši. Tie dočasné lockdowny sú vtedy, keď narastú čísla a zaplnia nemocnice. Účelom je spomaliť šírenie vírusu, odľahčiť nemocnice a potom nasleduje uvoľnenie opatrení.

Ako inak by si chcel riešiť spomalenie šírenia vírusu?
Aha ty si ten, čo neverí že nakazený má v tele vírus... Ani mi nemusíš odpovedať...
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
Uživatelský avatar
duky5

1000+
 
Reputace: 107
Příspěvky: 1205
Registrován: 27 kvě 2011, 17:33
Bydliště: Bratislava
Skútr / moto: Honda adv350

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod josuk » 08 bře 2021, 11:36

LadaM píše:..Lidi s pozitivním testem budou vždycky běhat po městě. ..Většina věří tomu, že se to "nějak vyřeší" když na tři týdny někam zalezou...

Teoreticky, teoreticky, pokud by opravdu nastal lockdown, tzn. že za tři čtyři týdny by se nenakazil nikdo další, někteří by zemřeli, někteří by se uzdravili, na površích a ve vzduchu by RNA virus uschnul, zaniknul, pak opravdu by tady nebyl. Dokonce, teoreticky, by mohlo skoro všechno normálně fungovat s jedinou podmínkou, že se nikdo další nenakazí (=nebude na jeho sliznici zanesen virus). Ale to je pustá teorie, která by mohla fungovat třeba u techniky, počítačů, ale jak vidíme i ve zdejší diskuzi na SF (která má mimochodem naprosto žádný dopad, natož politický, na celou situaci), zase to kolabuje na tom zatraceném lidském faktoru.. nezměníme to. A aspoň vidíme proč. :?: :o
Uživatelský avatar
josuk

1000+
 
Reputace: 591
Příspěvky: 1412
Registrován: 14 pro 2012, 10:38
Bydliště: Praha
Skútr / moto: zimní X Max 250 a Honda ADV 350
Tuning / úpravy: na zimu deka a zimní gumy

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod LadaM » 08 bře 2021, 11:46

duky5 píše:Aha ty si ten, čo neverí že nakazený má v tele vírus...

Pěkně jsi to otočil :D Nic takového jsem nenapsal. Jenom to, že je podle mě chybou lidi s pozitivním výsledkem testu automaticky bez další diagnózy označovat jako nakažené, nebo dokonce nemocné - viz mediální masáž denními přírůstky. Nemocným to nepomůže a zdravým do podle mě velmi škodí.
Podle toho, co vím, ty testy nepotvrzují přítomnost viru - hledají pouze jakési genetické stopy (které se navíc musí uměle zesilovat) toho, že člověk MOŽNÁ něco v sobě má, možná to měl v minulosti, možná je to úplně něco jiného. Zelená kulička s chapadly skákající z člověka na člověka je marketingové zjednodušení celé situace. Ať už pro šíření strachu, nebo prodeje vakcín a ochranných pomůcek.

duky5 píše:Účelom je spomaliť šírenie vírusu, odľahčiť nemocnice a potom nasleduje uvoľnenie opatrení.

To už se stalo min. 2 x. A co se změnilo?

-- 08 bře 2021, 10:54 --

josuk píše:zase to kolabuje na tom zatraceném lidském faktoru

Jenže Ty vidíš ten zatracený lidský faktor pouze na jedné straně. Hodní a zlí. Jenže, jak sám píšeš, lidi (naštěstí!) nejsou počítače - ani mentálně, ani biologicky. A hodnotit míru dopadu této diskuze asi nepřísluší ani jednomu z nás.
Uživatelský avatar
LadaM

250+
 
Reputace: 54
Příspěvky: 273
Registrován: 09 dub 2015, 23:07
Skútr / moto: Yamaha X-Max 250 2014 + Kawa Z650RS 2023

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod duky5 » 08 bře 2021, 11:58

PCR testy sa u nás robia až na 8. deň po prvých príznakoch choroby. To znamená že v tej dobe už máš zhruba 6-7 dní teploty 38.
Takže sa len zisťuje či je to coronavirus alebo niečo iné. Poznám x ľudí ktorí takto ležali doma a na testoch boli potom negatívni, takže sa potom nasadili antibiotiká a pomohli.

AG testy sú len také hrubé sito, pozitívny dostane automaticky termín na PCR test.


Problém je v tom, že keď máš teplotu, ostaneš doma. Lenže 2-5 dní pred tou teplotou si sa cítil dobre a chodil hore dole po rodine, obchodoch, robote, nevediac že si infekčný...

To je princíp šírenia chrípky a corony.
Keď takýto "zdraví" ľudia nedodržiavajú základné opatrenia, môže tu byť aj desať lockdownov, nebude to lepšie.
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
Uživatelský avatar
duky5

1000+
 
Reputace: 107
Příspěvky: 1205
Registrován: 27 kvě 2011, 17:33
Bydliště: Bratislava
Skútr / moto: Honda adv350

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod Badarala » 08 bře 2021, 19:55

Co bylo před půl rokem "konspirační teorie", dostává pomalu reálné obrysy. Zdaleka ne jen cestování mezi státy, ale přímo možnost normální existence ve vlastní zemi bude podmíněna. Takže jasně, nebude to hvězda na rukávu, bude to průkazka při vstupu.
Dvě kategorie občana nás neminou, zdá se. No bezva, takže se vyvine nový politicko-zdravotnický underground, tj. akce bez kontrol při vstupu, ty budou rozháněny, pořadatelé nepochybně stihani, časem se vytvoří zákon, že lze v rámci veřejného zdraví vnikat bez povolení i do domovních prostor. Zdá se to jako konspirace? Jen sledujte ten posun v myšlení části populace, která toto podporuje.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ocko ... domaci_vlc
Badarala

750+
 
Reputace: 312
Příspěvky: 971
Registrován: 27 říj 2013, 23:07
Bydliště: okres Litoměřice
Skútr / moto: N-max / Suza
Tuning / úpravy: běžné doplňky pro každodenní užívání

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod mirsil » 08 bře 2021, 22:25

Jak hluboko lze klesnout srovnáním s hvězdou na rukávu

https://www.forum24.cz/zluta-hvezda-jak ... lvyslanec/
Profil motorkari.cz / Montážní návody / Rajče / Youtube / 739 226 818 WhatsApp Mirek
Uživatelský avatar
mirsil

1500+
 
Reputace: 222
Příspěvky: 1828
Registrován: 24 úno 2008, 08:07
Bydliště: Zahnašovice ZL
Skútr / moto: SB 650 K9 exe. Do 11/2011 Malaguti Madison 150
Tuning / úpravy: V profilu motorkari.cz

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod Badarala » 08 bře 2021, 22:41

Princip je stejný. Dvě katgorie obyvatelstva. Předtím rasová čistota, dnes covidova. Rozdíl je samozřejmě v tom, že se nebude popravovat.
Pokud se tím cítí uražen někdo, jehož předci extrémně trpěli, nemá jaksi na zmiňovaní historie výlučné právo. A i kdybychom to považovali za nemorální, je to nic proti tomu, co se právě pomalu peče.
Badarala

750+
 
Reputace: 312
Příspěvky: 971
Registrován: 27 říj 2013, 23:07
Bydliště: okres Litoměřice
Skútr / moto: N-max / Suza
Tuning / úpravy: běžné doplňky pro každodenní užívání

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod Lubon » 09 bře 2021, 01:34

To co jsi napsal fakt nemyslíš vážně ?, jestli ano tak už sem raději nic nepiš.
Lubon

250+
 
Reputace: 17
Příspěvky: 283
Registrován: 18 led 2014, 23:43
Bydliště: Brno-Žebětín
Skútr / moto: Honda X-ADV Honda VFR 800 Triumph Tiger

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod Badarala » 09 bře 2021, 03:10

Jo, Lubon, princip je stejný, a tvůj příspěvek to "roztomile" potvrzuje.
Badarala

750+
 
Reputace: 312
Příspěvky: 971
Registrován: 27 říj 2013, 23:07
Bydliště: okres Litoměřice
Skútr / moto: N-max / Suza
Tuning / úpravy: běžné doplňky pro každodenní užívání

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Seznam.cz a 2 návštevníků

cron