Krušné hory 2013

Krušné hory 2013

Příspěvekod jackm » 07 čer 2013, 11:28

Ve středu, když byl první hezký slunečný den po dlouhé době, jsem si udělal vyjížďku.
Cestoval jsem po Krušných horách, bylo to fakt nádherné navštívil jsem Moldavu, Fláje, Český Jiřetín a domu jsem jel přes Německou stranu (Rechenberg-Bienenmuhle).

Najel jsem okolo 80 kilometrů. Okolo mě byla moc krásná krajina a tak jsem si vždy zastavil a fotil, užil jsem si to moc. :mrgreen:

Informace o místech, kde jsem byl:
Moldava:
Obec Moldava se rozkládá na vrcholcích Krušných hor, na novoměstských pláních a v údolí pramene Muldy v průměrné nadmořské výšce 790 m.

Fláje:
Vodní nádrž Fláje je údolní nádrž, jež vznikla za unikátní pilířovou přehradou, která je jediná svého druhu v České republice. Byla vybudována na Flájském potoce na území obce Český Jiřetín (u osady Fláje) v roce 1963. Slouží jako hydroenergetické zařízení a jako zásobárna pitné vody.

Český Jiřetín:
Český Jiřetín (německy Georgendorf) je horská příhraniční obec ležící na soutoku Flájského a Bystrého potoka v Krušných horách v okrese Most v Ústeckém kraji. Rozkládá se v nadmořské výšce 610-740 m. K Českému Jiřetínu náleží osada Fláje, která byla z větší části zbořena při stavbě přehrady.

Rechenberg-Bienenmuhle:
Nic zajímavého tudy jsem se jen vracel na Moldavu, ale cestou v Německu nádherná příroda.

Fotky jsou ve fotogalerii
jackm

750+
 
Reputace: 8
Příspěvky: 752
Registrován: 12 zář 2011, 21:11

Zpět na Reporty 2013

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků