Piaggio vs. Honda

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Piaggio vs. Honda

Příspěvekod housle » 01 črc 2011, 21:03

Nejde mi ani tak o srovnávání konkrétních modelů obou značek...jako spíš o kvalitu servisu jeho cen...dostupnost a rychlost dodání náhradních dílů a jajich cenová hladina....nabídka příslušenství atd.
housle

50+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 55
Registrován: 04 dub 2011, 18:40

Re: Piaggio vs. Honda

Příspěvekod wictor » 02 črc 2011, 00:18

1, Kvalita servisu + cena
Co se kvality servisu týče, tak 99% lidí tady ti poradí, aby si servisoval sám a máš jistotu, že vše bude hotovo. Né každý je ale tak manuálně zručný (alespoň v mém případě to platí 100% ), takže jsem taky hledal recenze na netu, hodnocení od kamarádů a nakonec jsem našel servis, kde jsem spokojen. (vzhledem ke značce motocyklu je to Honda Vestec)

Cena servisu je v případě Hondy cca 500,-kč za 1 hodinu práce což je zhruba +/- ve všech autorizovaných servisech stejné. (http://www.motart.cz/text-16-cenik.aspx, http://www.hondavestec.cz/index.php?ser ... b666f29a3a,

2, Dostupnost a rychlost dodání ND
Piaggio - zde můžu hodnotit pouze z doslechu, ale občas bývá problém a na ND se může čekat i měsíc což například v červenci nebo srpnu dost zamrzí :(
Honda - dostupnost i rychlost dodání ND - běžné spotřební součástky jsou k dodání ihned ostatní cca 2 pracovní dny

3, Nabídka příslušenství
Originální příslušenství bývá z 90% až neskutečně drahé. V nabídce je cca to samé jako: plexi, kufry, deka, alarm, zámek, sada navi apod. Vše jde vyřešit o poznání levněji například u plexi a kufru u GIVI, dekou u Tucana Urbana apod. Originální příslušenství u Piaggia najdeš třeba: http://www.motoprestige.cz/prislusenstvi a u Hondy: http://www.honda-access.com/268/en/index.jsp . Za mě má větší nabídku originálního příslušenství Honda, ale například cena originálního příslušenství na DN-01 je řekněme víc než strašná.
Uživatelský avatar
wictor

Moderátor
 
Reputace: 43
Příspěvky: 3782
Registrován: 16 črc 2009, 21:00
Bydliště: Praha
Skútr / moto: HONDA SW-T 400


Zpět na Rady před nákupem skútru

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 6 návštevníků