Suzuki Address 110 - kde koupit díly pro servis variátoru?

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Suzuki Address 110 - kde koupit díly pro servis variátoru?

Příspěvekod Gothered » 28 zář 2020, 23:14

Potřeboval bych u Suzuki Address 110 L8 udělat pravidelný servis variátoru. Bohužel ale mám dva problémy, nenašel jsem servisní manuál (mám pouze uživatelský, kdyby někdo měl za rozumnou cenu i servisní (EN, DE, CZ, SK nebo PL), byl bych moc rád) a proto neznám utajovací moment, také nevím, kde a jaké díly koupit a nevím které díly jsou kompatibilní s mým skútrem.

Naparts depot mají naštěstí dobře rozkreslený celý mechanizmus, tak se alespoň mohu odkazovat na čísla dílů, které tam mají uvedené.

V manuálu je předepsaná pouze výměna řemenu, nic o spojce, uložení válečků, válečcích samotných etc. Nejsem si proto jistý, co všechno mám vyměnit, minimálně asi zmiňovaný řemen (25) a válečky (5)?

Další věci, u kterých si nejsem jistý, jestli je musím měnit, jsou ty vodící plasty na válečky (4), uložení válečků (1 + 3), polořemenice (8), kolík (2), spojka (16), pružina (11) řemenice (9 + 10) a případně cokoli dalšího, co mě ani nenapadlo.

Až zjistím, co mám koupit, nastává další problém - kde? Krizové řešení je samozřejmě parts depot, ale vzhledem k cenám originálních dílů bych raději sehnal něco z druhovýroby, jak je u spotřebního materiálu běžné (na mou obranu, ano, využívám nákresy z parts depot, ale méně časté náhradní díly tam skutečně kupuji, dokonce už i na tento Address). Zkoušel jsem hledat po českých e-shopech, dokonce i na E-Bay, ale pro tuto řadu Address 110 jsem toho našel sakra málo.

Asi nejvíce dílů mají v Čechách na scooter-tuning, ale nejbližší model je starší Address 100. Na ten mají řemen, netuším, jestli sedne, rozměr na jejich fotce je 18.4x698.6, ale možná je to jen ilustrační obrázek

U válečků netuším jaká je původní váha ani rozměry. Ideálně bych asi rád zkusil mírně těžší, protože jezdím 50/50 dálnice/město, takže bych rád trochu snížil otáčky kolem 100km/h, ale zase nechci ztratit příliš na akceleraci z 0. Na scooter-tuning mají na Adress 100 variátorovou sadu, u které mají válečky 16×13. Naopak podle kódu dílu (21650-32G11), jsem zkusil najít více informací a našel jsem válečky s rozměrem 17x12. Pro Address 100 na scooter-tuning uvádí spoustu válečků různých rozměrů. U 16x13 a 17x12 válečků jsem tam našel pouze kusy s poměrně nízkou hmotností.

No a u dalších ze zmiňovaných dílů už jsem zcela bezradný.

V manuálu se k sekundárnímu převodu uvádí pouze toto:
Clutch .................................................................................. Dry shoe, automatic, centrifugal type
Transmission ....................................................................... CVT
Gearshift pattern ................................................................. Automatic
Automatic transmission ratio ............................................... 2.655 – 0.806 (Variable)
Final reduction ratio............................................................. 9.942 (44/16 × 47/13)
Drive system........................................................................ V-belt drive

A ještě poslední důležitá otázka, na jaký moment mám utahovat matky 27 a 26 a případně matku 24?

Díky moc :) .
Gothered

0+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 1
Registrován: 17 zář 2020, 11:01

Zpět na Technické problémy se skútry

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků