S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Diskuze o čemkoli.

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod LadaM » 02 bře 2021, 13:46

Zajímavá zápletka. V tom případě je tu ještě o poznání méně romantický, za to optimističtější "V jako vendeta". ;-)
Uživatelský avatar
LadaM

250+
 
Reputace: 54
Příspěvky: 272
Registrován: 09 dub 2015, 23:07
Skútr / moto: Yamaha X-Max 250 2014 + Kawa Z650RS 2023

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod Karlos 1 » 02 bře 2021, 17:17

Jinak pochopitelně...Jsem-li nachlazen, nedělám naschvály, neprskam na lidi, mažu do postele, a především se na 2 dny uvolním z práce a ihned si lehnu. Tak to dělám já, a popravdě se cítím v menšině. Česká tradice je chodit do práce s horečkami a zachraňovat to tam, a doteď to nikomu nevadilo, a naopak byl považován za pracanta a pašáka :lol:[/quote]


To je přesné , plně potvrzuji. Hlavně ať je spokojen pan vedoucí a nevyhodí mě !
Karlos 1

250+
 
Reputace: 21
Příspěvky: 283
Registrován: 11 zář 2014, 09:22
Skútr / moto: Maxon Ardour 125

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod IvanzJihu » 02 bře 2021, 19:52

V jako Vendeta je fakt super,
nedávno jsem zhlédl film MOSUL, jde o jednotku , která se od začátku bojů podílí na účasti, dle skutečných udalostí, s titulky.
IvanzJihu

100+
 
Reputace: 7
Příspěvky: 120
Registrován: 14 zář 2020, 07:45
Bydliště: Hodonín ( JihoVýchodní hranice)
Skútr / moto: Honda silver wing 600, Simson skútr SR 50

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod Badarala » 02 bře 2021, 23:09

"Ministr vnitra a šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček (42) pevně věří, že léto by mohlo být rozvolněnější, než jsou současné týdny."
Jakmile někdo "pevně věří", je ve skutečnosti přesvědčen o opaku, viď Hami :lol:
Badarala

750+
 
Reputace: 312
Příspěvky: 971
Registrován: 27 říj 2013, 23:07
Bydliště: okres Litoměřice
Skútr / moto: N-max / Suza
Tuning / úpravy: běžné doplňky pro každodenní užívání

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod Konys » 07 bře 2021, 00:46

Až na Vás přijde policista a bude hudrovat, že nemáte respirátor, atd... tak se odvolejte na Krizový zákon 0.240/2000sb., paragraf 31, odstavec 4), který říká, že: "(4) Plnění povinností uvedených v odstavci 3 může fyzická osoba odmítnout, pokud by jejich plněním ohrozila život nebo zdraví vlastní nebo jiných osob anebo pokud jsou povinnosti jí ukládané v rozporu se
zákonem." Sdělte policistovi, za účasti svědka (ideálně 2 svědků), že běžné nošení respirátoru či roušky ohrožuje vaše
zdraví a život, tudíž odmítáte plnit povinnosti vyplývající ze stejného paragrafu, odstavce 3). Jako argument vytáhněte příbalový leták výrobce a přečtěte mu toto varování. Můžete dále dodat, že krom zdravotních následků, způsobuje běžné nošení likvidaci vaši přirozené imunity, stejně tak jako společenské (veřejné) imunity a že denní nošení zkrátka odmítáte.

Pokud se bude odvolávat na nařízení vlády vycházejících z pravidel nouzového stavu, tak se odvolejte opět na 4) odstavec s tím, že: a) vláda ČR vydala tato nařízení v rozporu se zamítavým stanoviskem Parlamentu ČR b) Vládní nařízení není zákon, a že dle Ústavy může zakazovat pouze Zákon, což vládní zařízení není c) můžete sdělit policistům dále, že dle vašeho názoru a právního výkladu vašeho advokáta, porušuje Vláda těmito nařízeními nejen Ústavu, Listinu zákl. práv a svobod, a zákony ČR, ale též mezinárodní právo, zejména Ženevské konvence, Norimberský kodex a Chartu OSN pro lidská práva a dopouští se genocidního jednání.
d) upozorněte policistu, že jste ho poučili a upozornili na to, že jedná v rozporu s platnými zákony, a že jeho zásah, pokud bude pokračovat, budete považovat jako porušení jeho povinností plynoucí ze Zákona o policii, připomeňte mu, že má povinnost v první řadě pomáhat a chránit, a že pokud bude chtít provést zákrok či použít donucovacích prostředků k prosazování tohoto nezákonného a genocidního jednání, budete to považovat za překročení jeho pravomocí veřejného činitele, že na něj podáte v takovém případě trestní oznámení a žalobu.
Pokud se budou odvolávat na Pandemický zákon, vysvětlete panu policistovi, že toto také uplatnit nelze, protože dle platných norem zákonů ČR, nebyly naplněny kvóty pro vyhlášení Pandemie, dokonce ani epidemie, a že Vláda tedy nemá žádné právo tyto nároky uplatňovat.

Upozorněte ho, že apelujete na jeho svědomí, na přísahu, kterou složil, a že svým konáním podporuje genocidní, zločinné a protiprávní jednání Vlády ČR, a že napomáháním prosazování těchto nařízení se sám dopouští spolupráce na těchto zločinech proti lidskosti, a že by se mu mohlo stát, že bude považován za spolupachatele, jelikož jste ho na tato překročení zákonů upozornili, že neznalost zákona neomlouvá, a že mu doporučujete aby vás přestal šikanovat a odešel.

Celé si to natáčejte na mobil a nezapomeňte si natočit jejich čísla na uniformách. Bud'te na ně milí, nekonfrontační, neurážejte je, nenadávejte jim mluvte s nimi klidným hlasem.
Konys

100+
 
Reputace: 4
Příspěvky: 107
Registrován: 21 bře 2018, 15:49
Bydliště: Zlín
Skútr / moto: MALAGUTI Madison 150ccm. Honda FJS 400

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod moto.joker » 07 bře 2021, 01:19

No já nevím, možná se pletu, ale na vojně to vždycky platilo tak, že rozkaz musí být splněn a teprve pak je možné si stěžovat.

Domnívám se, možná tedy mylně, že stejné to je i u policie. Musíš splnit pokyn policisty a pak si můžeš stěžovat. Protože v principu to není na místě o dialogu a diskusi, ale o pokynu a splnění. Pokud byl pokyn nesprávný a stížnost je vyřízena ku prospěchu stěžovatele, pak je třeba možné i stáhnout policistu z uniformy.

Celý dialog, tak jak jej popisuješ, je opět jen slovo proti slovu. Ty si něco myslíš a policista si něco myslí. Kdo to na místě rozsoudí? Nikdo. Takže to zase zůstane na tom, že jsi neuposlechl pokyn policie a jako občan máš povinnost řídit se pokyny policie. Nikde v zákoně není napsáno, alespoň se domnívám, že nemusíš uposlechnout pokynů policie a že můžeš na místě vést nějaký dialog a na místě revidovat pokyn, který jsi dostal.
Výsledek je ten, že poslechnout musíš a pak se můžeš tahat.

V Tvé citaci zákona se píše o možnosti odmítnout plnění povinností, nikoli o možnosti odmítnout plnění pokynu policie. To bych viděl jako dva, z právního hlediska, dost odlišné pojmy.

Pokud máš pocit, že nošení respirátoru poškozuje Tvé zdraví, musíš své tvrzení doložit. A návod od respirátoru k tomu po právní stránce fakt nestačí. Jistě je na trhu plno respirátorů, které to v návodu napsáno nemají. Tak by odpověď byla, kupte si takový, které Vaše zdraví nepoškozuje.

A pokud máš pocit, že je nošení respirátoru v rozporu se zákonem, můžeš vyvinout potřebné kroky ke zrušení zákona nebo nařízení, které Ti nošení nařizuje. To ale neuděláš, protože víš, že to neprojde.

Takže raději budeš prudit nějakého chudáka policistu, který za to nemůže stejně jako Ty a který ty pokyny plnit musí. Ale alespoň si budeš připadat jako hrdina a žes to té vládě nandal. Přitom nedodržováním nařízení nic nedokážeš a vládě to rozhodně nenadáš. Těm je to totiž úplně u pr...e, jestli nějaký konkrétní Konys to dodržuje nebo ne. Nandáš to akorát nám všem, včetně Tebe, protože čím víc takových, tím hůře.

Jinak existuje mnoho doložených vědeckých studií, které říkají, že nošení respirátoru nebo roušky významně snižuje šíření infekce. Bohužel mnohým lidem nejde o zastavení šíření infekce, ale o pouhý sobecký samolibý pocit, že není možné aby je někdo omezoval a nařizoval jim, jak se mají chovat.

A můj osobní názor je ten, že nějaký návod k respirátoru při diskusi s policistou nemá potřebnou váhu právního dokumentu.
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250
Je: Honda Forza 350; Yamaha YBR 125
Uživatelský avatar
moto.joker

1500+
 
Reputace: 323
Příspěvky: 1707
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Mnichovo Hradiště
Skútr / moto: Honda Forza 350

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod keto » 07 bře 2021, 08:37

Konys: to co píšeš má ovšem jeden háček, bylo to už u soudu a soud rozhodl, že roušky a respirátory platí a že zdravotní důvod k nenošení není ničím podložený, soud přihlédl k vyšší právní moci jiných paragrafů, než těch, na které se tady odvoláváš, takže celý ten tvůj eleborát je jen uvádění lidí v omyl a pokud se takto budou ohánět, tak přijdou akorát o peníze ve správním řízení.
Uživatelský avatar
keto

1000+
 
Reputace: 70
Příspěvky: 1141
Registrován: 24 zář 2010, 07:45
Bydliště: Ludgeřovice
Skútr / moto: Forza 350, NC 700X, SH 300i, Aprilia Scarabeo 200i

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod Konys » 07 bře 2021, 09:01

Mě se spíš jedná o to, že toto nařízení o nošení nahubků platí i venku třeba v parku či zastavěné části. Nošení respirátorů samozřejmě správně nasazených déle než dvě hodiny může být z dlouhodobého hlediska škodlivé. A po odeznění této histerie a jak začnou nemocnice fungovat znovu jako nemocnice budou mít opět na plicním, kožním a psychiatrii plno práce.
Toto považuji za nesmysl kdy místo kyslíku dýcháš částečně zpět oxid uhličitý. To když jdu do obchodu nebo v MHD s tím nemám problém. Třeba žena dělá v Baťovce a má to celou dobu na hubě,mají od toho odřené huby je jim blbě některým se někdy motá hlava. Dokážeš si třeba představit že v tom musí chlapi dělat třeba ve slévárně, nakládat kamion v Barumce nebo řidiči autobusů.
Samozřejmě hádat se s policistou je blbost i když víš že máš pravdu. Navíc žádné nařízení vlády, ještě bez podpory sněmovny nemůže být stavěno nad zákon i v NS.
Nepleť si zákon s tím čím jsme se bavili na vojně. To co říkáš, byla spíš mazácká buzerace. V době míru toto neplatí.
Konys

100+
 
Reputace: 4
Příspěvky: 107
Registrován: 21 bře 2018, 15:49
Bydliště: Zlín
Skútr / moto: MALAGUTI Madison 150ccm. Honda FJS 400

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod josuk » 07 bře 2021, 09:57

ty respirátory jsou různé, tvrdší, měkčí, gumičky lepší horší, v některých se vydržet opravdu nedá, jiné jsou v pohodě.. to je řešení.
vytahování paragrafů na policisty může mít někdy ten výsledek, že policista raději ustoupí... ale otázka zní: "komu tím prospějete? prospějeme.."
Uživatelský avatar
josuk

1000+
 
Reputace: 591
Příspěvky: 1411
Registrován: 14 pro 2012, 10:38
Bydliště: Praha
Skútr / moto: zimní X Max 250 a Honda ADV 350
Tuning / úpravy: na zimu deka a zimní gumy

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod keto » 07 bře 2021, 10:30

Osobně se držím selského rozumu, v zastavěné části mám roušku, když nikde nikdo na blízku, tak pod nosem, když někoho míjím nebo se dostávám do oblasti s lidmi, tak dám i přes nos, tím se docela minimalizuje doba, kdy přes to dýchám, v obchodě, nemocnici atd. dávám respirátor, mám čínské a velice slušně prodyšné, dá si v nich dýchat docela dobře, taky v těch prostorách netrávím hodiny a ani tam nechodím denně. V práci jsme na pracovišti dva, takže bez roušek a respirátorů. Takže za celý týden mám něco na hubě v řádu pár hodin :wink:
Uživatelský avatar
keto

1000+
 
Reputace: 70
Příspěvky: 1141
Registrován: 24 zář 2010, 07:45
Bydliště: Ludgeřovice
Skútr / moto: Forza 350, NC 700X, SH 300i, Aprilia Scarabeo 200i

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod moto.joker » 07 bře 2021, 11:43

to Konys:

Začneme s tím, že jak ministr zdravotnictví deklaroval mnohokrát, opatření jsou dělána proto, aby se snížila mobilita lidí, tedy aby neměli důvod někam chodit. A když nemáš důvod někam chodit, není důvod mít něco na hubě dlouhou dobu.

Pokud to tedy nevyžaduje Tvé zaměstnání, není jediný důvod mít respirátor déle než dvě hodiny v kuse. Cesta do práce a zpět Ti nezabere více než dvě hodiny v kuse, nákup Ti nezabere víc jak dvě hodiny v kuse. Tak co tady řešíme?

V zaměstnání je to jiné a tam to nerozporuješ. Takže zase, co tady řešíme? Je spousta profesí, kde se respirátory normálně nosí celou pracovní dobu již mnoho let bez ohledu na covid. A nepamatuji se, že by se to někde řešilo jako zdraví škodlivé. Je to jen o tom, jaký respirátor máš. Jeden tlačí, jiný netlačí. Mám doma respirátory několika výrobců a musím uznat, že rozdíl v pohodlí nošení tam je. Jde tedy o to, vybrat ten správný.

Píšeš:
"Navíc žádné nařízení vlády, ještě bez podpory sněmovny nemůže být stavěno nad zákon i v NS."
Takže, vláda může, dle zákona, vydávat nařízení, která nemusí být schvalována sněmovnou. A zatím nikdo nezpochybnil, že ta nařízení nejsou v souladu se zákonem, takže jsou platná a musíš je dodržovat. To co v poslední době je argumentováno nejvíce je, že nejsou řádně zdůvodněna. Čili, ano můžete to udělat, ale neřekli jste pořádně proč. Nikdo nezpochybňuje právo vlády ta nařízení vydat, jen se módně vyžaduje "řádné zdůvodnění". Ale na toto téma jsem tu již psal.

No a ještě k té vojně, to co jsem psal. bylo přímo napsáno ve vojenských řádech. Nezpochybňuju mazáckou buzeraci, ale tohle bylo skutečně v těch řádech psáno. Taky se na vojně říkalo, že největší šikana je vyžadování přesného plnění vojenských řádů. Což je tedy pravda. Zkoušeli jsme to a bylo to skutečně peklo.
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250
Je: Honda Forza 350; Yamaha YBR 125
Uživatelský avatar
moto.joker

1500+
 
Reputace: 323
Příspěvky: 1707
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Mnichovo Hradiště
Skútr / moto: Honda Forza 350

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod IvanzJihu » 07 bře 2021, 12:49

Doufejme, že to skončí a budeme zas normálně žít.
Si pamatuju, jak jsem ve zprávách viděl lidi z Asie s rouškou na ulici a říkal si, co dělajů?
No a dnes to mám taky :P :P :P :P :P :P :P
IvanzJihu

100+
 
Reputace: 7
Příspěvky: 120
Registrován: 14 zář 2020, 07:45
Bydliště: Hodonín ( JihoVýchodní hranice)
Skútr / moto: Honda silver wing 600, Simson skútr SR 50

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod duky5 » 07 bře 2021, 13:39

Oni to tam nosia z dvoch dôvodov. Prevencia keď sú chorí a musia k lekárovi či do obchodu, aby to šírili minimálne do okolia a potom to niektorí nosia ako filter proti smogu, tam už majú v rúšku aj uhlíkový filter atď.

Fun fact na margo na našeho chlapca z dediny a jeho návštevy:

Badarala píše:Sem to už dávno "vlitlo". Soused přes 80 to měl, bylo mu blbě a vylezel se , jeho žena též. Přesto tu před barákem, když leží pod Trabantem, co s ním jezdí pro dříví, žádné hadry na obličeji nenosí, s dětmi se baví, normálně se lidi navštěvují a chovají se jako lidi. Jiný, mladší soused to měl taky a ošklivé, a přesto se naše děti navštěvují a všichni se se všemi baví. Spousta z nás to tu mělo, ne-li všichni. Možná jsme všichni pozitivní, kdo ví :D
Žádná póza, žádné hrdinství, normální lidskost.
Nevím proč bych to mazal, leda že by se tu našel někdo s nekontrolovatelnými fizloidnimi sklony a zkoušel nám sem poslat zasahovku s beranidly


Upozornenie pre úrady a štátne orgány, tento príbeh som si vymyslel, je to fikcia v inej krajine:
Včera sa v jednej dedine testovalo, na cca 1000 ľudí 15 pozitívnych, fajn výsledok.
Problém je v tom, že jedna 4 členná v jednej domácnosti má 3 pozitívnych členov, ktorí dodržujú karanténu. 4 tá osoba sa cíti dobre a nemá príznaky, mala by tiež dodržiavať karanténu, no veselo si chodí po dedine, do obchodu, k susedom, tá ľudskosť na dedine je super, tam sa ešte nezbláznili!

Dala si včera urobiť test, samozrejme bol pozitívny. Takto si tu žijeme s ľuďmi čo nie sú ovce.

A pár dní sa ukáže či sa to rozšírilo po dedine, dúfam že tá osoba bola minimálne infekčná.
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
Uživatelský avatar
duky5

1000+
 
Reputace: 107
Příspěvky: 1200
Registrován: 27 kvě 2011, 17:33
Bydliště: Bratislava
Skútr / moto: Honda adv350

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod LadaM » 07 bře 2021, 14:30

Omlouvám se za případnou neznalost, ale on už někdo 100% potrvrdil přenos ONEMOCNĚNÍ (ne látky, kterou mají problém i otestovat) z jednoho KONKRÉTNÍHO člověka na druhého KONKRÉTNÍHO člověka? Slovy médí, že osoba A nakazila osobu B a u té díky tomu propukla závažná nemoc?


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Uživatelský avatar
LadaM

250+
 
Reputace: 54
Příspěvky: 272
Registrován: 09 dub 2015, 23:07
Skútr / moto: Yamaha X-Max 250 2014 + Kawa Z650RS 2023

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod moto.joker » 07 bře 2021, 14:45

Já nerozumět řeči Tvého kmene.

Ptáš se jako na co? Jestli někdo dokázal, že se někdo nakazil od konkrétního člověka?
Jako že je někdo zdravý a potom co se potkal s kolegou v práci, který byl nakažený, je také nakažený Ti nepřijde jako dostatečný důkaz?
Jako chápu, že když bylo 50 lidí na jednom místě, tak se to špatně určuje, ale dostatek doložených případů. Třeba člověk, který nikam nechodí se nakazí od jiného, který mu nosí nákupy a chodí pomáhat.
Nebo moje teta se nakazila v nemocnici a strejda si ji vzal domů, aby se o ni na konci jejího života postaral. Tím se sám nakazil a parte už měli oba.

Jako fakt nechápu, kam ten Tvůj dotaz míří a co jsi tím chtěl dokázat.
Pokud to byl dotaz obecný, bez vztahu na covid, tak takové případy, například AIDS, jsou doloženy.
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250
Je: Honda Forza 350; Yamaha YBR 125
Uživatelský avatar
moto.joker

1500+
 
Reputace: 323
Příspěvky: 1707
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Mnichovo Hradiště
Skútr / moto: Honda Forza 350

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků

cron