Malaguti Madison K400 - zkušenosti, rady atd.

Diskuze o skútrech nějvětších objemů.

Malaguti Madison K400 - zkušenosti, rady atd.

Příspěvekod Digiman » 02 srp 2011, 23:16

Ahoj všem,
chtěl bych tímto oslovit majitele maxíka Malaguti Madison K400, nebo ostatní zkušenější jezdce, o nějaké rady a zkušenosti. Jsem poměrně nedávným majitelem tohoto krasavce, kterého jsem si pořídil po 4 sezónách strávených na stejném skútru, ale o obsahu 150ccm. Důvod byl jasný, delší výlety už na 150ccm nebyly ono :wink: Nechtěl jsem však měnit značku a hlavně design, do kterého jsem zabouchnutej jak malý kluk a tak i přes ne moc dobré reference na motor Morini, jsem se odhodlal k pořízení K400.

No a nyní k věci. Chtěl bych se zeptat majitelů K400 na pár otázek:

- provozní teplota chladící kapaliny: Ze 150ccm jsem byl zvyklý na provozní teplotu motoru (chl. kapaliny) tak, že budík ukazoval přesně na střed stupnice teploměru, samozřejmě s mírnými výchylkami dle stylu jízdy. Ovšem u K400 mě trochu zaráží provozní teplota, protože ta se při "velmi lehké" ruce pohybuje neustále v polovině 3/4 budíku, což bych celkem bral jako normál, ale při trochu větším zatížení (táhlý kopec; stabilní rychlost kolem 110km), nebo naopak velmi pomalá jízda či zastávka na křižovatce (tady bych to celkem chápal), se ručička dostává na začátek 4/4 či těsně za, což už je krůček k přehřátí. Ventilátor na chladiči sice tuto teplotu již udrží, ale je mi to divné, nechci motoru dávat přes uši. Navíc je mi divné, že při zkoušce, kdy jsem testoval teplotu sepnutí ventilátoru, bylo na teploměru o 1-2 dílky méně, než uvádím při onom větším zatížení, tzn. že motor se v tomto režimu není schopen sám pasivně uchladit a je potřeba ventilace. Jinak pro případné rádce: chladící kapalina nová, termostat plně funkční, kontakt na termočidlu v pořádku, odvzdušněno, vodní pumpa v pořádku. Je to tedy u K400 normální, nebo mám někde problém ?

- servis: jelikož můj K400 chytil pohlavní nemoc a motor ukapává olej, prosím o doporučení dobrého a spolehlivého servisu, kde bych nechal kompletně přetěsnit a zkontrolovat motor (nejlépe ve středních Čechách). Jde mi o to, aby servis věděl v čem se hrabe a hlavně který ví, co dělá.

Všem předem díky za odpovědi
Malaguti Madison K400
Uživatelský avatar
Digiman

5+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 6
Registrován: 29 čer 2007, 15:45
Bydliště: Mladá Boleslav

Re: Malaguti Madison K400 - pár otázek

Příspěvekod SAM K400 » 10 srp 2011, 22:20

Ahoj
tak konečně někdo s čtyřstovkou.Ohledně teploty sem byl taky divokej.za jízdy ukazuje skoro první čárku a při pojíždění ve městě nebo při zátahu do kopce a malé rychlosti běží větrák.Takže Tvůj dotaz mne uklidnil asi je to jeho libůstka.Servis je u nás dobrej,ale pro tebe z ruky.Ahoj Sam
Muž na skůtru dokáže cokoli.
SAM K400

25+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 36
Registrován: 16 bře 2011, 09:24
Bydliště: Ústí nad Labem
Skútr / moto: Honda FSJ 600 Silver Wing

Re: Malaguti Madison K400 - pár otázek

Příspěvekod Digiman » 12 srp 2011, 23:49

Ahoj SAM-e,
diky za odpoved, uz jsem myslel, ze tady nikdo nema K400. No od doby, co jsem sem psal, jsem se ponekud zdokonalil. Brouzdal jsem tak dlouho na netu, az jsem narazil na jedno italske forum venovane znacce Malaguti. Bylo tam vlakno s timto problemem (vysoka teplota) a ejhle. Jeden z italskych maniku si dopisoval primo se servisnim oddelenim Malaguti a ti o tomto "problemu" vedi. Jedna se pry o standardni chovani ukazatele teploty ve spojeni s pouzivanym teplotnim cidlem, motor pry v ukazovane teplote pracuje presne tam, kde ma a ze se spise jedna o psychlogicky problem majitelu K400. Nicmene priznali svou "chybu" a doporucili nasledujici:

- mezi teplotni cidlo a ukazatel teploty (zlutozeleny drat) napajet odpor 33 Ohmu 1/4 Wattu

Ja tak ucinil primo za ukazatelem teploty. Z pod predniho plastu jsem z pristrojovky vystrcil ven budik, prerusil kabel, napajel odpor, zafixoval smrstitelnou buzirkou a:

Ukazatel teploty presne na stredu !! 8) Jasny, jedna se pouze o posunuti rucicky na stupnici zpet, ale psychika fakt funguje, hned jsem klidnejsi a necumim furt na teplotu, takze doporucuju.
Malaguti Madison K400
Uživatelský avatar
Digiman

5+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 6
Registrován: 29 čer 2007, 15:45
Bydliště: Mladá Boleslav


Zpět na Maxi skútry

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 19 návštevníků