Diskuze o helmách a motooblečení. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.
26 srp 2017, 15:02
Ahoj,
pořádné moto oblečení jsem letos kupoval poprvé a minimálně půlku věcí jsem koupil až na druhý pokus, tak jsem z toho trochu překvapený.
Teď mám zase problém s rukavicemi. Jedná se o Büse Pitlane.
Švy mě tlačí na některých prstech přesně pod nehty. Na prodejně při zkoušení jsem si toho nevšiml.
Nevíte, zda je to tím, že jsou mi malé, nebo to ještě povolí, nebo je to vada?
26 srp 2017, 15:24
Bohužel po zakoupení letních rukavic od této značky jsem měl ten samý problém, moje jsou vyrobeny v Pákistánu. Koupil jsem je asi před 2roky a doteď jen polehávají ve skříni. Raději jsem jezdil v krásně vytahaných letňáčích od fy. Bering. Bohužel dny Beringu jsou sečteny (prošoupány) a asi budu muset vytáhnout Büse ze skříně.
Budu doufat, že se vytáhnou, ale možná raději koupím nové od Beringu.
26 srp 2017, 15:37
Díky za info. Něco za skoro 2 tisíce ležet ve skříni nenechám. Půjdu je vrátit.
Jinak mám taky Korado
27 srp 2017, 02:06
No, ty moje letní, byly o malinko levnější.
Korádo je fajn (vytáhnu ho málokdy, aby se nezkazil benzín, mám ho rád)
27 srp 2017, 18:39
S rukavicemi mám tu zkušenost, že je dobré, aby byly hlavně přes hřbet ruky volnější - při zkoušení nutno sevřít pěst, jako když držíte heft. Jakmile to pne, nebrat. Büse, je něco, jako Nazran, nelze čekat zázraky. Zatím jsem se nespletl s rukavicemi IXS a Macna.
28 srp 2017, 20:33
Tak se mi po debatě s prodejcem povedlo rukavice vyměnit i když jsem je nekupoval přes net.
Teď mám Furygan Fit-R a jsem spokojený. Ještě jsem je trefil ve výprodeji.
Jinak prodejce říkal, že pokud rukavice tlačí pod nehty, tak se to nijak neuvolní, ale bude to dělat pořád. Tak jen pro info pro ostatní.
28 srp 2017, 21:02
Díky za info, poletí do koše, šmejdy od Pakošů...
28 srp 2017, 21:52
Buse je sračka, předražená sračka...
29 srp 2017, 16:44
No jo těch značek je nepřeberné množství, tak se v tom těžko orientuje, pokud to člověk kupuje poprvé.
Až jsem viděl Furygan a Büse vedle sebe, rozdíl byl evidentní.
Asi bych doporučil si vybavení na prodejně otestovat, ale pak koupit přes net, aby byla bezproblémová možnost vrácení po delším testu doma a projížďce.
29 srp 2017, 17:33
Od Furygan mám bundu a manźelka rukavice.Bunda nemá chybu,v zime maximálne teplá až neskutočne.Rukavice sú tiež dobrej kvality.Oydve kúpené v Británii v kamennom obchode.Táto značka sa u nás v kamenných predajniach skoro vôbec nevyskytuje čo je škoda.
Taktiež topánky fi. Spada, mám už druhé a tiež vymakané.Írska značka v eshope na SK vôbec neposiela, musel my ich syn objednať a na svoju UK adresu nechať doručiť.
Iné už nechcem