Aprilia SR 50 - nerozjede se

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Aprilia SR 50 - nerozjede se

Příspěvekod Axim » 07 srp 2009, 00:21

Zdravím místní osazenstvo.
Jedná se o Aprilii SR 50 replica vodník rv. nevím ale poprvé registrován 2002. Dneska mě trošku vyšplouchl, 2 a čtvrt kiláčku jsem tlačil tak už jsem neměl nervy něco řešit. Jak se to tedy stalo: Jel jsem za kamarády do parku, všechno bylo v pohodě skůtr táhnul, jel jsem pro pití, odvezl kamaráda domů. Zatím vše v pohodě. po cestě zpět na mě zamrkalo hladový očko, tak jsem nabral 4 litry Naturalu 95, vrátil se do parku(cca 0,5km). Tam jsem chvíli stál a už jsem taky neodjel. Motor normálně naskočí, žádný divný zvuky. Ale po přidání plynu, v mometu kdy by měla začí brát spojka(otáčky jsou trošku výš než bych si představoval) motor místo aby zabral tak začne hasnout. Mezi tak 1/2-3/4 plynu otáčky "kolísají"(motor se roztočí, ale vzápětí otáčky padají lehce nad volnoběh a zase se začně pomalu sbírat.). Při plém se rychle vytočí, ale hasne a pokud neuberu chcípne.Teploměr neukazoval ani polovinu rozsahu(spíš tak 1/4). Nechal jsem chladnout tak půl hodiny, možná víc. Vyměnil svíci, vrátil starou a nakonec tlačil. Nejsem v tomhle moc zběhlý, ale přesto jsem si utvořil pár teorií, tak pokud to budou úplný hlouposti tak mě omluvte. Napadlo mě že sytič tomu dává sycení, směs je špatná, motor to udusí.(šáhl jsem na ten sytič, jestli to teda je ten bílý váleček průměr tak 3cm na karburátoru a byl horký), nebo nekvalitní benzín (to je asi hloupost 2T sežere pomalu i brikety), nebo malá dodávka paliva do karbu, popřípadě v karbu, nebo přidřený motor(jde nějak odzkoušet jestli automix dává olej?), nerad si to připouštím, protože voda v chlazení je, olej v nádržce taky, a teploměr mi nikdy neukázal horní 1/5 rozsahu, ale ožný je konec konců všechno. Pokud jste se dočetli až sem, děkuji. zítra ráno zkusím nastartovat, popřípadě projet a dám sem vědět. ocenil bych radu třeba jak sundat hlavu, ať mám klid nebo ať to nechám vybrousit. popřípadě Vaše osobní rady a zkušenosti jak postupovat a co první zkusit, protože jak to je zakapotovaný ,tak jen kontrola karburátoru je práce skoro pro gynekologa :-D (měl jsem a mám babettu, tam je to všechno pěkně dostupný..)

Předem děkuji za váš čas a cenné rady.
Axim

0+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 3
Registrován: 06 srp 2009, 23:56
Skútr / moto: Aprilia SR50 Rep. LC

Re: Aprilia SR 50 - nerozjede se

Příspěvekod Vitas » 07 srp 2009, 00:29

No nevim jestli je to DiTech cili strikacka a nebo karbec verze. Jestli to je karbec, tak ho vyndej a poradne procisti. Mrkni na prirubu ke karbecu, jestli v ni nejsou puchejre - jestli neprisava falesnej vzduch. Co svicka? Jinak zadrenej motor bych vyloucil. U skutru nevymacknes spojku jak u simsona, cili se vetsinou zadre tak, ze pak musis vymlatit pist kladivem. :wink:
Uživatelský avatar
Vitas

250+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 293
Registrován: 21 kvě 2009, 20:38
Skútr / moto: ItalJet Formula 50

Re: Aprilia SR 50 - nerozjede se

Příspěvekod Axim » 07 srp 2009, 00:39

Tak takovejhle fofr jsem opravdu nečekal :-D
je to samozřejmě karburátorová verze. oddělená nádrž na benzín a na olej, tudíž automix.
Zejtra na to mrknu a vyčistím, jen se bojím že to chytne a pojede, takže se to zase napůl vyřeší samo a projeví se to v tu nejnevhodnějsí chvílíl.
Už jsem si nastudoval příručku, tak si oddělám plasty.:-)
svíčka byla hezká, skoro bych řekl cihlová(to se mi u babetty nikdy nestalo). druhá, nová si nestačila udělat povlak(takže je taky možný, že ta barva tam byla od ježdění doposud). jestli to nepůde tak to nechám běžet abych viděl ale když se mi ot stalo tak už bylo mezi 8-9 a byl jsem v zástavbě tak jsem nechtěl lidi zbytečně prudit.
Jinak mě napadla ještě jedna hypotéza a to že za to nemůže motor, ale že se třeba zasekl variátor v tom "nejtěžším" převodu(jako že nejvyšší rychlost).(ale čim víc o tom přemejšlim tak mi to taky příjde jako blbost protože čelisti jsou na ose kde je kontrastka a pokud by bylo zaseklo tak by motor ani nenaskočil, resp by to třeba startér neutáhl.

Každopádně díky za radu!
Zejtra až vstanu tak se na to hned vrhnu.

EDIT:
to mě právě taky napadlo, že tím tankováním se to zvýřilo a dostalo se to bůhvíkam.... nechci házet další odpověď ať to téma zbytečně nekyne.
Naposledy upravil Axim dne 07 srp 2009, 00:49, celkově upraveno 1
Axim

0+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 3
Registrován: 06 srp 2009, 23:56
Skútr / moto: Aprilia SR50 Rep. LC

Re: Aprilia SR 50 - nerozjede se

Příspěvekod Vitas » 07 srp 2009, 00:45

Jovidis to me nenapadlo. Mrkni jestli neni praskla kontrastni pruzina... Ve predu je varec v zdaju je spojka... Mkrni na tu zadni cast varce zvrchu a uvidis. :wink: Ale videl bych to na neco s karbecem... Treba si mel nakej bordel v nadrzi atp. :wink:
Uživatelský avatar
Vitas

250+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 293
Registrován: 21 kvě 2009, 20:38
Skútr / moto: ItalJet Formula 50

Re: Aprilia SR 50 - nerozjede se

Příspěvekod Axim » 10 srp 2009, 10:59

Bohužel se mi nakupili starosti, tak jsem se ke skůtru dostal až dneska, vytáhl jsem ho z garáže a ta mrcha nastartovala a normálně jela. Teď pojedu tak 2-3km a zpátky a uvidím co to udělá.
Napadá mě, že tam mohl být bordel a benzín ho za tu dobu rozpustil. Nebo že je něco vyměklýho ve varci a když se ohřeje tak špatně řadí. Uvidím co to dneska udělá, kam se dostane teplota a napíšu.

EDIT: Tak po 1km se to znova projevilo. Úplně stejně jako naposledy, teplota minimální. Jdu do garáže ukázat mu zač je toho šroubovák!

EDIT2:Tak po tom co jsem otevřel variátor jsem moc chytrý nebyl. Kontrastka je bez barvy, ale to předpokládám nevadí, na zmáčknutí se nezdála měkká, ale možná to bylo tím, že to nebylo ohráté a jel normálně. Tak jsem si řekl že vyčistím ten karbec, kvůli tomu jsem to musel skoro celý rozložit, když jsem karb vrátil zpátky a popřipojoval hadičky a drátky tak už ani nenastartuje :-( benzín do motoru jde, svíčka je mokrá, jiskru hází. Zkusil jsem dvě svíce. Bez úspěchu, najim se a vrátim se do garáže a uvidím co s tím nadělám, asi to budu muset znova sundat a znova zkontrolovat.

12:25 edit:
Tak po vyčištění a složení. Dnes jsem jel 12km a pak zpátky bez jakýchkoli problémů takže to snad opravdu byl jen nějaký problémek s karburátorem. Díky za rady!
Naposledy upravil KYBLOS dne 08 úno 2014, 08:15, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
Axim

0+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 3
Registrován: 06 srp 2009, 23:56
Skútr / moto: Aprilia SR50 Rep. LC


Zpět na Technické problémy se skútry

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků