Pozor na firmu KoupelnyAZ

Diskuze o čemkoli.

Pozor na firmu KoupelnyAZ

Příspěvekod KYBLOS » 08 srp 2011, 23:19

Je to dlouhé čtení, ale bylo tam opravdu tolik chyb, že se nedá šetřit místem. Kdo plánuje přestavbu bytu, stojí to za přečtení.

Firma, která rekonstrukci bytu prováděla:
http://www.koupelnyaz.cz/

Rád bych všem sepsal recenzi ohledně firmy Koupeny AZ.

Jelikož tato firma již dělala jádro, koupelnu a WC u mých rodičů a svou práci odvedli z 99% skvěle, rozhodl jsem se, že si od této firmy nechám udělat rekonstrukci v mém bytě. Čekal jsem, že perfektní výsledky budou i u mého bytu, když naši byli tak spokojení, ale…..Nejspíš jsem chytil jinou partu pracovníků, kteří pracují pro firmu Koupelny AZ. V plánu byla celkem rozšířená rekonstrukce bytu a to:
Nové jádro, nová koupelna, nové WC, odvětrání WC, koupelny a digestoře v kuchyni, nové dveře vč. Obložek do ložnice, do obýváku, na WC, posuvné dveře do koupelny, nové rozvedení elektřiny téměř po celém bytě, vymalování, nová kuchyň, nové podlahy v obýváku, kuchyni a chodbičce ( vylití betonem, dříve tam byly parkety ), nové topení, vybourání nových dveří z místnosti do místnosti a zazdění starých dveří atd. Jen ložnice zůstane bez rekonstrukce ( ta proběhne jindy ), protože nemám jiné místo, kde skladovat nábytek z místností, kde rekonstrukce probíhat bude.

Navštívil jsem tedy s rodiči jejich interiérové centrum Bohušovice nad Ohří, kde jsme udělali plán prací, použitého materiálu pro rekonstrukci, 3D návrh apod.

Tyto práce začaly dne 28.2. 2011 a na dobu rekonstrukce jsem se dočasně nastěhoval k rodičům, kteří jsou cca 1 km od mého bytu. Na jejich stránkách v časných otázkách najdete, že klasické bytové jádro v panelovém domě je hotové do dvou týdnů, nebylo, později vysvětlím proč. Dále tam také najdete, že Vaše občasná přítomnost je vítána, není však nutná, vše lze naplánovat zcela přesně. Také tam je napsáno, že jejich pracovní doba je od 8:00 do 17:00 hod. To, že o víkendy nepracují nikde napsáno nemají.

Takže, jádro nebylo hotové do dvou týdnů, protože: Nebyl dodržen rozměr sprchového koutu, který jsme zadali při 3D realizaci v jejich interiérovém centru. Sprchový kout udělali o 18cm větší a tím zmenšili o oněch 18cm zbývající prostor koupelny. To tedy znamenalo, že museli znovu zbourat zeď spch. Koutu, kterou postavili a postavit jí tam, kde bylo naplánováno, protože jinak by se mi do koupelny nevešla pračka mezi sprch. Kout a umyvadlo. Navíc nepotřebuji sprch. Kout pro čtyři lidi. Již takhle jsem si vybral rozměry sprch. Koutu větší než jsou klasické sprch. Kouty. Nebylo také dodrženo, kde má být umístěn přívod vody pro pračku a vývod odpadu z pračky, takže museli vyřezat tento přívod, vývod ze zdi a umístit je tam, kam bylo naplánováno při 3D realizaci. Několikrát jsem se jich ptal, cca 3 – 4 krát během rekonstrukce jestli tam vedle pračky bude vyvedený kohout pro natočení vody do kýblu jak jsem chtěl při sestavování 3D realizace, protože nechci plnit kýbl pomocí sprchy atd… Byl jsem ubezpečen, že tam bude. Ne, nebyl tam udělán a po provedení celkové rekonstrukce koupelny tj. již s dlaždičkami za zdech, na zemi atd.. mi bylo řečeno, že jsme si nerozuměli. Než bych řekl, vylomte ty dlaždičky, přidělejte tam přívod vody, opět dlaždičky nalepte, radši jsem se s tím smířil a dělám přesně to co jsem nechtěl. Plním kýbl sprchovou hlavicí. V případě sprchového koutu jsem byl ale donucen po nich tohle chtít, protože podlaha tj. dlaždičky ve sprch. Koutu neměly ani zdaleka pravý úhel se zdmi na stranách a odpad ze spch. koutu byl také nakřivo, takže tohle museli vybourat a srovnat. Když jsem se ptal pracovníka, který tu podlahu dělal a následně opravoval, jak se stalo, že dali ty dlaždice nakřivo, tak mi odpověděl: No instalatér sem dal odpad křivě a tak sem si řekl: Se…na to, udělám to podle odpadu taky křivě.
Při 3D realizaci byl zadán rozměr místnosti záchodu, který musí být dodržen po instalaci Geberitu. Ne, ani tento rozměr nebyl dodržen a již tak malé WC se mi ještě víc zmenšilo a to o cca 15cm. Takže museli Geberit zase vymontovat, navést odpadní roury jinak a Geberit dát tam, kde měl být, protože to by se mi na WC nevešel ani kýbl s hadrem a při vykonávání velké potřeby, bych seděl tak, že kolena mám téměř opřená o vstupní dveře na WC a to mám jen 178cm na výšku. Člověk s výškou 190 cm, by musel vykonávat potřebu s otevřenými dveřmi. Na WC i v koupelně jsou dány takové žluté dlaždičky s jedním tmavějším oranžovým pruhem po obvodu a to téměř uprostřed výšky místnosti. V koupelně tento tmavší pruh udělali tam, kde měl být, ovšem na WC jej udělali o řadu výš, takže jsem jim řekl ať ho odbourají a dají níž. Nevím proč na to nedali pozor. Umíte si představit jak by to tam vypadalo, kdybych tam nebyl denně na kontrole ( jak píšou, že dočasná přítomnost není nutná) a nenechal je tohle předělat v prvních fázích práce tak jak to má být? A to na svých stránkách píšou:
Naši řemeslníci jsou školeni pro práci s nejmodernějšími technologiemi a kladou důraz na vysokou kvalitu práce, která je pravidelně kontrolována stavbyvedoucím, který má na starosti stavební dozor.
Ano, stavbyvedoucí tam občas byl přítomen, ale ty chyby tam byly, tak na co dohlížel? Pracovníky firmy Koupelny AZ jsem tam viděl pouze ve všední dny, ale o víkendu nikdy, přitom v pracovní době nemají napsáno omezení na všední dny. Někdy se stalo to, že tam pracovníci firmy Kopelny AZ nebyli několik všedních dní a poté do pracovního deníku dopsali, že tam byli a co v ty dny udělali za práce, což byla lež, jelikož jsem tam byl v dané dny několikrát za den a nikoho tam neviděl, nic se nehnulo atd…

Do chodby byla dána nová pojistková skříň a dvířka této skříňky měli celou dobu rekonstrukce nacpané v otevřené papírové krabici bez jakéhokoliv obalu mezi různými kousky prken, obalů od čehosi u zdi v kuchyni, kde probíhalo vybourání staré podlahy, dělání nové podlahy, zdi ke koupelně, rozvod elektřiny atd… Tyto dvířka tedy byly poškrábané a poté co je namontovali na pojistkovou skříň ( s tím, že mi to asi vadit nebude ), musel jsem jim říct, aby je vyměnili za nové. Nevím proč je předtím neuložili do ložnice, kde stavba neprobíhala a tak by tam byly bez poničení až do montáže na pojistkovou skříň. Ložnici měli přístupnou. Dále bylo v chodbě položeno lino, kterým ovšem zamaskovali drobný nedostatek tj. nerovný kousek betonu cca 25 x 25 cm, který vylili před dveřmi do koupelny, takže jsem jim musel říct, aby to zarovnali a tak šlo lino dolů a zarovnávalo se. Ono toliž to lino zapadlo do těch nerovností pod ním a byly vidět prohlubně.

Když jeden jejich pracovník přivezl nové dveře a zárubně, začal je na novém lině v obývacím pokoji kompletovat, čímž narazil jedním rohem zárubně do lina uprostřed obýváku, čímž lino v daném místě prorazil. Naštěstí jsem u toho zrovna byl a tak jsem mu o tom hned řekl. Pak jsem musel do práce a když jsem se vrátil, tak jsem tam to protržení téměř nenašel, protože to lino zpátky zatlačil do mezery, tak jsem to nechal být, protože šlo o cca 1cm rýhu, kterou není již vidět.
U všech vyměněných dveří byly namontovány kliky, které tam nepatřily ( tyhle jsem si neobjednal) a dokonce je přímo nesnáším, což jsem jim říkal v jejich interiérovém centru při sestavování 3D realizace, takže je museli odmontovat a nahradit je těmi, které jsem již předtím u nich objednával. U dveří na WC byl uražený kus rohu a jedna zárubeň na WC byla v půlce zlomená, což se muselo reklamovat. Takhle poničené jim prý již přišli od dodavatele, ale přes stahovací fólie atd., ve kterých to bylo zabaleno, nebylo nic vidět.

V obývacím pokoji byla vylita nová podlaha. Viděl jsem tam před vylitím betonu samá měřidla, která jsem předtím ještě nikde ani neviděl, aby ta podlaha byla rovná apod., ale ta podlaha je křivá…. Aspoň kousek se poté podařilo jednomu z jejich pracovníků téměř srovnat, ale i tak jsou tam nerovnosti. Z jakého důvodu tam tedy předtím měli ty měřidla netuším.

Z nové zdi mezi koupelnou a kuchyní vytáhli přívod vody pro kuchyňský dřez atd… Najednou mi v 21:30 hod. volá soused, že na veřejné chodbě nad schody v baráku teče voda nejspíš z mé kuchyně, strop je mokrý, kape z něj na schody a teče i k jednomu sousedovi do pokoje. Tak jsem se musel narychlo sbalit a do bytu zajet. Ještě, že jsem byl zrovna v tu chvíli v dosahu. V kuchyni se povolil jeden ventil, který si tam vytáhli na vodu, kterou k něčemu používali atd…Nevím proč při odchodu z bytu nevypínali hlavní přívod vody do bytu. Měl jsem v kuchyni na podlaze vodu, zavřel jsem hlavní přívod vody a s mamkou jsme sušili kuchyňskou podlahu, vytírali veřejné schody a chodbu v domě. Okolo 23:00 jsme se dostavili domů. Tuto závadu jsem firmě Koupelny AZ ihned telefonicky oznámil a několik dní poté museli chodbu dole vymalovat. Ovšem opět to nešlo napoprvé, protože strop neoškrábali, ale jen zamalovali, přičemž tam samozřejmě zůstal zvrásněný povrch od vody, která tam tudy předtím prosakovala. Tak jsem jim musel zavolat a nahnat je tam znovu, aby to udělali pořádně. Jak se dohodli se sousedem, kterému to teklo do bytu nevím.
Dále v kuchyni udělali nový přívod plynu na který nedali čepičku, která tam kvůli požárním předpisům musí být, dokud není přívod plynu napojen na kamna. Pár dní na to jsme měli v domě bohužel revizi plynu, takže tento nedostatek jsem musel zaplatit za čepičku ze svého.

V obývacím pokoji mi před instalací elektřiny zavolal jejich elektrikář, abych mu přijel říct, kde přesně chci mít umístěné zásuvky, spínače apod. Zajel jsem tam a řekl mu, že tam chci na každou stranu zdi kde bude televize tři zásuvky nad sebou a vedle jedněch z nich zásuvku na anténu. Nakreslil si to na zeď tužkou, pak začal kreslit i na střed té zdi a říká, sem taky že ? Tak mu říkám, že na střed žádný nechci. Aha prý a nechal to tam dál nakreslené. Přijel jsem tam druhý den a co tam bylo na zdi? Na každé straně čtyři zásuvky místo tří a ještě k tomu ne nad sebou, ale vedle sebe a uprostřed na zdi to samé tj. čtyři zásuvky vedle sebe s vývodem nahoru ke stropu. Přitom jsem mu řekl, že na střed žádné zásuvky nechci. Jenže ty co si namaloval na střed neškrtl a tak je prostě udělal. Tak jsem mu tam napsal na papír vzkaz pro příští den, že vše co tam udělal, udělal špatně a musí to kompletně předělat s přesným popisem, který jsem mu říkal již předtím. Dokonce jsem mu tam nechal i obrázek jak to má být, který jsem zajel namalovat v malování na počítači. Pár dní na to, byl tento nedostatek opraven.

Drobné nedostatky které neřeším: Kus elektrického kabelu zalitý ve spáře mezi dlaždičkami v koupelně. Prostě jim tam upadl, tak ho zadělali spárovačkou. Vyndal jsem ho a spáru zadělal spárovačkou. Na několika místech chybějící spárovačka mezi dlaždičkami v kuchyni. Naštěstí to bez blízkého pohledu není vidět. Ne dobře vymalovaná zeď na několika místech tj. za dveřmi atd…

U Koupelen AZ jsem spokojen s: Položením lina. S kuchyní tj. s nábytkem, protože ten byl opravdu sestaven přesně a bez chyby. V chodbě sestavením botníku po strop, protože ten dělal stejný člověk jako kuchyň a i ten je bez chyby.

U téměř všeho ostatního byly chyby, které se musely řešit a opravdu si neumím představit, že bych tam během celé rekonstrukce denně nechodil na kontroly, protože ty chyby bych nepřevzal, takže by všechno museli rozbourat a dělat znova tj. všechny závady, které jsem zde vypsal. To by v mnoha případech znamenalo rozbourání celé koupelny, dlaždic v koupelně a na záchodě. Rozbourání zadělané elektřiny v obýváku s následným předěláním tak jak to mělo být. Vyndání lina v obýváku, aby tu podlahu srovnali alespoň tak částečně, jak jí srovnali při mých kontrolách apod.

10. 4. 2011, 42 dní ode dne, kdy začali na mém bytě pracovat, mi řekli, že by mi stavbu rádi předali a tak jsem jim dal podmínku, že byt převezmu pouze v případě, že dostanu písemné prohlášení o práci, která tam ještě bude probíhat z důvodu, že to ještě není celé hotové tj. jsou tam chyby, které musí být před předáním opraveny. Od předání bytu tedy sešlo, protože pochopili, že bez uvedeného dodatku jim to nepodepíšu. V bytě bydlím od konce dubna ( do té doby tam stále něco chvílemi dělali, či opravovali ) s tím, že se čekalo ještě na reklamované dveře a zárubně na WC, které přišli asi 25. července, kdy také byl byt předán jako hotový. Takže od začátku prací tj. 28.2.2011, trvala rekonstrukce mého bytu fi. Koupelny AZ i s reklamací dveří dohromady cca 5 měsíců. Udělejte si obrázek sami a uvažte, zda byste rekonstrukci svého bytu vložili do jejich rukou. Já měl štěstí, že mám velmi blízko rodiče, kde můžu po dobu rekonstrukce přespávat, ale tuhle možnost každý nemá. Být ubytovaný někde v penzionu, či hotelu atd., by se po tak dlouhou dobu rekonstrukce asi nevyplatilo. Jejich reklamní letáky nám chodí ve velké míře a tak si myslím, že i mnohým z Vás, tak si myslím, že tyto informace můžou být pro někoho třeba důležité. Pokud by sem náhodou někdo z této firmy napsal, že to není pravda, tak je chápu, musí přeci hájit svou firmu, ale co jsem napsal za tím si stojím, protože tak to opravdu bylo a nemám důvod si vymýšlet.
Naposledy upravil KYBLOS dne 24 úno 2013, 17:19, celkově upraveno 1
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
Uživatelský avatar
KYBLOS

Moderátor
 
Reputace: 14
Příspěvky: 3324
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Střední Čechy
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Re: Pozor na fi. KoupelnyAZ

Příspěvekod Hasmann » 08 srp 2011, 23:40

Tak jsem si to celé přečetl a musím souhlasit,že dneska sehnat normálně uvažujícího řemeslníka který udělá to co se po něm chce je téměř nemožné. Nejde o jejich peníze a je jim to ukradené. Na ně by platilo jen a pouze dát do smlouvy sankce a ty sankce uplatnit nebo prostě práce zadat někomu jinému.Stejně tak si myslím,že zadat celou zakázku jedné firmě je cesta do pekel,protože zpravidla nemají na všechny práce své zaměstnance a řeší to subdodávkou jiné firmě či "vypůjčením" člověka z jiné firmy a výsledek je nasnadě. A osobní přítomnost na stavbě je dneska NUTNOST nikoliv vhodné. Nepamatuji si kdo naposledy z mého okolí něco rekonstruoval a proběhlo to v pořádku,dokonce bych řekl,že kdyby se tyto AKCE stavebních firem dalo na papír,tak by to byl velmi slušný román na pokračování a jejich účastníci by si vydělal aspoň na to aby sanovali neschopnost řemeslníků. A pak všichni brečí že je krize a že není práce,no bodejť když je kolikrát lepší si to udělat sám. :evil:
Uživatelský avatar
Hasmann

500+
 
Reputace: 3
Příspěvky: 510
Registrován: 16 srp 2009, 16:35
Bydliště: Ostrava
Skútr / moto: Aprilia SR 50 S, Piaggio X evo 125
Tuning / úpravy: 70cm kit Polini

Re: Pozor na fi. KoupelnyAZ

Příspěvekod Tomáš@125 » 08 srp 2011, 23:50

Čau kyblos již 2,5 roku stavím dům, to co jsem zažil a zažívám dodnes se na celé skutrforum nevejde :evil: . V tomto statě nikdo neumí dělat svou práci pořádně :!: :!: Veteš která se pohybuje ve stavebnictví bych postřílel, ale to by to dělaly řeznici nebo prodavači třeba aut. Nikdy nebudu již nic stavět a ani rekonstruovat. Musím končit mám tlak jako prase jak na to myslím. :evil: :evil:
Honda@125 prodáno po 11 letech :(, Honda SW-T 400 prodáno
Uživatelský avatar
Tomáš@125

750+
 
Reputace: 42
Příspěvky: 896
Registrován: 13 črc 2010, 23:57
Bydliště: Praha
Skútr / moto: Honda SH 300 / Suzuki Bandit 1250S

Re: Pozor na fi. KoupelnyAZ

Příspěvekod KYBLOS » 09 srp 2011, 00:26

Oba: jj, takže to znáte... :( No můj problém je, žá umím maximálně zatmelit dírku ve zdi.... :roll: Takže já sem na to firmu potřeboval. Kdybych to uměl sám, nic takového bych neudělal :( jenže bohužel, ferda mravenec nejsu. Ještě sem jim řekl, že tam nechci žádný Úkáčka, tak mi tam dali jen čechy, ale jak vidím, ani češi nejsou mravenci :( Úkáčka sem odmítl z důvodu, že sem jen slyšel od známých jak jim něco dělali a tuhle ulítli, támhle je rozdíl v desítkách centimetrů atd... Bohužel sem si moc nepomohl, možná ještě hůř. Jo a k velikosti zakázky...., nechtěl sem čekat. Prostě udělat vše najednou, než teď sehnat někoho na kuchyň, na podlahy, na topení, pak na obývák, pak na koupelnu WC atd... prostě aby to bylo komplet. :? Bohužel příště to bude po kouskách a na dlouhý trvání po zkušenostech s touto firmou.
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
Uživatelský avatar
KYBLOS

Moderátor
 
Reputace: 14
Příspěvky: 3324
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Střední Čechy
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Re: Pozor na fi. KoupelnyAZ

Příspěvekod Jakub59 » 09 srp 2011, 08:46

Ahoj, taky sem se začetl do tvýho vyprávění a bohužel máš pravdu. Mám taky podobný zkušenosti z rekonstrukce bytu. Navíc sem stavbyvedoucí tak vim o čem je řeč. je to hodně o tom jaký lidi si firma zaměstná a jak je uhlídá. A to hlavně! Jo a jinak s těma úkáčkama: Měl sem jich už na stavbě pár ale asi sem měl štěstí nebo co ale makali a uměli 100víc než český dělníci. Byli navíc samostatný a uměli skoro všechno v oboru.
Uživatelský avatar
Jakub59

25+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 49
Registrován: 14 kvě 2011, 18:47
Bydliště: Teplice
Skútr / moto: Honda Deauville 650

Re: Pozor na fi. KoupelnyAZ

Příspěvekod KYBLOS » 09 srp 2011, 12:23

Máš recht. Já bych řekl, že tenhle stavbyvedoucí firmy Koupelny AZ je silnej flegmatik, páč já bejt stavbyvedoucí a podívat se jak pracanti na který dohlížím udělali křivě dlaždice ( ten silně nepravoúhlej sprchovej kout ), ta křivá podlaha ( v obýváku to bylo u průchodu do kuchyně opravdu vidět i pouhým okem ), tmavý pruh z dlaždic na WC v jiný vejšce než se nachází pruh v koupelně, která je hned vedle ( to i mě praštilo do očí hned při vstupu na WC ) atd., tak bych se z toho opupínkoval, seřval je a buď to hned opraví, nebo letí. Třeba jim aspoň omezit nějaký odměny apod., páč těch asi mají dost. Všichni zedníci - tedy pokud byli kuřáci - týhle firmy pokuřovali Marlboro a jednou sem tu u topení našel plastovou dvoulitrovku od piva, takže asi pohodička práce. Prostě bych řekl, že on nedohlížel, aby to bylo správně, spíš jen mlčky přihlížel s myšlenkou, to bude v pohodě atd. Kdybych ty závady nehlásil s tím, že se to musí předělat, tak se s tím neudělalo nic, takže v tomhle případě sem byl asi stavbyvedoucím já a on tu byl jen jako nějaký kolemjdoucí. Pak, že není třeba moje účast na stavbě apod. :evil:
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
Uživatelský avatar
KYBLOS

Moderátor
 
Reputace: 14
Příspěvky: 3324
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Střední Čechy
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Re: Pozor na fi. KoupelnyAZ

Příspěvekod FunTom » 09 srp 2011, 16:05

To seš docela kliďas. Divím se, že jsi s nima nevyběh. Jen to tu čtu a mám tlak v hlavě... :evil:
Mene tekel
Uživatelský avatar
FunTom

750+
 
Reputace: 2
Příspěvky: 775
Registrován: 13 črc 2008, 19:33
Bydliště: Praha 9
Skútr / moto: Piaggio X9 500 i.e. (PRODÁNO)
Tuning / úpravy: xenon+stroba na oslňování, siréna na plašení zvěře, cestovní plexi a válečky Dr. Pulley

Re: Pozor na fi. KoupelnyAZ

Příspěvekod KYBLOS » 09 srp 2011, 19:23

No nezbývalo mi nic než trpělivost. Když jim řeknu, že jejich pracovníci stojí za hovno, ať sem dají někoho jinýho, tak to zase může zabrat kus času než někoho schrastěj, takže další zdržení, no a taky nevím koho sem dají. Třeba to bude ještě větší propadák. :roll: Samo mě to tlakovalo jak hovado, ale zase posílat je někam atd. za každou p..... nevím jestli by to nesprasili naschvál ještě hůř. :( Do toho mi máma furt říkala, jen klid, hlavně ať už mají hotovo a vypadnou. No, co je to vlastně hotovo, když chyby sem našel vždycky :roll: Jenže nepřevzít to, obávám se, že do vánoc by tu ještě pracovali. Jsem si tím téměř jistej, ale to sem našim říkal už na začátku rekonstrukce, že to vypadá, že na vánoce bude hotovo. Jen se tak nevěřícně smáli, ale když později viděli jak jim to trvá a jak se to všechno protahuje, protože dělají chyby a musejí je furt opravovat, začali tomu i věřit. Tedy pokud bych byl opravdu detailista a stál si za každou chybičkou s tím, že se to musí opravit, fakt by to asi bylo do vánoc. :evil:
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
Uživatelský avatar
KYBLOS

Moderátor
 
Reputace: 14
Příspěvky: 3324
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Střední Čechy
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Re: Pozor na fi. KoupelnyAZ

Příspěvekod Tomáš@125 » 09 srp 2011, 19:54

Nech je to dodělat pak jim napiš že je to nekvalitně provedeno a co jim dlužíš tak jim neplať, doufám že jim nedáváš moc peněz dopředu. Pak si můžeš dát na oči ty prachy co ti zůstanou a neuvidíš tu prasárnu :twisted:
Honda@125 prodáno po 11 letech :(, Honda SW-T 400 prodáno
Uživatelský avatar
Tomáš@125

750+
 
Reputace: 42
Příspěvky: 896
Registrován: 13 črc 2010, 23:57
Bydliště: Praha
Skútr / moto: Honda SH 300 / Suzuki Bandit 1250S

Re: Pozor na fi. KoupelnyAZ

Příspěvekod KYBLOS » 09 srp 2011, 20:39

Nenene, byt je převzatej. Maj hotovo. Já je tu už nechci, pokud nepůjde o nějakou reklamaci. Od února do července mi to stačilo. Detaily, jako jsou chybějící kousky spárovačky atd. už si vyřeším sám. Jen sem chtěl poté co odsud vypadnou, dát vědět lidem o jejich práci, tedy spíš o chybách kterejch se dopouštějí apod., aby se zamysleli jestli jít do rekonstrukce zrovna s nimi :? Pokud někdo rekonstrukci plánuje. No a to sem udělal. Recenzi sem napsal i někam na netu tj. mimo skútrfórum. Myslím si, že hlavní chyba je u nich v předání plánů. V jejich interiérovém centru jsme udělali plány co kam přijde s jedním jejich pracovníkem, co kde bude vč. výběru dveří, dveří do sprcháče, umyvadla, dřezu, klik na dveře, lina, dlaždic, zásuvek atd... prostě všechno se tam naplánovalo, vybralo z nabídek apod. On to zapsal v počítači, udělal s námi 3D plánky na PC atd. No a tohle si asi poté špatně předali s dalšími pracovníky a to s těmi, kdo to sem měli montovat apod. Tenhle nedostatek informací mezi nimi jsem viděl každou chvíli. Prostě pracovníci na místě stavby nevěděli o tom co sem objednával s jiným chlapem v int. cenru. Např. ty kliky, které sem neobjednal. Naštěstí když sem jim to řekl, našli plánky někde zahrabaný, kde bylo uvedeno, který kliky na dveře sem objednal a tak je později dodali. No a to znamenalo, že museli volat do int. centra, ptát se tam, ti pak volali mě pro ujištění a tak stále dokola. Pak se třeba stalo, že mi zavolali s tím, že není lino do obýváku a předsíně, který sem objednal. Prostě je už nemají na skladě a tak sem musel sednout s našima do plechovky a zajet do Budyně n. Ohří a strávit nějakou tu hodinu výběrem jiného lina. Nebo ty dveře na WC, které měly ten odrbanej roh. To mi řekli, že to tedy budou reklamovat a reklamovali. No po nějaký ( hodně dlouhý ) době mi zavolali, že dveře mají a kdy budu doma. No ale dodali mi do telefonu, že jim dodali dveře sice ve stejný barvě, ale se skleněnou výplní uprostřed. Prostě takový skleněný pruh. Není sice zcela průhledný, ale je tam a tak jestli mi to nevadí. Řekl sem, že vadí a tak museli reklamovat druhý dveře, protože na WC si prosklený dveře nedám, i když to sklo není zcela průhledný. Přeci jen jde o WC, že? No a tak sem zase musel čekat. Prostě ten jejich přístup, chování atd. mi už fakt vadil, že sem vážně rád, že sou pryč.
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
Uživatelský avatar
KYBLOS

Moderátor
 
Reputace: 14
Příspěvky: 3324
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Střední Čechy
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Re: Pozor na fi. KoupelnyAZ

Příspěvekod mijuna » 10 srp 2011, 07:48

No ty woe....znám to taky....rekonstruju barák s firmou....mám na všechno jednu firmu..maj ve firmě lidi kteří dělají všechno...od hrubé zedničiny po plyn vody atd....zatím jsem spokojenej ikdyž byli nedostatky.....špatně udělanej sádroš atd...je fakt že majitel maká snima a pěkně je honí,a hlídá je.Dělají tam i dva ukrajinci a mužu říct že dělají víc a líp jak čechy:-)jinak na baráku jsem skoro pořád a chodí mě tak dělat dozor strejda kterej je zedník.jinak jsem asi světlá vyjímka co vím....co lidi stavějí atd tak jsem slyšel na řemeslníky samou stížnost:-)jiank jsem začali předělávat starší barák...krom střechy všechno.....zustali holý zdi,a dělalo se vše nové....betony,podřezání,jinak příčky,voda,topení,elektrika okna..prostě vše...začalo se koncem června a počítám koncem září se stěhujeme:-)
Uživatelský avatar
mijuna

500+
 
Reputace: 5
Příspěvky: 603
Registrován: 09 lis 2009, 11:49
Bydliště: Rohoznice u Pardubic či Hradce Králové-Kolín(Radim)
Skútr / moto: Bandit PYČO..1200S rv 2004
Tuning / úpravy: uvidíme:-)

Re: Pozor na fi. KoupelnyAZ

Příspěvekod ffugas » 10 srp 2011, 08:10

No já neznám firmu, která by dělala něco pořádně. Stačilo když nám v paneláku měnily okna - vše bylo jinak než bylo dopředu řečeno včetně omlácení zánovních dubových obložek. Jinak na všechny s..... a dělám si opravy a rekonstrukci sám, jelikož nemám na tyhle fušare nervi.
Naposledy upravil KYBLOS dne 23 bře 2013, 15:31, celkově upraveno 1
Důvod: úprava sprostých výrazů
Uživatelský avatar
ffugas

50+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 70
Registrován: 22 črc 2010, 20:53
Bydliště: doma
Skútr / moto: YAMAHA MAJESTY 250, HONDA CB600F HORNET
Tuning / úpravy: co je to tuning?

Re: Pozor na fi. KoupelnyAZ

Příspěvekod Myschan » 10 srp 2011, 16:40

Hodně záleží na konkrétní partě. Měnil jsem některá okna za plastová. Naprostá spokojenost. Tak jsem si to po cca půl roce zopakoval. Stejná firma - jiná parta. Nechápal jsem, jak takový idioty může někdo zaměstnat. Co šlo, to zmršili :evil:
Lepší pozdě, nežli vůbec.
Uživatelský avatar
Myschan

1000+
 
Reputace: 14
Příspěvky: 1187
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Brno
Skútr / moto: Honda Forza 300 (2020)

Re: Pozor na fi. KoupelnyAZ

Příspěvekod KYBLOS » 10 srp 2011, 17:47

Jj, přesnej postup jako sem udělal já. :roll: U našich jejich firma super, u mě jejich firma, jiná parta = na h...... :evil: Jen by mě zajímalo jestli si ta firma uvědomuje, nebo záleží jí na tom, že jedna parta jim může totálně narušit dobrou pověst :roll:
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
Uživatelský avatar
KYBLOS

Moderátor
 
Reputace: 14
Příspěvky: 3324
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Střední Čechy
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Re: Pozor na fi. KoupelnyAZ

Příspěvekod Trabuk » 10 srp 2011, 22:05

Jak si to tady čtu tak jsem asi udělal dobře, že jsem si barák dělal sám (kromě elektriky a oken) za občasného přispění sousedů a táty. Je fakt, že jedna parta může totálně podělat jméno dobré firmy.
ex Yamaha Majesty 250DX, ex Kymco XCITING 500, nyní Yamaha T-Max 500, rv. 2005

www.majestyclub.cz
Uživatelský avatar
Trabuk

1000+
 
Reputace: 25
Příspěvky: 1058
Registrován: 14 úno 2011, 22:09
Bydliště: Chrudim
Skútr / moto: T-Max 500 ex, MBK Flipper 50, Yamaha FZ6
Tuning / úpravy: jízda s rozumem

Další

Zpět na Volná diskuze

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

cron