Yamaha BWs po tuningu - pomalejší rozjezdy?

Diskuze o tuningu skútrů. Zvyšování a ladění výkonu, tlumení, brzdy. Kity, výfuky, karburátory, variátory, spojky,...

Yamaha BWs po tuningu - pomalejší rozjezdy?

Příspěvekod Brano007 » 02 srp 2010, 21:59

Ahoj vsem,
Dokopal jsem se k tomu, abych svoje BWs trochu vylepsil, procet jsem na netu snad vsechno co slo a rozhodl jsem se tedy poridit street vyfuk Gianelli Smile a k tomu Malossi Multivar s prodlouzenym kevlarovym remenem. Neslo mi moc o maximalku, spise o rozjezdy. Optycky tuning se mi nelibi a nelibi se mi ani ty tuningovy vyfuky, proto jsem se rozhodl pro street vyfuk. Vsechno jsem to nakoupil a nechal nainstalovat v Prazskem Scootlandu. Dneska jsem si to vyzvedl a moje pocity jsou rozpacite. Tedy, maximalka se zvedla velmi citelne a kdyz uz se skutr rozjede, tak je o poznani zivejsi. Vyfuk ma hezky zvuk a mam pocit, ze rve min, nez ten seriovy. To co me ale sklamalo, jsou rozjezdy, odezva na plyn prijde pozdeji (coz by mi ani tak nevadilo), nicmene po raznem nastupu (skutr docela skubne) jakoby na chvilku ztrati dech, pak se rozjede a pote je to uz parada. Tedy to co jsem chtel nejvice, abych mel rychlejsi vyjezdy od semaforu se nedostavilo a dokonce se to jeste zhorsilo. Dokonce kopec ktery vede k baraku vyjizdi skutr pomalej nez pred upravou, tedy opet nez se rozjede, pak uz je to ok. Podle grafu z brzdy co jsem k tomu dostal se zvedla maximalka z 61 km/h na 70.2 km/h a vykon z 4.6 PS na 5.4 PS, coz by odpovidalo, tomu jak se to ted chova. Jen me prekvapuje ten pomalejsi nastup vykonu. Je to podle vas normalni? Nebo to mam nechat jeste jednou nekde postelovat? Diky moc za rady a nazory.

Ps: Pro presnost jeste napisu, co mi do toho nahazeli: Gianelli Smile, Malossi Multivar, Hebo kevlar. Prodlouzeny remen, valecky 9,5 g, Hebo cerna kontrastka, pruzinky bohuzel nevim, ale pry tam museli dat nejaky jiny nez serie...

Diky.

Edit: Tak mi to nedalo a byl jsem to ted i pres dest jeste jednou projet. Je to tedy tak, ze ve chvili, kdyz uz jed tech 20-30 km/h, tak je to naprosta parada. Skutr jde za plynem a je daleko zivejsi, takze s touhle fazi jsem spokojen :). Ty rozjezdy jsou ale proti tomu opravu zalostny. Nevite jestli by slo nejak vyrovnat tento pomer? zlepsit rozjezdy a klidne lehce ubrat z max. rychlosti?
Yamaha BWs 50, Saab 95
Brano007

10+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 12
Registrován: 30 čer 2010, 00:31
Skútr / moto: Yamaha BWs 50

Re: Yamaha BWs po tuningu - pomalejsi rozjezdy?

Příspěvekod Faethor » 05 srp 2010, 08:48

co vim, tak ve scootlandu to ladí na brzdě takže zřejmě to ladili na optimální výkon papírovej- tj. maximálka koncová a ostřejší starty (otázka je jeslti to po tom poladění kucí aspoň projedou nebo berou tu brzdu jako bernou minci), přičemž je ale možné, žeto těmi spojkovými pružinkami trošku přepískli, i když je zvláštní ta ztráta výkonu při rozjezdu jak popisuješ a je otázky jestli je to chyba pružinek....každopádně si myslím, že se s nimi půjde určo domluvit aby ti to poladili optimálněji dle tvých představ když jim to popíšeš tak jak si to popsal tady:)
Uživatelský avatar
Faethor

100+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 146
Registrován: 23 dub 2010, 19:25
Bydliště: Praha
Skútr / moto: Projekt Choppster
Tuning / úpravy: má to cenu sem vypisovat?

Re: Yamaha BWs po tuningu - pomalejsi rozjezdy?

Příspěvekod Brano007 » 05 srp 2010, 19:15

Diky za odpoved. Tak jsem tedy nakonec do Scootlandu napsal a popsal problem. Domluvili jsme se na npristi tyden, kdy budou skutr ladit jeste jednou. Je asi pravdou, ze to ladej jenom na brzde, takze papirove z toho vymackli co slo, ale realny vysledek neni pro provoz uplne idealni, tedy alespon pro me potreby... Tak uvidime co z toho vyleze. Zatim trochu lituju, ze jsem do toho vubec hrabal :? . Kazdopadne diky a dam vedet, jak to dopadlo.
Yamaha BWs 50, Saab 95
Brano007

10+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 12
Registrován: 30 čer 2010, 00:31
Skútr / moto: Yamaha BWs 50

Re: Yamaha BWs po tuningu - pomalejsi rozjezdy?

Příspěvekod Faethor » 06 zář 2010, 12:10

Brano007 píše:Diky za odpoved. Tak jsem tedy nakonec do Scootlandu napsal a popsal problem. Domluvili jsme se na npristi tyden, kdy budou skutr ladit jeste jednou. Je asi pravdou, ze to ladej jenom na brzde, takze papirove z toho vymackli co slo, ale realny vysledek neni pro provoz uplne idealni, tedy alespon pro me potreby... Tak uvidime co z toho vyleze. Zatim trochu lituju, ze jsem do toho vubec hrabal :? . Kazdopadne diky a dam vedet, jak to dopadlo.


jo tyhle pocity jsou vcelku běžný:) ale uvidíš, jak to sedne tak to bude ok:) dej vědět, jak dopadlo ladění.
Uživatelský avatar
Faethor

100+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 146
Registrován: 23 dub 2010, 19:25
Bydliště: Praha
Skútr / moto: Projekt Choppster
Tuning / úpravy: má to cenu sem vypisovat?

Re: Yamaha BWs po tuningu - pomalejsi rozjezdy?

Příspěvekod j3nda » 12 říj 2010, 09:17

mel jsem stejny pocity po vymene variatoru, chtelo to najet cca 300km nez si to sedlo, dal bych tomu cas a kdyz si to nesedne tak lehci valecky
na maximalce si ten variator sednul rychle, ale pri malych rychlostech to opotrebeni chvili trva, pac tam dlouho nevydrzi
Obrázek
Uživatelský avatar
j3nda

500+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 684
Registrován: 19 srp 2010, 23:30
Skútr / moto: Kymco Agility City 125
Tuning / úpravy: Kufr Givi E300N


Zpět na Tuning

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků