Variátor Burgman 400

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Variátor Burgman 400

Příspěvekod Tomas6 » 31 říj 2023, 20:37

Zdravím. Potřeboval bych poradit. Mám buráka 400 z roku 2000. Přes léto bylo po ubrání plynu slyšet nějaké zaklepání. Dělalo to povětšinou až po zahřátí a jen při prudkém zrychlení a následném ubrání plynu.Tak jsem dneska rozebral varec, jestli tam nenajdu něco špatného. Jediné co tak některé válečky nejsou úplně kulaté. A půlky řemenice jsou hrbaté, vyjeté od řemene. Občas po nějaké ostřejší jízdě, zejména prudké zrychlování a zpomalování, typicky město a semafory, byl cítit smrad z gumy. Tak jsem myslel jestli to neni cítit z řemene, ale na něm jsem nic špatného nenašel.
Teď co s tím. Koupím válečky a vodítka, asi vyměním i ten řemen. Ale řemenice se mi moc měnit nechce, páč chci skútra prodat a dát ještě 5tis, či kolik za řemenici variátoru, to už je vzhledem k hodnotě celého skútru nesmysl. Nezkoušel je prosím někdo rovnat na soustruhu?
Nenapadá ještě někoho co by mohlo po ubrání plynu zaklepat? Vždy to tak jednou dvakrát kleplo. Zdálo se mi že to slyším z pravé strany,od výfuku, ale tam nemá co klepat.
Nerad bych skútra prodal a pak se hádal s kupujícím že jsem mu něco zatajil atd ...
Děkuji
Tomas6

25+
 
Reputace: 4
Příspěvky: 28
Registrován: 22 úno 2019, 12:20

Re: Variátor Burgman 400

Příspěvekod srnka1010 » 01 lis 2023, 12:52

Skús pozrieť brzdové doštičky, či nie sú moc vydraté a aj prasátko, či nejak moc nehrkoce. Dokáže to narobiť riadny rámus, ako keby sa ti výfuk rozpadal.
Uživatelský avatar
srnka1010

750+
 
Reputace: 163
Příspěvky: 857
Registrován: 18 čer 2016, 20:37
Bydliště: Voderady
Skútr / moto: Benelli TRK 502 X

Re: Variátor Burgman 400

Příspěvekod petroben » 03 lis 2023, 14:09

It's possible that the knocking sound you're hearing could be related to issues with the rollers, belt, or variator components, which you're planning to replace. As for straightening the pulley halves on a lathe, it's not a common practice and may not be recommended, as it could affect the balance and integrity of the pulley.

However, it's essential to rule out other potential causes of the knocking sound. It's a good idea to thoroughly inspect the scooter's exhaust system, suspension components, and any loose or worn parts that could potentially lead to unusual sounds.

Before selling the scooter, make sure to provide full disclosure about the work you've done and any remaining issues, if any, to the potential buyer. Honesty is the best policy when selling a vehicle, and it can help avoid any misunderstandings or disputes later on.

If you're still uncertain about the source of the knocking sound after the replacements, it might be a good idea to have a qualified mechanic or technician take a look to ensure there are no underlying issues.
petroben

0+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 1
Registrován: 03 lis 2023, 13:08
Skútr / moto: motorcycle


Zpět na Technické problémy se skútry

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků