Výlet na Ostravsko - Areál čs. opevnění Darkovičky

Fotogalerie a videa ze společných akcí, srazů a vyjížďek.
Pravidla fóra
Umístěním obsahu na toto fórum strvzujete, že jste jeho autorem a prohlašuje provozovateli, že umístěním a zpřístupněním takového obsahu prostřednictvím tohoto fóra nebudou neoprávněně zasažena autorská práva třetích osob ani jiná práva a oprávněné zájmy třetích osob (např. právo na ochranu osobnosti fyzických osob) a nebudou porušeny obecně závazné právní předpisy.

Výlet na Ostravsko - Areál čs. opevnění Darkovičky

Příspěvekod petr311 » 04 kvě 2014, 20:28

V neděli 27. dubna 2014 jsem vyrazil na další výlet na svém skútru Piaggio Beverly 125ie. Tentokrát jsem zamířil na Ostravsko, konkrétně do Darkoviček, kde jsem chtěl navštívit areál čs. opevnění. A když už jsem byl prakticky na dosah Česko - Polské hranice, tak jsem si udělal zastávku i na pomyslné hraniční čáře :-). Celkem jsem na dnešním výletě najel 190km.

Na výlet jsem vyrazil sám krátce po poledni. Podle mapy jsem si nastudoval, které místa chci navštívit, tyto body navolil do navigace a vyrazil jsem. Měl jsem obavu zejména z průjezdu Ostravou, abych tam někde nezabloudil. No musím pochválit navigaci, která mě nezklamala a bravurně mě provedla nástrahami velkoměsta :D, a než jsem se nadál, tak jsem se ocitnul v Darkovičkách přímo u muzea opevnění :-).

Po zaparkování na poměrně rozlehlém parkovišti jsem se vydal na prohlídku okolí, pořídil nějaké foto a video záběry. V okolí se nachází několik bunkrů a opevnění, většina z nich je přístupná pouze zvenčí. Nahlédnout do vnitřních prostor bunkru umožňuje jeden hned u parkoviště, označený jako pěchotní srub MO-S 19 Alej. Tak jsem tam nakouknul i já. Vstupné 40Kč + za možnost fotit 30Kč, no poměrně dost na pár minut trvající prohlídku bunkru s nepříliš ochotným a znalým průvodcem, který si jen rychle odbyl naučené fráze a nic. Když se někdo něco zeptal, prakticky nic nevěděl. Evidentně o opevnění moc toho nevěděl... Ale to je jedno, to zmiňuji jen tak pro zajímavost, pokud byste tam někdo chtěli zavítat, abyste měli představu, čeho se vám dostane za vaše peníze. :-).

Ale jinak okolí bunkrů je poměrně pěkně udržované, je možné zde nalézt několik vystavených tanků, lze si na ně vylézt, nafotit pěkné fotky...

No jak jsem byl zaujatý fotografováním a natáčením videa, tak jsem přehlídnul, jak rychle ubíhá čas, tak jsem si říkal, že si zajedu ještě na hraniční čáru Česko - Polsko v Hati, abych si na památku zdokumentoval :-). Na Polské území bohužel na skútru s obsahem 125ccm a řidičákem sk. B není možné jet, takže na výlet směrem do Polska zatím mohu zapomenout … :-(. Třeba se to někdy změní.

No a z Hatí jsem vyrazil na cestu domů, opět podle navigace, opět mě provedla přesně jak jsem chtěl :-). Pro úplnost bych mohl popsat trasy.

Takže cestu tam jsem zvolil tudy: Lipník n. Beč., Hranice, Bělotín, Nový Jičín, Příbor, Mošnov, Ostrava, Ludgeřovice, Hlučín, Darkovičky, Hať.

Cesta zpět: Hať, Hlučín, Děhylov, Ostrava – Poruba, Klimkovice, Bravantice, Bílovec, Fulnek, Odry, Potštát, Slavkov, Loučka, Lipník n. Beč. Celkem na tomto výletě najeto 190km.

Ještě závěrem bych mohl zmínit takovou perličku. Jak jsem projížděl Ostravou, v Porubě jsem stál na křižovatce na červenou a tu jsem si všimnul, že na chodníku nějaký hoch na kole někomu mává. Já nevěděl na koho, tak jsem se rozhlížel kolem dokola, ale klučina cosi naznačoval směrem dopředu. No nic, říkám si, zastavím za křižovatkou, uvidím, co chce. Tak za křižovatkou jsem skutečně zastavil, hoch na kole ke mně dojel a na mě, prý já jsem petr311 ze Skutrfora že? Já říkám, jo jasně :-). No prý mě zná a tak, tak jsme se vřele pozdravili, prohodili pár slov. Byl to Fota ze Skutrfora (snad jsme tu přezdívku nepopletl, ale třeba se tu sám přihlásí :-) ). Tak jsem si říkal, jak je ten svět malý a jak už jsem asi ze svých reportů známý, když se někde objevím, tak mě lidi hned poznávají, dobré zjištění :-D. Jsem zvědavý, s kým se potkám na dalších výletech :-).

Tak pro dnešek je to vše přátelé, budu se těšit na setkání s vámi u dalších výletů, třeba se někdo z vás ke mě přidá a bude nás jezdit více na výlety :-).

Takže jako obvykle, foto z výletu na Rajčeti

A samozřejmě také video:
4/2013 - 4/2014 - KYMCO Agility City 125/9.450km
3/2014 - 3/2015 - Piaggio Beverly 125ie/16.000km
3/2015 - 5/2018 - Piaggio MP3 500LT Sport/42.900km
5/2017 - 8/2019 - YAMAHA X-MAX 125/19.700km
6/2018 - 7/2022 - YAMAHA X-MAX 400/37.000km
8/2019 - X-MAX 300
Uživatelský avatar
petr311

1000+
 
Reputace: 134
Příspěvky: 1119
Registrován: 24 dub 2013, 21:42
Bydliště: Lipník nad Bečvou
Skútr / moto: YAMAHA X-MAX 400 ABS 2018 / YAMAHA X-Max 300 ABS
Tuning / úpravy: X-Max 400: zadní nosič kufru Yamaha + zadní kufr Yamaha 50 l s opěrkou pro spolujezdce, držák telefonu (GPS) - na střed řídítek, velké plexi Puig kouřové, brašna pod přístrojový panel Yamaha

Zpět na Srazy a vyjížďky

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník