Elementární rady pro opravy skútrů

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Elementární rady pro opravy skútrů

Příspěvekod LubošV » 16 črc 2022, 22:23

Toto fórum má jednu SKVĚLOU schopnost....a to....ikdyž o tom nemáš ani Ahnung, rozeber skútr a pak ZDE fňukej o rady co a jak dál.....

TAKŽE:

1.pouštím se jenom do oprav, na které mám SCHOPNOSTI, VĚDOMOSTI A VERCAJK

2. Na Google, YouTube, FB si najdu návody jak na opravy, je jich tam terrabyte a POKUD jste gramotní udělat si profil na veškerých sociálních sítích, SKUTRFORUM nevyjímaje, tak JSTE SCHOPNÍ to nalézt i na netu, neboi v některých vláknech zde, na skutrforu! Tak se toho laskavě držte, PROSÍM

3. Ikdyž si vše předem nastuduji, pouštím se pouze do oprav, na které mám a na které se cítím. Pokud jsem svéprávný a nejsem hloupý (což je drtivá část populace, protože rozumu bylo rozdáno dostatek, neznám takového člověka co by o sobě řekl, že ho dostal málo) musím být
schopen toto rozlišit. NIC VELKÉHO NEROZJÍŽDÍM!!!!

4.Pokud se na opravu necítím, nebo nevím kde začít, raději to odvezu do servisu nebo nějakému schopnějšímu mechanikovi. Neumětely a brouky Pytlíky VYŘADÍM z okruhu případných "opravářů".

5. Mám na paměti, že neodborným zásahem způsobím víc škody jak užitku....a rčení levná práce dvakrát placená je zcela na místě.

6. Fakt se držím toho, že se opravuje tak, že se ohnu ke skútru se šroubovákem a klíčem a ne s MYŠÍ V RUCE U COMPU.

7. Až když si OPRAVDU NEVÍM RADY (viz bod 1.- 6.), zakládám zde vlákno a poptávám rady....

A klidně mne můžete ukamenovat, Mistr Jan Hus taky zemřel pro pravdu.
LubošV

50+
 
Reputace: 17
Příspěvky: 91
Registrován: 09 bře 2021, 16:54

Re: Elementární rady pro opravy skútrů

Příspěvekod valsidalxam » 17 črc 2022, 07:39

opomenul si jednu dôležitú vec. Môže si opravár amatér podľa tvojich rád naštudovať,všetko všetko predom premyslieť , spraviť inventúru náradia na poličke v garáži, čeknúť videá na YT. A ani nemusí byť vyslovene drevo.Aj tak sa po rozobratí môže objaviť problém, ktorý týpek na YT videu neriešil. Zalomená , alebo sčesaná skrutka, potrebný sťahovák na vec, ktorú na YT dali dolu pomocou ruky , hrubšie prsty stredoeuropana na rozdiel od Thajca na videu atd, atd.
A potom sa až otravujú kamaráti profíci s maximom skúseností a minimom času, ktorí majú na takéto nečakané problémy riešenia, alebo profi servisy, ktorí ťa oholia viac, ako ked im to tam odnesieš v komplete (a nečudujem sa, je to logické )
Ked sa toto stane, tak je to preto, že sa človek neriadil tvojimi radami ? Nie , stáva sa aj nechtiac. A mimochodom , poznám ľudí, ktorí sa práve v takýchto situáciách vyparacovali z toho nešťastného amatéra narýchlo zháňajúci pomoc a sťahovák po dedine na vcelku šikovného znalca, ktorý si s nečakanými problémami hravo poradí.
Bohužiaľ, ľudia, ktorí kontinuálne vyrastali a učili sa od bicyklov cez Pionierky a Simsony , MZ a Jawy , prvých Japoncov a Talošov s karburátormi a nakopávačkami pomaly končia s remeslom (nechcem na surovku napísať, že vymierajú :) ). U tých tie znalosti a skúsenosti prichádzali tak nejak priebežne. Aj u tých čo sa s tým vyslovene neživili a vrtali sa v tom len ako hobby.

A to píšem ako človek, čo tú techniku pod riťou viac menej teoreticky chápe, ale nechytá sa toho, lebo sa mu zvýši , alebo chýba zakaždým aspoň jedna skrutka ešte aj pri oprave defektu na bicykli :). Mám na všetko kamošov, ktorým to zas splácam svojimi vedomosťami a skúsenosťami v oblastiach, ktoré sa zas im zdajú zložité.

Takže viac menej s tebou súhlasím, ale nie za všetky nepodarené polorozborky môže nejaká ignorácia vlastných možností. A keby sa do ničoho nepúšťal nikto, tak to skončíme za chvíľu ako niekde na Floride, že nikto nič nebude vedieť robiť nad rámec svojho zamestnania, a ešte aj skladať skriňu z Ikey ,kosiť trávnik, vysávať bazén, alebo variť večeru ti bude zakaždým profesionál za peniaze.
valsidalxam

500+
 
Reputace: 25
Příspěvky: 519
Registrován: 07 úno 2022, 18:50
Skútr / moto: Honda ADV350,bolo Jawa,MZ,Kawasaki,Malaguti,PCX
Tuning / úpravy: Kufor, v zime deflektor a slonie uši Tucano

Re: Elementární rady pro opravy skútrů

Příspěvekod HANZTD » 17 črc 2022, 10:50

valsidalxam

je to v celku tak jak píšeš , kdo má chuť a kuráž která mu vydržela až do dnešní techniky ať v klidu opravuje a řeší nečekaný :wink:

já osobně sem složitější laborace a PRŮSERY ukončil na SR MAX 300 a OKTAVCE 1
ted už taky vše pravidelně svěřuju kámošům a servisům 8)

ale LubošV má v lecčems taky pravdu , každej by se měl soudně zamyslet nad tim , jak TO a CO ještě zvládne :!:
z APRILIA SR 50ie na SRMAX 300ie nejnověji SR\/ 850 ;-) .. + DUCATI MULTISTRADA 1260 ENDURO

NEBREČIM , MÁM ITALKY .. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII 8)
Uživatelský avatar
HANZTD

500+
 
Reputace: 97
Příspěvky: 747
Registrován: 05 zář 2014, 22:33
Bydliště: ÚSTÍ NAD LABEM
Skútr / moto: APRILIA SR\/ 850 ABS,ATC sport r.v.12 BLACK
Tuning / úpravy: AKRAPOVIČ SR\/ , Led svit , Pozičky P+Z alá USA , Tourist plexi , Hot grip , Semtam polep trikolora-sport , Giwi 55L (nouzově)


Zpět na Technické problémy se skútry

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků