S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Diskuze o čemkoli.

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod Badarala » 26 lis 2020, 21:07

D-fens:
Předně bych rád veřejně poděkoval Václavu Klausovi st,, že se vysral na tu jejich obličejovou masku a vydal se na Národní třídu tak, jak mu zobák narostl.
Sledoval jsem toho večera hysterické reakce rouškomrdů v médiích. Zejména mě zaujala jakási afektovaná dvojice, která veřejně prezentovala názor, že takové chování je sobecké.
Hej! Kdo je tady vlastně sobec?

Vy nutíte mě, abych si zakrýval ústa a nos nějakým směšným hadrem a hrál s vámi dětinskou hru na to, že to k něčemu je. To všechno proto, aby vy jste se cítili bezpečně.
Vy nutíte mě, abych byl já, moje rodina a moji přátelé zavření doma, aby vy jste se cítili bezpečně a nenakazili jste se ode mně. Já od vás nic nechci.
Vy nutíte mě, abych neposílal moje děti do školy, protože by se tím prý šířila infekce, které vy se bojíte.
Vy nutíte mě, abych opustil svoji práci, protože sníte o tom, že „vypnete“ ekonomiku, abyste se vy cítili bezpečně.
Vy nutíte lidi, aby kašlali na svoje rodiče a blízké a nenavštěvovali je, protože by se tím prý šířila infekce a z té jste vy posraní strachy.
Vy nutíte mě, abych odepsal část svého majetku a úspor, protože je znehodnocuje vláda tím, že tiskne prachy jako v rovníkové Africe. Ty peníze využívá k tomu, aby z nich financovala fakticky neexistující pracovní místa, která vy nehodláte opustit.
Vy to budete, kdo mě zanedlouho bude nutit napíchat si nějaké narychlo vyvinuté svinstvo s neznámými vedlejšími účinky, abyste se vy cítili bezpečně. Já bych si po vás nikdy nic podobného požadovat nedovolil!
Vy nutíte mě, abych měl strach, protože ho máte vy.
Vy mě nutíte vzývat vaše „vědecké“ modly jako toho zoufalce Flegra a nutíte mě respektovat jejich názory, které pokládám většinou za úplně směšné. Já vám žádné autority nepředkládám, vystačím si s vlastním názorem.
Vy maskujete vaše záměry za dementní budovatelská hesla jako „společně to zvládneme“, což má zakrýt to, že vy realizujete vaše plány na můj účet a ne opačně. V téhle bitvě nebojujeme společně, tohle je teror ustrašených sobců na zbytku společnosti.
Vy požadujete každý den čím dál víc a já po vás nechci nic, kromě jedné věci, abyste mě už konečně nechali na pokoji. Jestli se něčeho bojíte, tak se proti tomu chraňte sami. Nandejte si respirátory, atombordely, polejte se dezinfekcí, zavřete se doma a poslouchejte Jiřinu Bohdalovou.
Vy jste arogantní sobci, rouškomrdi.
Badarala

750+
 
Reputace: 312
Příspěvky: 971
Registrován: 27 říj 2013, 23:07
Bydliště: okres Litoměřice
Skútr / moto: N-max / Suza
Tuning / úpravy: běžné doplňky pro každodenní užívání

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod krizik1 » 27 lis 2020, 07:43

Palec nahoru.
http://krizik1.rajce.idnes.cz/ http://www.parabellum.cz/ Aprilia Atlantic 500,PGO Comet 50 2T,Kingway Varadero 79 4T
Uživatelský avatar
krizik1

Moderátor
 
Reputace: 825
Příspěvky: 2300
Registrován: 22 srp 2010, 08:22
Bydliště: Květnice tel.:732402041
Skútr / moto: Aprilia Scarabeo 200

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod josuk » 27 lis 2020, 09:09

Je to hezké, D-fense čtu rád, ovšem ten virus má bohužel tu nepříjemnou vlastnost, že už nízké tisíce lidí s vážným průběhem (procento z milionů úplně stačí) naprosto zahltí zdravotní služby, se vším všudy. Takže když se koronární jednotka přestaví na COVID, tak se prostě infarktům co záchranka každý den naveze nějaký ten týden ty stenty (trubičky na rozšíření ucpané tepny) prostě nedávají. Radši se to moc nepíše, panika co už je, stačí. Takže i když 50% lidí se ani nedozví, že něco měla, 40% poleží s chřipečkou, tak to co zbyde, je prostě pořád moc. A že důchoďáky, stejně jako děcáky, principiálně nejsou to pravé ořechové je asi jasný.
Uživatelský avatar
josuk

1000+
 
Reputace: 591
Příspěvky: 1411
Registrován: 14 pro 2012, 10:38
Bydliště: Praha
Skútr / moto: zimní X Max 250 a Honda ADV 350
Tuning / úpravy: na zimu deka a zimní gumy

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod dalid2 » 27 lis 2020, 09:24

D-fens som dlho sledoval, ale už sa začal uberať smerom, s ktorým sa nestotožňujem.. Podľa toho čo je uvedené vyššie to potom znamená, že ani doteraz pri kýchaní a kašlaní si ústa rukou nezakryl.. Neviem, mňa to rodičia od malička učili inak. A teraz sa pochváľte ako vás to učili Vaši rodičia :?:

Nie som fanúšik rúšok, ale kto nepochopí písanému textu, tak hádam pochopí obrazu:
https://www.facebook.com/watch/?v=1517692945073340

Problém nie sú tí ľudia, čo majú teploty, je im zle a sú viditeľne chorí... Problém sú bezpríznakoví, ktorí môžu nakaziť ďalších ľudí bez toho aby o tom vedeli. A preto je tlak na nosenie rúšok na verejnosti.

Môj názor :mrgreen:
Uživatelský avatar
dalid2

100+
 
Reputace: 9
Příspěvky: 116
Registrován: 19 čer 2015, 14:26
Bydliště: DT
Skútr / moto: Vespa GT 200
Tuning / úpravy: J.COSTA variátor, Arrow

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod LadaM » 27 lis 2020, 11:42

Pokud se komukoli jakkoli podaří přesvědčit většinu zdravých, normálně žijících a pracujících lidí o tom, že jsou potenciálními zabijáky starých babiček (aniž by se o to jakkoli přičinili), je to smutný výsledek sociologicko-marketingově-politické mašinerie. Podívejte se někdy opravdu do očí těch bubáků s náhubky. To nejsou oči sjednocených občanů odhodlaných bojovat za své bližní a lepší zítřky. Jsou to vyděšené oči přidušených trosek, postupem času více a více ochotných udělat vlastně cokoli, buď pod hrozbou dalšího omezení, nebo za slib jakéhosi "uvolnění".
Uživatelský avatar
LadaM

250+
 
Reputace: 49
Příspěvky: 268
Registrován: 09 dub 2015, 23:07
Skútr / moto: Yamaha X-Max 250 2014 + Kawa Z650RS 2023

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod JardaB » 27 lis 2020, 11:49

D-fence si člověk musí hodně vybírát ---- převažují blitky ... ale občas se zadaří.

Máš dost černý pohled na věc ... doufám, že nesoudíš podle sebe. Ostatně nadávat a kritizovat umí mnohý, často takový jedinec, který věci nerozumí a zejména nemá za věc odpovědnost. Pokud vymyslíš jednodušší a funkční metodu než jsou roušky a sociální dištanc ... sem s ní.
JardaB
Kymco New Downtown 350i
Maledictus piscis in tertia aqua.
Uživatelský avatar
JardaB

1500+
 
Reputace: 237
Příspěvky: 1671
Registrován: 17 črc 2015, 14:17
Bydliště: Tábor
Skútr / moto: Kymco Downtown 350
Tuning / úpravy: deflektor z Číny, USB na řidítkách, Maxia 56

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod josuk » 27 lis 2020, 12:10

LadaM píše:..Jsou to vyděšené oči přidušených trosek, postupem času více a více ochotných udělat vlastně cokoli, buď pod hrozbou dalšího omezení, nebo za slib jakéhosi "uvolnění"..

To bych neřekl. Nejde tady o žádný strach, prostě to je realita, že v současnosti leží ve špitálech o pár tisíc lidí víc než normálně. Tečka. Nejde o žádné strašení, prostě to je příroda a někdy "krutá" matematika. Rouška je zoufalství, to je jasný, účinnost asi spíš psychologická, virus si dělá co chce i v zemích, které roušky nosily celé léto a v září se nám smály... Nic mi neudělá, tak si jí plácnu na hubu, a snažím se něco jakž takž dodržovat, no, když chci žít v nějaké společnosti, musím se holt přizpůsobit.. Bez ohledu na nějaké břídily ve vládách a co si o tom všem myslím.
Uživatelský avatar
josuk

1000+
 
Reputace: 591
Příspěvky: 1411
Registrován: 14 pro 2012, 10:38
Bydliště: Praha
Skútr / moto: zimní X Max 250 a Honda ADV 350
Tuning / úpravy: na zimu deka a zimní gumy

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod LadaM » 27 lis 2020, 12:36

Rouška je zoufalství... ...tak si jí plácnu na hubu. To je přesně ono. Ale proč? Lidi, co po mě chtěli, abych měl roušku, se nebáli nemoci, ale pokuty. To je snad ještě horší. Účinnost roušek je psychologická, v tom s Tebou souhlasím. Akorát asi myslím jiný efekt, než Ty. :)
Uživatelský avatar
LadaM

250+
 
Reputace: 49
Příspěvky: 268
Registrován: 09 dub 2015, 23:07
Skútr / moto: Yamaha X-Max 250 2014 + Kawa Z650RS 2023

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod spenator » 27 lis 2020, 13:13

Bureše a jeho nohsledy nemusím,ale syn jako student medicíny chodí pracovní dny na směny do nemocnice. Neteře dělají na JIP a ARO ( různé nemocnice) Nemá cenu nic rozepisovat , každý má svůj správný názor . Restrikce se mi nelíbí, ale snažím se to dodržovat.Ne kvůli pokutě, ale z ohleduplnosti. Nemoci se nebojím, ale chápu personál nemocnic. Může se stát, že se o naše nejbližší nebude mít kdo postarat, protože budou mít na práci spoustu starých,obezních či kardiaků. Není nad to, slyšet to od zdroje... Hodně zdraví všem.
spenator

10+
 
Reputace: 2
Příspěvky: 20
Registrován: 26 pro 2015, 10:07
Skútr / moto: Yamaha TMAX 500, 2010,MAJESTY 125,2015

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod moto.joker » 27 lis 2020, 13:48

Tak ať jsem za blba a asociála, taky přidám svůj názor.

Restrikce se mi nelíbí a už taky vyhlížím možnost dojít si s kamarády na pivo. Pokecat, vidět se. Ty tři Plzně za večer snad asi ani nestojí za řeč.

Proč ale je tady tak všude zavřeno. Protože jsme národ blbů, jejichž národní sport je "nedoržovat" cokoliv. A čím víc něco nedodržuješ, tím víc jsi "HERO" v očích mnohých ostatních. No a v tom je ten problém. Ono by stačilo říct: "Nechoďte nikam, pouze nejnutnější případy. Omezte cestování, ať se to neroznese." Ale co by se stalo? Většina na to kašle, protože to jen jen doporučení a žádost, tím se není třeba zabývat. Kdyby tady byla mezi lidmi trocha disciplíny, tak by ty zákazy bát nemuseli. Jenže nám, Švejkům, co není zakázáno, je povoleno a tak si tu demokracii vykládáme, že můžu cokoliv a nikdo mi do toho nemá co mluvit. Ale to je anarchie pánové a dámy. Takhle demokracie nefunguje.

Roušku poctivě nosím a řádně nasazenou, což mě, jako brýlovci, občas dělá problémy se zamlžováním.. A dělám to proto, abych chránil ty okolo mě, kdybych náhodou něco měl. Rozhodně to nedělám pro svůj strach a své pohodlí. Dělám to pro ostatní a to i pro ty, kteří je nenosí a tím ohrožují všechny okolo kvůli své představě demokracie a bezohlednosti.
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250
Je: Honda Forza 350; Yamaha YBR 125
Uživatelský avatar
moto.joker

1500+
 
Reputace: 323
Příspěvky: 1707
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Mnichovo Hradiště
Skútr / moto: Honda Forza 350

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod JardaB » 27 lis 2020, 13:49

LadaM píše:Rouška je zoufalství... ...tak si jí plácnu na hubu. To je přesně ono. Ale proč? Lidi, co po mě chtěli, abych měl roušku, se nebáli nemoci, ale pokuty. To je snad ještě horší. Účinnost roušek je psychologická, v tom s Tebou souhlasím. Akorát asi myslím jiný efekt, než Ty. :)

===================
Každý máme jiný názor, tak to bývá ... a přesvědčovat někoho o opaku nemusíme

Ale chtěl bych připomenout, že tvoje svoboda @LadaM ... končí tam, kde začíná svoboda toho druhého. Pokud někdo, zum ein Beispiel - wie mit AIDS, mit tuberculosa ... at.cetera s jiným "ošklivá morbus", vědomě jiného nakazí půjde před soud. Podobně je to s covidem, roušku nosíš v budovách ... v dopravě vždy a na veřejnosti tam, kde není možné dodržet odstupy 2m abys ... @LadaM ... nepoprskal a nenakazil někoho jiného, jsa sám bez příznaků.

Nikdo nemá nic proti pocitu, že nosit roušku je pruda, ale víme proč ji nosíme! A pokud neznáš důvod opatření, měl by jsi měl hledat informace pro život z jiných zdrojů, než z jakých čerpáš nyní. Je to takové samonasírání, které není k ničemu dobré a tobě kazí karmu, náladu a vůbec život.

Nevím, zda jsi četl informace o tom, že i mnohý bezpříznakový průběh následně zjistí různé škody v organismu ... prostě to chřipka není.
Nevím, zda jsi zaregistroval hromadné nošení roušek v asijských megapolích v dobách dávno před Covidem ... Hongkong, Korea, Taiwan a Japonsko - jejich průmyslová městská centra jsou organizačně a technicky míle před námi (žít bych tam sám nechtěl)... a pitomci to nejsou a pro radost ani z příkazu je nenosili.
JardaB
Kymco New Downtown 350i
Maledictus piscis in tertia aqua.
Uživatelský avatar
JardaB

1500+
 
Reputace: 237
Příspěvky: 1671
Registrován: 17 črc 2015, 14:17
Bydliště: Tábor
Skútr / moto: Kymco Downtown 350
Tuning / úpravy: deflektor z Číny, USB na řidítkách, Maxia 56

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod LadaM » 27 lis 2020, 14:21

JardaB píše:tvoje svoboda @LadaM ... končí tam, kde začíná svoboda toho druhého.

Tohle je dost otřepaná fráze, ale zamýšlel jsi se někdy, nad jejím skutečným významem? Copak máme na světě 8 miliard svobod? Copak svoboda má nějaké hranice? Tohle rčení sedí spíš na plot kolem pozemku a podle toho to taky vypadá. Svoboda není soubor práv a povinností, ale stav vědomí. Dva skutečně svobodní lidé nemohou jít proti sobě.
Uživatelský avatar
LadaM

250+
 
Reputace: 49
Příspěvky: 268
Registrován: 09 dub 2015, 23:07
Skútr / moto: Yamaha X-Max 250 2014 + Kawa Z650RS 2023

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod JardaB » 27 lis 2020, 16:14

Začínáme hodně filosofickou diskusi, na kterou nemáme potřebné vzdělání. Museli bychom si ujasnit pojmy.

Svoboda, nějaká obecná, platící všude neexistuje, není to žádná všeobecná PRAVDA. V současnosti je to jen moderní zneužívaná fráze.

Proti tvému stavu vědomí a myšlenkám nikdo nic nemác ... ... dokud ho nešíříš a nikdo o něm neví. To není svoboda, něco si myslet.

To co máš v hlavě a nikomu neřekneš ani nikoho nezajímá a nebude tě za to ani chválit ani tě perzekvovat.
Jak ale projevíš svůj názor třeba na islám ve arabské zemi (nebo kritizuješ Putina v Rusku), tak ti tvoji svobodu utnou. Projevování názorů či myšlenek např. fašistických se v Evropě není dovolené nebo je trestné. Myslet si to můžeš až do halelujá ... ale projevovat a šířit ne.

Dva skutečně svobodní lidé (svobodní svými názory ve své hlavě) mohou jít proti sobě ... úplně v klidu tě okradou a ještě ti natlučou (seberou ti tvoji svobodu). A oba máte tvoje svobodné myšlení. Jen jeden je silnější a ukradne ti kus majetku nebo si vynutí měsíční výpalné, nebo ti zamezí jezdit po vydržené cestě k tvému domu, tě poprská :-). Pokud společnost tu tvoji svobodu nechrání a lumpa nepotrestá --- tak tu svobodu ponechat si svůj výdělek příjdeš.

A tady je vidět že v realitě, ne nějakém nesmyslném tlachání, existují jen jsou jen ty svobody, které ti konkrétní společnost přizná a které vynucuje a ochraňuje. Svoboda není to o tvé hlavě a v ní skrytých myšlenkách.

Svoboda je to soubor práv a souvisejících povinností té společnosti, ve které žiješ. Ano svobod v celém světě miliony - podle toho kde žiješ - žádná universální neexistuje, leda bys ji vymyslet ty ... jen ji nevynutíš a neochráníš ... zůstane jen fantasií.
JardaB
Kymco New Downtown 350i
Maledictus piscis in tertia aqua.
Uživatelský avatar
JardaB

1500+
 
Reputace: 237
Příspěvky: 1671
Registrován: 17 črc 2015, 14:17
Bydliště: Tábor
Skútr / moto: Kymco Downtown 350
Tuning / úpravy: deflektor z Číny, USB na řidítkách, Maxia 56

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod LadaM » 27 lis 2020, 18:38

To, co popisuješ, není podle mě svoboda, ale společenská dohoda. Ano, v různých zemích platí různé dohody a taky různá míra toho, jak moc vadí, když tu dohodu někdo nedodrží. Ostatně i u nás vidíme, že u někoho to nedodržení vadí méně a u někoho více. A říkáme tomu demokracie. A nejspíš po minulých zkušenostech předpokládáme, že se to automaticky rovná spravedlivost, jenže to tak podle mě není a vidíme to denně kolem sebe.
Pokud někdo upravuje svoje myšlenky a chování kvůli (často podprahovému) nátlaku médií a strachu z postihu, pak není svobodný. A může klidně žít ve "svobodné" zemi.
Když před obcí zpomalím na 50, protože tam bydlí a chodí lidi atd, je to v pořádku. Pokud zpomalím, protože vím, že tam měří, ale jinak bych to profrčel kilem, pak je něco špatně. Když bude na dálnici (možná) zapomenutá 80 bez zjevného důvodu, pojedeš až k další značce s mostíkem 80, třeba 50 km? Na to neexistuje návod ani absolutní pravda. To si musí každý srovnat sám v sobě.
Uživatelský avatar
LadaM

250+
 
Reputace: 49
Příspěvky: 268
Registrován: 09 dub 2015, 23:07
Skútr / moto: Yamaha X-Max 250 2014 + Kawa Z650RS 2023

Re: S K L A D I Š T Ě S L O V - kvůli zachování smyslu témat

Příspěvekod Badarala » 27 lis 2020, 19:11

Současná medicina + farmakologie (nebo možná lépe řečeno naopak, vzhledem k reálnému vlivu) má všechny rysy středověké církve.
Povinný desátek, pranýřování kacířů z vlastních řad (nejčastěji pomocí profesního spolku zvaného "Lékařská komora"), hlásání jedné svaté pravdy, potlačování a trestání chování co se se svatou pravdou neslučuje (např. perzekucí rodičů, co odmítají očkovat svoje malé děti), nesmírný vliv na jedince a společnost a snaha tento vliv neustále posilovat (bez razítka od doktora si ani neuprdnete...), politický vliv včetně jeho využívání a zneužívání, a nyní (nikoli zcela nově, ale nově svým rozsahem) uchopení moci prostřednictvím nikým nevolených lidí (ale protože nás zachrání, tak jim volení politici moc svěřují...uf) nad celou společností.
Badarala

750+
 
Reputace: 312
Příspěvky: 971
Registrován: 27 říj 2013, 23:07
Bydliště: okres Litoměřice
Skútr / moto: N-max / Suza
Tuning / úpravy: běžné doplňky pro každodenní užívání

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků