Gramlavý nejsem, ale ještě jsem motor nepůlil. Skútr má nalítáno 50000km za 23let. Do kopců už netáhl, byť po rovině jel v pohodě 65. Prý je to nízká komprese a ta může být nízká i kvůli netěsnícímu guferu. Na straně variatoru lehce olej protéká. Komprese - s bídou 6barů.
Motor jsem sundal. Abych ho mohl rozdělat, budu potřebovat stahovák rotoru(řešili jsme ve vedlejším vlákně). Co ještě budu potřebovat? Nástrčkové klíče, imbusy, mám. Ptám se raději tady, protože na scootlandu sice poradit umí, ale jejich zájem je primárně prodat. Než je kontaktuju, chci už mít nějakou představu.
Vím, že se dělává výbrus. Ale nikdy jsem u toho nebyl, takže se možná budu ptát blbě, nebo hloupě. Kde se to nechává dělat? Pokud víte o někom kolem Frýdku-Místku...
Co všechno se vybrušuje? Jak poznám, že mám udělat výbrus, nebo že mám vyměnit válec? Stačí, když se vymění pístní kroužky, nebo je ke kroužkům i potřeba nového pístu a čepu na co drží píst k ojnici?
Mění se taky ojnice po takové době? Ojnice se prý mění, pokud má vůli nahoru/dolů. To zatím nevím, neboť nemám ještě sundaný ten rotor a rozpůlený motor. Pokud by ta vůle byla ok, má to smysl měnit? Jeden mi říkal, že se to při těchto km mění při jednom rozdělání. Preventivně. To bych udělal, kdybych to měl v servisu, nebo neměl čas se s tym drbat. Mi ale nebude vadit si udělat rozborku motoru třeba za pár let znovu. Jak poznám, že už je ojnice v kelu, když bude motor nerozebraný? Projevuje se to nějak? Preventivní rozborka se mi však co 2 roky dělat nechce

V pístu mám nějaké vrypy a uprostřed je dírka. Není ale skrz píst. Je to normální,
Přikládám obrázky jak to pod hlavou vypadá.
děkuji