Aprilia Amico 50 - sám přidává hodně plyn

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Aprilia Amico 50 - sám přidává hodně plyn

Příspěvekod komi » 10 črc 2011, 23:13

Zdravim vsechny skutrare a skutrarky,

dnes jsem si rozebral svoji aprilii amico 50 jelikoz pokazde kdyz jsem vypnul motor (mozna i za jizdy) zacalo z toho kapat pomerne dost benzinu. Tak jsem se dostal ke karburatoru a jelikoz se povazuji za zrcuneho cloveka rekl jsem si ze prozkoumam jestli nahodou neni neco na jehlicce nebo u plovaku ci tak..

Po rozebrani karburatoru jsem zjistil ze nejspis uplne netesni karburator u teto vypousteci hadicky.. (nejspis gumicka na tom sroubku kterym otocite kdyz chcete vypustit benzin z karburatoru doslouzila) rekl jsem si parada zajedu pro novou a hotovo.

Tak jsem slozil zpet karburator do puvodniho stavu, namontoval, ale skutr nechtel naskocit, vsiml jsem si ze do nej nejde palivo tak jsem vzal tu hadicku co kontroluje podtlak a pusou sem tam nejakej udelal, zapojil hadicku zpet a skutr naskocil, ALE bohuzel po te co naskocil se mu samy od sebe pridali otacky na maximum a drzel takovim zpusobem ze mi zacal popojizdet na stojanu ihned jsem ho vypnul a zkontrolval jestli nahodou neni nejake lanko natazene ale nic jsem neobjevil vse bylo tak jako kdyz jsem ho zacal rozebirat. :(

Zkuslil jsem to podruhe stim ze jsem uplne vypnul sitic take naskocil ale vzdy jel tak 3 sekundy v normalnich otackach a 4-5 v plnejch a porad dokola. Zkuslil jsem si opet pohrat nekolikrat s tema lankama ale nikde nic. Vubec uz netusim vcem by to mohlo byt. Karburator na prvni pohled vypada ze jsem ho opravdu smontoval tak jak byl vse do sebe zapadalo ale asi jsem to nekdo pokakal.

Napada me par moznosti ale ani si nejsem jistej jak je resit nebo spis kde hledat
- nekde to taha falesnej vzduch ale nevsiml jsem si kde
- karburator ma v sobe hrozne benzinu a motor si ho natahne proto se zvysej otacky a po te co ho to zpotrebuje zas klesnou
.je chyba v lanku od sytice jelikoz kdyz dam plnej sytic tak to ma plny otacky porad a kdyz ho vypnu tak to kolisa

Za kazdou radu predem dekuji a gratuluji ze jste docetli muj roman az sem!!!
komi

0+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 3
Registrován: 10 črc 2011, 22:47
Skútr / moto: Aprilia amico 50
Tuning / úpravy: nic :(

Re: Aprilia Amico 50 - sám přidává hodně plyn

Příspěvekod hruzamil5 » 11 črc 2011, 06:32

máš dvě možnosti ... bud ti to tahá falešnej vzduch .... někde před karburátorem směr klapky atd ..... nebo sis hnul šroubkem volnoběhu ... je to takovej ten dorazovej na šoupátku ... měla by podním bejt pružinka ...... skus ho o jednu otáčku povolit ..... pak nastartovat .... když nepůjde tak trošku s plynem .... když ti to bude chcípat tak ho zase třeba o půl otáčky dotáhni atd ..... prostě si skusstím šroubkem pohrát , a když to nepůjde ani tak ... tak rozdělat a kouknout všude na těsnění ..atd ... hodněě štěstí :)
US offroad service > servis veškerých US cars ...dodávka dílů z USA .....
dále veškerý servis 4kolek a skůtru
Martin Háša> +420 601 654 654
Miloslav Hrůza> +420 723 375 170

Po-So 10-18h
Uživatelský avatar
hruzamil5

500+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 678
Registrován: 12 dub 2010, 18:17
Bydliště: milovice
Skútr / moto: aerox tuniing !
Tuning / úpravy: ve výstavbě

Re: Aprilia Amico 50 - sám přidává hodně plyn

Příspěvekod komi » 16 črc 2011, 01:50

Ahoj, díky za radu nakonec to bylo v tom že já pako jsem tam dal obráceně tu část na korigování plynu.. on ten karbec bohuzel vypada uplne stejne i kdyz to tam das obracene.. no ted vim na co si dat priste pozor.. nicmene diky za radu ;)
komi

0+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 3
Registrován: 10 črc 2011, 22:47
Skútr / moto: Aprilia amico 50
Tuning / úpravy: nic :(


Zpět na Technické problémy se skútry

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 návštevníků

cron