Ahoj vsem,
mam predstavu o skutru jaky bych rad koupil (pripadne motorce) a rad si necham poradit.
Pokud se tedy neco takoveho necha poridit.
Obsah (125-300) s vahou mezi 100-135kg (mam ridicak bez omezeni).
Vykon kw a nm co nejvice (predpokladam: 6,5kw az 15kw).
50% se bude jezdit ve dvou a 50% sam (ja 95kg a pritelka 55kg).
Rocne bych najezdil odhadem okolo 4 tis km. Cenove bych rad max. do 120tis. Ale vetsinou preferuji cena/vykon.
Urcite potrebuji zadni horni kufr! Postrani kufry pokud by to byla motorka a nebyl ulozny prostor pod sedadlem.
Jezdit budu cca do 35km v okolí. Celkem dost polnacky, na houby, obcas mesto ...
realne to bude tak 50:50 silnice, polnacky. Na silnici mam jinou motorku.
Sedlo bych rad, aby bylo pohodlne v ramci moznosti. Ne neco co budu za 15km jizdy proklinat.
Koukal jsem na modely:
Sym Crox, Yamaha BWS (novy se koupit uz neda), Piaggio Typhoon (starsi se da sehnat), Kentoya HAMSTER 125 4T
Sym Crox - rikam si, ze to krom kol nema nic offroad. A vykon neni nic extra.
BWS - asi nejlepsi varianta, ale rad bych novy. Bohuzel se tady neda uz koupit a starsi se moc neprodavaji, aby meli do 5tis km. Cetl jsem, ze i podvozek je off road.
Piaggio - nejvice se mi libi, ale zadni tlumic ma jeden a zatizeni do cca 145kg, takze ve dvou bychom ho nicili. Nebo ne?
Kentoya - za 30tis se to za rok v jezdeni ve dvou asi rozpadne...
Z tech beznych motorek jsem koukal Van Van 200, BORILE MULTIUSO 250. Radeji bych skutr, ale tohle je taky varianta. I kdyz ten borile ma uz nekolik mesicu neaktualni stranku a rikam si jestli neprijdou s novyma modelama a motorem.
Jsou jine modely na polnacky nebo nejaky napad?
Co se tyce Hondy Adv. 750 co bude, tak ta bude super, ale chci vahove neco mensiho jako druhou motorku.
Predem díky!