zukaldo píše:Ahoj, prosim o radu nebo vase zkusenosti: budu presedlavat na vetsi skutr ( 300-400 ccm ) a protoze jednim z duvodu je touha jezdit krome mesta i dlouhe vylety, chtel bych mit moznost namontovat i bocni kufry. Rozumim, ze u vozidel urcenych na mestske popojizdeni se to standardne nenabizi, ale treba jste nekdo nejak resil ? Koukam klasicky na X-max, Forza / ADV-350, Kymco, SYM apod. ... jedine co jsem objevil jako originalni vybavu je Lexmoto XDV300 viz. odkaz, ale tuhle cinu vubec neznam a asi se tady ani neprodava ...
https://www.motoforum.cz/ostatni/lexmot ... kupiny-a2/
Ahoj. Nevím, jestli už jsi to nějak vyřešil, pokud ano, můžeš tu napsat příp se i pochlubit s foto..
Jinak obecně, na kubatury jak jsi uváděl 300-400 a menší se bohužel originál držáky na boční kufry nedělají, tedy nikdy jsem neobjevil. Co jsem pátral, tak originál kufry jak zadní, tak i boční vyrábí pouze Honda Forza 750. Co jsem koukal, tak na Forzu 750 by mělo jít sehnat sestavu i od Givi, možná od Shad (nemám ověřeno).
Nově má krásnou sestavu např Kymco AK 550i Premium, kde nabízí sestavu pro kufry zn SHAD, a to jak zadní, tak i boční, v maximální sestavě je tedy mnoho prostoru - viz odkaz
https://www.facebook.com/Kymco.Ceskarepublika/posts/pfbid02m86JeDKJ44D1XD51tTm4dik4HDc2JXgGHwxbxz21VfnmJwAMs4wPdEv4gfdysxfnlDále co šlo ještě sehnat tak pro Yamaha T-Max 560 sada od Givi - zde kombinace maximálního kufru 56L + podpěry pro zpevněné brašny od Givi.
Tím ale výčet originál držáků kufrů nebo brašen pro skútry končí. Jestli se pletu, můžete mně opravit a přidat zde odkazy jak to řeší které značky výrobců.
My jsme tento problém před lety řešili pro naše skútry Yamaha X-Max 300 a 400. Jelikož jsme jezdili hodně na výlety ve dvou, tak bylo potřeba hodně prostoru. Naposledy se nám hodně osvědčily boční vyztužené brašny SHAD E48. Vyrobil jsem si pro ně držáky - podpěry, aby se nešouchaly po bocích. V této sestavě už skútr nabízel poměrně dostatek úložného prostoru pro dva lidi - viz foto.
Takže asi tak. Pokud máte někdo další tipy na spolehlivé řešení na uchycení bočních kufrů nebo brašen, sem s nimi.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.