Wangye Apache 125

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Wangye Apache 125

Příspěvekod bedy » 18 srp 2018, 14:07

Ahoj koupil jsem skutr Wangye Apache 125 a scháním dokumentaci k tomuto skutr neměl by jí někdo náhodou ne popřípadě kde se dá stáhnout
bedy

0+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 1
Registrován: 18 srp 2018, 13:58

Re: Wangye Apache 125

Příspěvekod PBM2 » 18 srp 2018, 14:51

Prodejce má povinnost přiložit alespoň základní manuál, který MUSÍ být v češtině! Ale NEMÁ povinnost přiložit i servisní nebo jiné podklady, protože součástí záručních podmínek jsou i garanční prohlídky v servisu, který by všechny podklady měl mít a zodpovídá za správné provedení prací. Pokud by ti tedy prodejce podklady zajišťoval na své náklady a ty si prohlídky a servisní práce stejně uděláš sám, přišel by i o peníze za garančku.
"Prodejce má povinnost poskytnout spotřebiteli návod v písemné formě a českém jazyce, nejsou-li pravidla užití výrobku obecně známá. Zákonný podklad: § 9, § 10 odst. 2, § 11, § 24 odst. 7 písm. d) a h) zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele."
Takže lze mít manuál od výrobce v angličtině, ale prodejce MUSÍ přiložit i manuál v češtině, který umožní správné užívání výrobku, dodržení záručních podmínek, tzn. že nemusí být tak podrobný, jako od výrobce, ale musí obsahovat všechny potřebné informace. To, že mu výrobce manuál nedodal, ho nezbavuje podle zákona povinnosti ti ho poskytnout. Kde ho vezme, je jeho věc, ale pokud ti nedá informace potřebné k provozování skůtru (v papírové formě, na nosiči), tak lze odstoupit i od smlouvy, protože by nesprávným užíváním výrobku z důvodu nedostatku potřebných informací mohlo dojít k jeho poškození a ty bys nemohl uplatnit záruku. A fakt, že jsi informace neměl, nikoho nebude zajímat, protože TY si musíš ohlídat, aby jsi dostal, co ti patří a aby to bylo zmíněno v kupní smlouvě, protože ta je pak jediným důkazem, že jsi je měl nebo ne. Jak jinak chceš potom dokazovat, že jsi něco věděl nebo ne. Takže v kupní/prodejní smlouvě má být zmíněno, že součástí je i uživatelský, případně servisní manuál. :!: :!: 8)
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
Uživatelský avatar
PBM2

750+
 
Reputace: 134
Příspěvky: 891
Registrován: 16 dub 2011, 11:53
Bydliště: Severní Morava, FM
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.


Zpět na Čínské skútry

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků