od Kemot » 14 bře 2026, 15:26
Ahoj všem,
mám dotaz na zkušenější majitele XMAXu.
Dnes se mi při jízdě stala zvláštní věc – asi po cca 10 km jízdy mi začala na přístrojovce blikat kontrolka Smart Key. Skútr jel normálně dál, žádný problém se startem ani s výkonem. Klíč jsem měl ale uložený v přední pravé přihrádce ve skútru, ne v kapse. Může to být tím, že byl klíč uvnitř skútru a systém ho chvílemi „ztratil“, nebo to spíš ukazuje na slabou baterii v klíči?
Druhá věc, která mě začala zajímat: skútr jsem nedávno koupil (Yamaha XMAX 125, rok 2021). Je to dovoz a dostal jsem k němu pouze jeden Smart Key. Dokumenty mám jen francouzské (francouzský TP) a žádnou kartičku s PIN kódem jsem k tomu nedostal.
Začal jsem zjišťovat informace a pochopil jsem, že pro systém Smart Key je důležitý PIN kód – hlavně pro nouzové odemknutí/start a taky pro párování nového klíče. Ten ale bohužel nemám.
Rád bych se pojistil do budoucna – kdybych ten jediný klíč ztratil, nechci řešit výměnu celé jednotky nebo něco podobného.
Proto mám pár otázek na někoho, kdo to už řešil:
Dá se PIN kód nějak zjistit z jednotky, nebo ho umí jen resetovat autorizovaný servis Yamaha?
Kolik přibližně stojí reset PINu / nastavení nového?
Je možné si při té příležitosti rovnou přidat druhý Smart Key?
Kolik tak zhruba stojí nový Smart Key + jeho naprogramování?
Je ještě něco, co bych měl udělat preventivně, když mám jen jeden klíč?
Budu rád za jakékoliv zkušenosti nebo tipy, jak to řešit rozumně a nenechat v tom zbytečně několik tisíc.
Díky moc.