Maxon Ardour 125

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Re: Maxon Ardour 125

Příspěvekod JardaB » 25 črc 2024, 13:55

Zásah Boží moci ... tvl. nahodilá závada a dignostika na dálku ... nechceš toho trochu moc ?
JardaB
Kymco New Downtown 350i
Maledictus piscis in tertia aqua.
JardaB

1500+

Reputace: 237
Skútr / moto: Kymco Downtown 350
Tuning / úpravy: deflektor z Číny, USB na řidítkách, Maxia 56

Příspěvekod Radaprda » 05 kvě 2025, 14:21

Jen takový poznatek - musel jsem řešit na karburátorové verzi novou spínací skřínku - po nehodě rozbitá el. část. Konektor má 5 pinů. Na Auto Kelly je dlouhodobě nedostupná, jako ostatně i spousta dalších dílů na Ardoura. Spínačka s 5 piny už také zmizla z nabídky - pravděpodobně už ani nebude v prodeji. Koupil jsem tedy verzi EFI - 2 piny s tím, že to pořeším rozpínacím relátkem. Pak jsem ale zjistil, že u té nové spínačky, co je osazena jen 2 piny jsou v izolaci vyvedeny i další 3 dráty (ustřižené). Spínačka samotná je tedy stejná, jen je potřeba napojit zbývající tři dráty. Barvy vodičů souhlasí s původním provedením.
Radaprda

50+

Reputace: 3
Skútr / moto: Maxon Ardour 125

Příspěvekod CzechDave » 06 kvě 2025, 23:00

Pokud jsem u svého Maxona (sice Optimus 125, ale to je to samé) řešil nějaký typicky čínský problém (naštěstí jich moc nebylo :) ), posílal jsem dotazy na info@autokelly.cz. Obvykle mi pak odpověděla slečna nebo paní Šárka Marková a tu bych označil jako osobu, která - zcela vážně míněno - ví všechno. Dokázala mi z paty vytrhnout několik zapeklitých trnů, třeba info o nedostupných dílech a jejich možných náhradách, nebo dodávka dílenské dokumentace, tahle Šárka vždy kompetentně odpověděla a často tím i pomohla.
Poslat dotaz na výše uvedený kontakt rozhodně neuškodí.
-------------------------------------
Babeta 207 (1982)
Jawa 23 Mustang (1980)
ex Maxon Optimus 125i (2022)
Honda Forza 125 Smart Top Box (2024)
CzechDave

50+

Reputace: 9
Skútr / moto: Honda Forza 125 r.v. 2024

Příspěvekod Radaprda » 07 kvě 2025, 11:55

Už delší dobu je nedostupných spousta dílů na Ardoura 125 i když se tento stále prodává. Jednotlivé verze se liší v podstatě jen v přípravě paliva a kousku elektriky. Jo a rozdělovačem na zadní brzdě. To, že nebudou některé díly na nejstarší, karburátorovou verzi je celkem pochopitelné - už se 10 let neprodává. Plasty se ale liší jen desingem. V současné době v podstatě ani neposkládáš stejné barvy. A to vzhledem k jejich "kvalitě" není zrovna OK.
Hlavní stojan také už minimálně 1/2 roku nekoupíš.
Spousta dílů je univerzálních na všechny číny, ale zrovna plasty to nejsou.
Asi v polovině února mi na dotaz k dostupnosti dílů p. Marková odpověděla, že díly jsou ve výrobě a pravděpodobná doba naskladnění bude konec března. Máme začátek května a kde nic tu nic.
V žádném případě nezpochybňuji fundovanost a ochotu p. Markové - takových jen více - ale hlavně by se měli praštit do hlavy nákupčí, kteří současnou situaci s ND způsobili.
Radaprda

50+

Reputace: 3
Skútr / moto: Maxon Ardour 125

Předchozí

Zpět na Čínské skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek