Diskuze o skútrech s nejmenším objemem, včetně kitových strojů.
Odeslat odpověď

Malaguti F12 - problém se startováním

19 čer 2009, 21:33

Kde by mohla být chyba, když mi na páku hezky startuje, většinou na poprvé , ale na startér nic. Dal sem i novou baterku, točit to točí o trošku rychleji ale více méně stejně. Na to aby to chytlo si myslím že dost rychle. Zkoušel sem vyhodit svíčku a když točí startér jiskru hází. Mate mě že na páku chytne hned, studené, teplé ale na startér prd. To by se motor měl jen převalit a běžet ,ne? Prostě jen točí a nic. A i když nechytí na startér, na páku hned.Fakt už nevím ....

Re: Problém se startováním Malaguti F12

19 čer 2009, 22:15

Měl jsem stejný problém. Příčina byla ve svíčce. Vytažená na vzduchu jiskru házela, ale když byla pod tlakem, ve válci, tak už byla slabá (startér je na pokles napětí sviňa). Vyměnil jsem za novou a zanedlouho to samé. Ještě než jsem ji vyhodil, tak jsem ji sklepl elektrodu tak na 0,4mm a rychle zakoupil Iridiovou svíčku. Od té doby mám klid se startováním, i teplým, i s propadem při přechodu z volnoběžných otáček na plný plyn.

Re: Problém se startováním Malaguti F12

26 čer 2009, 21:01

Takže dnes mi došla iridiová svíčka,když sem byl v tom, dal sem i novej vzduchovej filtr a fajku a světe div se, ono to startuje. Navíc bych řekl že to má takovej plynulejší chod. Bez kuckání přechody a i v nižších otáčkách to jede tak nějak ochotněji. Aspoň že tak, koupit tak drahou svíčku a kdyby to jelo stejně, asi by mě to fakt nasr..... :-))))
Odeslat odpověď