Sym Symphony ST125 2016: Zhasína motor a podobné problémy

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Re: Sym Symphony ST125 2016: Zhasína motor a podobné problémy

Příspěvekod prim » 14 zář 2024, 21:34

JardaB píše:Nemůžeš odstraňovat dvě vady najednou, ale postupně. Musíš reagovat na podněty přesně a ne nechat něco víset v luftu.

Ad1 - nereagoval si na víčko nádrže - zkus jezdit s povoleným - nebo hubou zkusit průchodnost zavzdušňovacího ventilu. Najdi si taky něco sám o možnostech řešení této věci na webu. Dtto podtlakový ventil
Ad2 - to že neteče pořádně benzín je na zjištění a odstranění jednodušší - musíš zkoušet a zapnout svoji hlavu.

S radami končím .. bádej a pracuj .... :-)

Viečko nádrže:
prim píše:
JardaB píše:Je dobře, že jsi začal podrobnějším popisem hledání závady. Z toho co jsi napsal mi plyne, že s novým palivovým filtrem neteče benzín ? Někdy je příčina ve víčku nádrže, ve které je ucpané (nefunkční) zavzdušnění nádrže.

Skúšali sme ho aj bez viečka, nevšimli sme si rozdiel.

Skúšanie ventilu ústami:
prim píše:Ďalej sme skúšali podtlakový ventil pod nádržou. Keď nebol pripojený k palivovému filtru, a cuclo sa na podtlakovú hadičku (a myslím, že sme to skúšali aj s podtlakom z bežiaceho motora), tak benzín tiekol. Keď sa však benzínová hadička pripojila na filter, tak po cucnutí benzín netiekol. Zdá sa, že dôvod, prečo motor zhasína je, že z filtra vytečie všetok benzín, a už tam netečie nový.

Takže na tie otázky som reagoval :) A áno, najlepšie by bolo keby som hneď mohol všetko skúšať, no nanešťastie u seba nemám ani priestor ani náradie na takúto prácu, takže som ho nechal u bratranca, čo je tak hodina cesty jedným smerom, a bolo by nepraktické tam ísť, nejakú jednu vec vyskúšať, a ísť preč. Preto som si chcel spraviť zásobu.

Každopádne ďakujem zatiaľ za rady, keď budem mať niečo nové, tak sa znovu ozvem :)
prim

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: Sym Symphony ST125 (2016)

Příspěvekod LubošV » 15 zář 2024, 09:06

Zkus s tim skutrem jet a až ti to chcipne,zkontroluj svíčku-bílá/černá/zrzavá?
Odstraň ten palivový filtr, na podtlaku je sítko, takže to bordel zastaví
Vyndej a vyčisti sítko podtlaku, případně vyměň podtlakový ventil.
Vyměň tu zbastleninu s tím epoxidem za novou/použitou ale určitě ne takhle "opravený".

Ozvi se až vše odzkoušíš
LubošV

100+

Reputace: 17

Příspěvekod JardaB » 15 zář 2024, 11:02

Chápu ... jde to kvůli okolnostem pomalu ...
JardaB
Kymco New Downtown 350i
Maledictus piscis in tertia aqua.
JardaB

1500+

Reputace: 237
Skútr / moto: Kymco Downtown 350
Tuning / úpravy: deflektor z Číny, USB na řidítkách, Maxia 56

Příspěvekod prim » 17 srp 2025, 10:15

Sága dospela do úspešného konca a je čas napísať záver.

Od môjho posledného postu sme sa skúter ešte párkrát pokúsili diagnostikovať a opraviť s bratrancom, ale neprišli sme na nič, čo by som sem mohol napísať. Pred zimou sme skúter poskladali a bežal, avšak s veľmi vysokými otáčkami. Keď sme sa k tým opravám vrátili na jar, tak nebežal vôbec. Rozhodli sme sa, že je to nad naše sily, a skúter sme dali do servisu (podarilo sa mi nájsť nový, ktorý sa špecializoval na Sym).

Po prvej návšteve prišli na nejaké poškodenie ventilu a na to, že je stiahnutý závit sviečky (čo sa zrejme podarilo nám, oops). Po opravách skúter bežal, ale stále sa na ňom prejavovali pôvodné problémy.

Na druhej návšteve spravili údržbu prevodovky. Valčeky vo variátore boli mierne opotrebované a bolo treba namazať ložiská. Keď som odchádzal, tak už to vyzeralo, že je všetko opravené, skúter bežal ako sen... Ale tesne pred najbližším mestom som prešiel cez nejaký hrbolec, a beh motora sa extrémne zhoršil, chvíľu to vyzeralo, že sa ani nedostanem späť.

Na tretí a posledný pokus skontrolovali elektroniku. Bolo potrebné vymeniť CDI a poškodený bol aj vypínač pod sedadlom. Po týchto opravách skúter beží, ako má. Osobne si myslím, že hlavné príčiny od začiatku boli práve tieto.

Dúfam, že toto vlákno bude nápomocné, pokiaľ sa niekto bude potýkať s podobnými problémami.

Vďaka všetkým, ktorí mi tu dali rady :)
prim

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: Sym Symphony ST125 (2016)

Předchozí

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek