Zdar, musím opravdu konstatovat, že T-max má velice přirozenou polohu posedu s nižší výškou. Určitě se na Tmaxu bude drtivá většina lidí cítit lépe než na Nexusu. Nexus má takovou zvláštní polohu, která bych řekl nahrává hodně sportovnímu stylu, kdy je člověk předkloněn a zatěžuje přední kolo. Ale cestovat se na Nexíkovi nechá úplně v pohodě, pokud člověk nemá srovnání, tak si na to zvykne. Co je u Nexíka zase potěšující, že spotřebu má o cca 1 litr menší než Tmax (karburátor). A jak jsem se díval na videa z vyjížďky, tak vytočený jednovál Nexíka má pěkný zvuk. To Tmax mi přijde jako vysavač. Kultura chodu motoru je u Tmaxe na zcela jiné úrovni než u Nexíka. Dvouvál je prostě dvouvál a navíc ten vyvažovací píst vibrace zcela eliminuje. To Nexus je proti tomu vibrátor.
Za Tmaxe je taky potřeba dost připlatit. Stejně starý Nexus je tak o 20-30% levnější než Tmax. A co se týče spolehlivosti, tak na Nexíka si vůbec nemůžu stěžovat. Dostal servis, pravidelné výměny kapalin a pod. a zatím šlape jako hodinky. Takže pokud mohu za sebe říci, tak na to že je to Ital, tak mi přijde jako velice povedený a spolehlivý a v tomto směru se může Tmaxu podle mého rovnat.
Jinak pokud bych neřešil peníze, tak bych si dnes určitě koupil Tmaxe stříkačku. Ale pokud si vezmu poměr výkon/cena, tak mi Nexus nevychází vůbec špatně. Pokud někomu nebude vyloženě vadit specifický posez, tak za méně peněz dostane krásného skútra se spolehlivou technikou a vyšší výbavou než Tmax. Toť můj názor a teď babo raď

to dusanak - nevím jestli to víš, ale mám "tvýho" Nexuse, kterýho si vlastnil a prodal.