Dotaz

Diskuze o čemkoli.

Dotaz

Příspěvekod Lenus » 04 čer 2021, 11:40

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o názor. 22.5. Jsem prodala skútr 50ccm. Pán byl se vším seznámen jak se stavem tak, ze je to čínský skútr a takový. Skútr je sice starší, ale vše na něm fungovalo bez problémů. Měl i málo najeto. Akorát se nám stalo, ze pred nim nechtěl chytit,ale vyměnila se svíčka a chytal jak hodinky. Od nás na něm odjel měl v tom skoro plnou nádrž. A tak jezdil (tyden) a nic neřešil. Ještě jsme ho v pondeli sháněli kvůli předání papíru a vše si chválil. Minulý pátek začal volat, ze mu ušlo kolo. Tak jsme mu poradili jak to má nafoukat. Pak bylo asi dva dny klid poté znova, ze si koupil benzín pry nejaky lepší od shellu. A, ze to nechytá nebo když jede, ze mu chcípne. Tak jestli ta svíčka kde to je a tak. Opět jsme mu poradili, ale ptali jsme se jestli tam dal spravny benzín pry jo. Pak skrz karborator kde je a jak se na něj dostane a takovy. Řekli jsme mu vše co chtěl vědět. Karbec jsme taky jednou nebo dvakrat cistili ,ale vse fungovalo. No a vcera tomu nasadil korunu. Volal začal na nás byt arogantní at si proto prijedeme a,ze nevi co s tim. Poté začal tykat a byl i sprosty. Tak jsme mu řekli at se chová slusne, ze se chováme taky slusne. Pak ze chce odstoupit od smlouvy ze to nejezdí a takovy,ale od nás to bylo funkční. Svolili jsme, ze se prijedeme na to podívat,ale ze odstoupit od smlouvy nemuze. Když ho od nás bral vse fungovalo. Jak by jste se k tomu postavili Vy?
Lenus

0+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 1
Registrován: 04 čer 2021, 10:35
Skútr / moto: Honda PCX 125

Re: Dotaz

Příspěvekod moto.joker » 04 čer 2021, 12:46

Jestli je to dvoutakt a lil jen benzín, tak bych věděl... :D

Ale jinak, pán se v tom asi taky trochu hrabal, o čemž svědčí ty jeho dotazy na karburátor. Evidentně tak trochu jouda, když ani neví co má dělat v případě měkkého kola. Nafoukat a jezdím. To bych třeba já s prodávajícím neřešil, neboť bych uznal, že jsem mohl někde píchnout. Takže, když se v tom hrabal, je to jednoznačně jeho problém. Pokud šteloval karburátor jak mu v hospodě poradili, tak je vymalováno a není co řešit. Vysvětlil bych mu, že se v tom hrabal a tak si za nefunkčnost může sám.

Rozhodně bych tam už nejezdil. Dobrou vůli jste projevili a to stačí. Nenabízeli jste bezplatný doživotní servis a poradenskou linku v ceně skútru, tak není co řešit. Ať to odveze do servisu. Pokud pak servis řekne, že tam byla nějaká skrytá závada, o které jste museli vědět, je prostor na jednání. Pokud to servis neřekne, není co řešit.

IHNED veškerou komunikaci a kontakty řešit písemně, dopisy, e-maily, SMS. Tam se pak dá doložit, co kdo řekl a jak to bylo. Při takovém nastavení pravidel obvykle bývá klid.

Bude-li drzý do telefonu, slušně se rozloučit a položit.
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250
Je: Honda Forza 350; Yamaha YBR 125
Uživatelský avatar
moto.joker

1500+
 
Reputace: 323
Příspěvky: 1707
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Mnichovo Hradiště
Skútr / moto: Honda Forza 350


Zpět na Volná diskuze

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Lubon a 11 návštevníků