tak ja už s tým zazimovávaním som na tom tak, že u nás mi včera na displeji kolo obeda ukázal skuter aj 13 stupňov. Za jazdyy 11.
Takže som odzimoval (u mňa to spočíva v stlačení gombíka na kľuči, aby sa rozsvietil na zeleno ) pobehal okolo okresu na miestach čo ma zaujímali (kolo novej dialnice a Volva zo zadnej strany, že jak to tam vyzerá, ako to rastie a či tam neuvidím v spodnej vode sa topiaceho Fica.
No a preto som zas vyjazdil nádrž 150 oktánového superpremiového paliva s nula percentami rastlinnej biozložky (vyslovene v rafinérke pre mňa separovaná ropa len čisto z dinosaurov- prednostne mäsožravých-, žiadne prvohorné prasličky a paprade sa v nej nenachádzajú a do nádrže mi nesmú). Som to tam nalial, aby som mal istotu, že sa mi skuter do februára nerozpadne v garáži na atomy, a teraz budem musieť znovu
.
Tucano zásterka na nohy ostala pod sedadlom, nebola potrebná.
Inak u nás som mimo mesta stretol len jedného týpka na starej Jawke. A báčik na Jawke asi jediný nemá fejsbúk, takže mu nikto nepovedal, že teraz isto zomrie na reumu, alebo sa vykotí v prvej zákrute.
Najskôr všetci na zimu tie plachty prišívajú na sedadlo ,motory vyberajú a ponárajú do olejovej lázne, pneumatiky spúšťajú, nech nemajú zvnútra zaťažované ventily a môžu ich zdediť vnuční vnuci .
Wolťáci, Bolťáci na PCX kách klasicky lietali aj s tými svojimi zelenými boxami na chrbte. To asi v tom je tá finta, že ich hreje od chrbta čerstvo upečené pizza.
PS. A teraz vážne- zimní jazdci aj na suchom asfalte, veľký pozor na autá, aj tie predbiehané na viacprúdovkách- nepočíta sa už s nami na ceste ale že vôbec, preradia sa plechovkári pred človeka z ničoho nič bez smerovky. Oči na stopkách, prsty na brzdách a palec na klaksone odporúčam ešte viac ako v lete.