Aprilia Atlantic 200 - podivná akcelerace

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Aprilia Atlantic 200 - podivná akcelerace

Příspěvekod Neos50 » 11 kvě 2015, 21:16

Zdar pánové
po delší době se mi dostal pod ruku skůtr s podivnou závadou..teda pro mě. Při prudkym přidání na plný plyn při rozjezdu z místa skůtr do cca 40 kmh akceleruje normálně..ovšem od 40 po zhruba 80 začne motor cukat a kuckat až tak ,že v podstatě chcípá..to znizí při překročení cca 80 kmh a pak už jede až na maximálku úplně normálně..když ovšem začnu přidávat od rozjezdu postupně tak v klidu zrychluje až na maximálku.
Prvně jsem si myslel,že to je přicpanej karburátor tak jsem ho rozebral vyčistil..filtr jsem taky viděl a je v pořádku..podle chování to ,ale vypadá spíš na variátor..do rychlosti než začne variátor pořádně řadit to jede a podle ucha od cca 80 už to zrychluje jen na motor bez řazení variátoru.
Nesetkal se s tím někdo z vás..než se pustim do rozebrání variátoru tak se radši zeptám.Typuju to na sjetý válečky..má to podle tacho 23000 pokud to teda tolik má a podle stavu skůtrů na něm nikdy nikdo nic pořádně nedělal.

pokud jsem téma blbě zařadil nebo i přes hledání to samé nenašel tak ať to admin prosím přehodí..díky.

-- 12. 5. 2015 20:22 --

nikdo tedy nic?
nevadí..poradil jsem si sám...udělal jsem rozborku variatoru a asi to bylo opravdu jim..přední řemenici jsem nemoh zaboha dostat dolů..vše v podstatě nafest...takže vyčištění co bylo třeba promazat jsem promazal udělal zkušební jízdu a světe div se jelo to normálně bez jakých koliv předchozích příznaků.
Uživatelský avatar
Neos50

500+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 618
Registrován: 20 lis 2007, 19:24
Skútr / moto: Piaggio Sfera 50 RST
Tuning / úpravy: Malossi multivar,Karbec Naraku 17,5 tvrdší spojkový pružinky,výfuk teprve bude :-D

Zpět na Technické problémy se skútry

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků