Jaká tryska?

Diskuze o tuningu skútrů. Zvyšování a ladění výkonu, tlumení, brzdy. Kity, výfuky, karburátory, variátory, spojky,...

Jaká tryska?

Příspěvekod bobo84 » 26 kvě 2025, 13:48

Ahojte. Pořídil jsem do rodiny číňana 50 4t. Holka si na nem sjede k autobudu a manželka třeba občas pro rohlíky :)
Jelikož byl tichoučky a potřeboval jsem, aby o něm věděli v lese vlci a medvědi, šel na něj superlevný otevřený "laďák" :D :D
Teď jsem objednal větší karbec 18mm a nerad bych dlouho ladil, jaká tryska bude optimum. Nemá někdo zkušenosti?? Dal jsem tam otvevřené zapalko a varec je tam s 5,5g aby se to rozjelo do kopce kde bydlím.. Více šahat do motoru nemám zájem. Po výměně výfuku to šlo výkonově dolů. Jakou trysku by jste doporučili na začátek do toho 18mm karburátoru? Filtrbox zatím nechávám..je bez restrikce.
Díky za případné nasměrování :)
bobo84

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: čína 139QMB
Tuning / úpravy: otevřený výfuk ..

Re: Jaká tryska?

Příspěvekod Ivan-K » 26 kvě 2025, 21:09

Pekne tam vráť pôvodný výfuk a bude po probléme...
Atmosfericky 4T motor potrebuje mierny odpor vo výfuku, aby správne ťahal. Ak nemá odpor tak stratí ťah v spodnom pásme otáčok a žerie viac...
Platí to ako pre motorku, tak aj auto, zbytočne to reve, viac to žerie a reálne to ide horšie.
Otvorený výfuk je trebárs na závodnom aute, ale tam to je preto, lebo to má iné vačky = iné časovanie ventilov a motor sa žmýka v hornom pásme otáčok. Potrebuje sa zbaviť najlahšie vyrobeného tepla = otvoreným výfukom a je im jedno že to reve a žerie 50l/100km
Ivan-K

25+

Reputace: 3
Skútr / moto: Aprilia SR Max 125

Re: Jaká tryska?

Příspěvekod bobo84 » 27 kvě 2025, 12:42

Díky za info. Byl jsem smířený s větší spotřebu, ale než ztratit část výkonu, tak ozelim tech 600kc. Trochu jsem se divil, že je na tom 4t výfuk s rezonanční části a tlumivkou jako na 2T...tak asi opravdu to nemá rádo úplné vypláchnutí..no možná zkusím přehodit karbec až dojde ten 18mm a zkusím ze zajímavosti zdvihnout jehlu s tryskou co bude doma.
bobo84

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: čína 139QMB
Tuning / úpravy: otevřený výfuk ..

Zpět na Tuning

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek