Tucano sloní uši

Diskuze o doplňcích a příslušenství. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Tucano sloní uši

Příspěvekod lucky007 » 29 říj 2015, 20:07

Pár zkušeností pro ty, kteří by o nich uvažovali... a pár dotazů na ty, kteří už je používají...

Koupil jsem si ty nejnovější R363.
První zjištění (krom toho že mi nešly odmontovat závaží) při instalaci bylo, že šroub závaží u PCX má příliš malou hlavu, takže se muffama provlíká a není schopný je přimontovat. Takže jsem zkusil nejjednodušší variantu a koupil jsem dvě podložky - v tu chvíli ovšem šroub byl až příliš krátký, takže namontování šlo těžko. No nakonec jsem to tam nacpal, když jsem je trochu zmáčknul - jejich šířka je prostě o několik cenťáků větší než šírka heftů i se závažím, takže jsem je musel trochu "oploštit", aby se to povedlo našroubovat zpět.
Pokud jde o jízdu tak ano, necítím absolutně chlad, vítr, nic... v tomhle směru paráda a slouží, jak mají, jenže -
tím jak jsou univerzální a ne přímo pro PCX a jak mají pouze otvor na nasunutí na hefty (některé levnější od jiných výrobců jsou z vnitřní strany "rozstřižené a spojují se sucháčem, takže manipulační otvor při nasazování je nesrovnatelně větší), tak kryjí pouze hefty, protože je není možné nandat až za ovladače, kvůli čemu mám teď obrovský problém ovladače používat - mají sice "palec", ale ten nesedí vhodným způsobem, kde bych ho potřeboval a celkově je i tak velmi neforemný na používání, nemluvě o tom, že za jízdy mám svůj palec i kvůli tomu mimo, takže když chci použít ovladač, musím svůj palec nejprve strčit do "palce" toho muffu ... a mít problém házet blinkr v městském provozu je dost velký problém.
Zároveň tak jako upnutí tucano deky mi zhoršilo otáčení řídítky, tak v případě těch muffů se mi hůř ovládá plyn ... ten pravej muff totiž krom toho, že zavazdí u ovladačů ještě navíc ""blokuje"" plynovej heft, takže ovládání plynu je mnohem složitější a nepřesnější.

Je mi jasný, že všechno je to i alespoň trochu o zvyku a po pár jízdách bych si snad i více zvykl ovládat plyn i ovladače i s těma muffama... ale v zimě je už tak složitější bezpečně jezdi, že jsem rozhodnutej je po víkendu vrátit, protože si nebudu ještě víc zhoršovat ovladatelnost motorky.

Teoretickým lepším řešením by paradoxně asi byly levnější muffy, které se mohou sucháčem upnout až za ovladače na řídítkách, ale zatím nevím, jestli to s nima nebude mít zase jiné háčky (někde se totiž psalo, že ty pro změnu samovolně mačkají brzdové páčky, co je taky nepoužitelné...).

Nicméně, než je pošlu zpět, chtěl jsem se zeptat těch, co je už mají (obvzláště pokud je mají na PCX).. jestli nečelili podobným zkušenostem po jejich pořízení a jestli se to nějak nezlepšilo, nebylo to opravdu jen a pouze o zvyknutí si, nebo jak to nakonec vyřešili... ať to rozhodnutí je vrátit není uspěchané.

Dík
lucky007

100+
 
Reputace: 12
Příspěvky: 164
Registrován: 27 srp 2015, 22:42
Bydliště: Praha
Skútr / moto: Honda PCX 125 Mat Galaxy Black 2021

Zpět na Doplňky a příslušenství

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků