Po 8 letech s MBK Skycruiser 125 (YAMAHA X-max 125) jsem si udělal radost a pořídil nový skútr.
Věřím, že uživatelů bude přibývat, proto zakládám toto vlákno.
Původně jsem měl v plánu X-max 300 nebo 400, možná i Honda Forza 350, ale letos nikdo nemá nic skladem a kupovat něco bez vyzkoušení je nesmysl.
"Skočila" na mě reklama na BMW, tak jsem si řekl, že to půjdu omrknout, případně vyzkoušet. Po projetí jsem věděl, že C400 GT prostě chci a objednal ji. Prozatím mám najeto cca 1800km, recenzí na tento skútr je dost takže se nebudu moc rozepisovat.
Základní parametry:
https://www.bmw-motorrad.cz/cs/models/u ... 400gt.html
BMW objednává + skladem (čekal jsem co jel v transportu skoro 2 měsíce) jsou jen plně vybavené verze > tzn. mám full verzi včetně paketu komfort (vyhřívání rukojetí a sedadla) a paketu konektivita (TFT display s propojením na mobilní telefon) + automatické denní svícení + 5-letou záruku.
Hlavní plusy:
posez a komfort > můžu jezdit s nataženými nohama dopředu, sedačka je super, bez problému jsem najel přes 500km za den. O vyhřívaní jsem si myslel, že je to blbost, ale vyhřívání ruček využívám dost a když jsem zmokl, tak i vyhřívání sedadla nebylo špatné. Propojení navigace z telefonu na TFT display je taky super. Ochrana proti větru je velmi dobrá, jen oproti X-maxu s "křidélky před řídítky" více fouká na ruky (proto je fajn to vyhřívání) a při rychlosti nad 120km/h při mé výšce 181cm začínají turbulence "třepat" s hlavou.
Mínusy:
zadní pérování > není to tak "uskákané" jako X-max, ale na hodně rozbitých silnicích to více "tluče" do zad (jedna díra nevadí, ale jak je jich více tak jako by to přestávalo stíhat tlumit) > řeší se výměnou za jiné tlumiče. Do modelového roku 2021 byly nějaké problémy s otáčkami/spojkou > je to komplet předělané > viz oznámení pro model 2021. https://www.press.bmwgroup.com/middle-e ... anguage=en
Další +-:
Cena > je to dražší, ale zase ta výbava > kde takovou dostanete?
Výroba > ano, je to vyrobené v Číně (by jste se divili, co všechno BMW v Číně dělá)
Pokud by jste se chtěli na něco zeptat, bez problému se ptejte, budu se snažit odpovědět.
PS: uvidíme se v Rožnově