Skútr ZIPP

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Skútr ZIPP

Příspěvekod Eminem202 » 15 lis 2015, 15:46

Zdravím, plánují si dělat řidičský průkaz AM a chci se zeptat mohu sním řídit tento skútr zipp parco? http://www.iocp.cz/product/skutr-zipp-p ... utr-11025/

Víc za skútr dát neplánuji.

A dále co všechno po koupi se na něho musí vyřizovat? SPZ,TECHNICKÁ,POJISTKA,PŘEPIS?
Prosím jestli by mi toto někdo více popsal.

Doufám že tento skútr se dá řídit s AM...
Jinak bych dělal A1 s omezením na automaty - na skútru je to pak jednoduší nemusí se řadit,spojka.apod

Děkuji za rady
Eminem202

25+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 30
Registrován: 08 říj 2015, 23:13

Re: Skútr ZIPP

Příspěvekod PBM2 » 15 lis 2015, 16:51

Tento skůtr má tyto parametry:

MOTOR: 4T - Vzduchem chlazený - automat, OBJEM MOTORU: 49 ccm, MAX.VÝKON: 3,0KM/7500 ot. = 2,9 kW, MAX.RYCHLOST: 55 km/h

Se řidičákem skupiny AM můžeš řídit toto: malý motocykl nebo moped s max. konstrukční rychlostí do 45 km v hodině a objemem do 50 ccm po dovršení věku 15ti let. Podle udávané max.rychlosti tento stroj nesplňuje podmínku, objemem splňuje. Teď jde o to, co má ve velkém TP jako max rychlost. Pokud je to oněch 55 km/hod, nemůžeš ho řídit s AM, i kdyby ve skutečnosti jezdil pouhých 35 km/hod, protože rozhodující je údaj ve velkém TP. To už raději pohledej na http://www.motoinzerce.cz/ nebo na http://www.tipmoto.com/ něco lehce jetého, co bude víc spolehlivé a bude splňovat všechny podmínky. ZIPP je stroj dovezený z Polska a vyrobený v Číně, trochu bych měl obavy ze servisu a dostupnosti ND. Ani ne tak proto, že je to čína, ale proto, že jeho zastoupení není zase tak moc rozšířené (teď nemyslím prodejce, těch může být dost, ale ti nebudou u sebe mít nějaké zásoby ND, max těch základních, ostatní by pro ně byly jen nevyužité peníze v materiálu) a dostupnost dílů nemusí být proto tak rychlá nebo vůbec možná. To už nějaký český dovozce, který na našem trhu působí dlouhodobě a věnuje se prodeji určité(-tých) značek stabilně, bude mít spíše přístup k ND, které bude mít na skladu u sebe. Proto si taky zkontroluj, kolik servisních i prodejních zastoupení má ta či ona značka v rámci ČR, případně která ti vyhovuje a přitom je blízko. Projdi si všechny možné nabídky, značky, prodejce i dovozce, ať pak zbytečně nedojíždíš daleko na servis a garanční prohlídky.
K přihlášení nového skútru potřebuješ pouze Čistopis (velký technický průkaz) a Zelenou kartu. S těmito doklady zajdeš na úřad, kde ti dají žádost a po jejím vyplnění dostaneš SPZ. Nezapomeň potom v pojišťovně nahlásit přidělené číslo SPZ a nechat si jej zapsat do Zelené karty. Ono totiž před tím, než jdeš na úřad kvůli přihlášení, musíš napřed zajít sjednat povinné ručení na VIN skůtru, na něj dostaneš Zelenou kartu, po přidělení SPZ na úřadě pak zajdeš pro její zaevidování zpět do pojišťovny, která ti vystaví Zelenou kartu, tentokrát ale už místo na VIN již rovnou na SPZ.

Potřebné doklady:
---------------------
Čistopis TP
Zelená karta
Občanský průkaz

Dobrou ruku při výběru. :wink:

Edit: POZOR! V popisu je uvedeno, že má obě brzdy bubnové, ale na fotce je přední kotoučová! Takže jaká je pravda, případně kde ještě prodejce nepíše tak zcela pravdu? Tady je ten, co má obě bubnové, jmenuje se stejně, ale proč prodejce používá jinou fotku? http://motorky.hyperinzerce.cz/skutry/inzerat/5492230-zipp-parco-50-4t-nabidka/#.Vki9R-FlGT8 . A zde je strana dovozce, firmy DAGEN, s vyprodanými modely, kde je i ten tvůj. O to víc bych byl opatrný, protože jde o starší kusy, u kterých ND moc k dispozici nebudou, hlavně plasty, neboť se výroba rychle obměňuje a často výrobce rok po ukončení produkce určitého typu již nedodává ND, což ti pak zprostředkovaně napíše nebo řekne prodejce/dovozce. http://www.skutrymoto.cz/237-vyprodane-starsi-modely . Paradoxně i zde je fotografie toho tvého modelu uvedena s kotoučovou brzdou vepředu. Bacha!
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
Uživatelský avatar
PBM2

750+
 
Reputace: 134
Příspěvky: 891
Registrován: 16 dub 2011, 11:53
Bydliště: Severní Morava, FM
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Re: Skútr ZIPP

Příspěvekod Eminem202 » 15 lis 2015, 20:07

Ještě se rozhodnu. Prodejci jsem napsal jestli je V TP uvedeno MAX 45KM/H nebo 55km/h.
Tak uvidím to s tou brzdou jsem si také všiml - obrázek s kotoučovou a napsáno že obě bubnové tak mě zajímá v čem bude chyba jestli v textu nebo jiný obrázek skútru.

Ještě se zeptám když koupím skútr musím sním chodit na technickou prohlídku? A hned po koupi? Kdybych koupil rovnou nový.

Do ježděného skůtru se mi moc nechce...
A myslím že je pak horší přepis na mně a větší problemy.

Jinak díky za info :)
Eminem202

25+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 30
Registrován: 08 říj 2015, 23:13

Re: Skútr ZIPP

Příspěvekod PBM2 » 15 lis 2015, 20:57

Po příchodu na registr vozidel vyplníš žádost o registraci vozidla, pak předložíš velký TP, zelenou karty - povinné ručení, občanský průkaz a fakturu o koupi stroje. Pracovnice provede kontrolu údajů, porovná údaje v TP, žádosti, OP. Pokud se jedná o nový stroj, po provedení všech kroků do velkého TP zadá tvoji SPZ, vydá ti značku, na kterou nalepí známku STK s vyznačeným datem další kontroly, do velkého TP zapíše termím další STK, dá razítko a podepíše se. U nového stroje 50 ccm je první kontrola po 6-ti letech, další pak co 4. Připrav si peníze na správní poplatek - 300,- Kč. Jinak pozor! Co se týče převozu nového stroje domů, tak tady máš odpověď. http://www.motocykl-online.cz/poradna/19895-novy-stroj . Tak ať se daří. 8)
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
Uživatelský avatar
PBM2

750+
 
Reputace: 134
Příspěvky: 891
Registrován: 16 dub 2011, 11:53
Bydliště: Severní Morava, FM
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Re: Skútr ZIPP

Příspěvekod PetroS » 15 lis 2015, 23:03

Pokud chceš něco na AM řidičák, než tu čínu, za podobný peníze ti můžu nabídnout Yamahu 50 why. Je to značkový stroj, motor 2t Minarelli, takže jede (70-75 km/h). 16palcové kola. Prodán nový v ČR, nyní najeto 10t km, pravidelně servisován (naposledy nový řemen variátoru, svíčka, brzdovka). Za těch pět let, co s ním jezdím (denně do práce) absolutně spolehlivý skůtr s minimálními náklady na údržbu. Výbava - kufr, velké plexi.
bylo: Yamaha YH 50 Why - 5 let denní spolehlivé služby a 7000 km
Uživatelský avatar
PetroS

50+
 
Reputace: 5
Příspěvky: 96
Registrován: 22 kvě 2015, 19:05
Bydliště: Praha Braník
Skútr / moto: Yamaha X-max 300

Re: Skútr ZIPP

Příspěvekod Eminem202 » 15 lis 2015, 23:17

Petros - Bohužel ne. Ale díky.
Jsem pevně rozhodnutý na nový.

PBM2 - Díky, takže zaplatím pouze 300kč navíc?
Nic víc neplatím u nového skútru? Třeba za tu spzku,pojistku,technickou?
Jen koupím,zaplatím skútr povyřizuji to a zaplatím za vše navíc jen 300? :D

---Ještě bych se zeptal prodejce na uvedeném odkazu co jsem tady dával nabízí dovoz po celé čr jak by to tedy probíhalo?
Dostal bych vše? Bylo by něco složitější?

Díky předem
Eminem202

25+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 30
Registrován: 08 říj 2015, 23:13

Re: Skútr ZIPP

Příspěvekod stretavka » 15 lis 2015, 23:35

Ty Emineme, to jsou otázky?!?!?!?!?

Tak určitě ti skutra nějaká pojišťovna pojisti zadara, to jsi snad nemohl myslet vážně takovou otázku, jestli tedy už nebudou jiný náklady. BUDOU!!!!!!!!! Budes muset urcite zaplati taky za benzin a olej....s tim je nutno pocitat. A nevim proc se ptas lidi na foru, jestli ti ho do ezou po ČR zadarmo. To je spíš otazka na toho dovozce.....
Každá náhoda se musí pečlivě připravit.....
Uživatelský avatar
stretavka

250+
 
Reputace: 317
Příspěvky: 496
Registrován: 21 črc 2011, 12:36
Bydliště: Budweiß
Skútr / moto: Aprilia Leonardo 125/Honda Hornet 900
Tuning / úpravy: série

Re: Skútr ZIPP

Příspěvekod Eminem202 » 15 lis 2015, 23:52

Tak to je jasný že dovoz nebude zadarmo :D 6kč/km sem někde četl...
Jen jsem myslel že u nového skútru je pojistka na rok/dva zdarma...
Benzin a olej je samozřejmost...
No nic :shock:
Eminem202

25+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 30
Registrován: 08 říj 2015, 23:13

Re: Skútr ZIPP

Příspěvekod medved.m » 16 lis 2015, 00:19

Eminem202: ty si koleduješ o to, abychom Tě tu měli za úplně nesvéprávného :wink: (Aha, tobě je možná patnáct a opravdu JSI nesvéprávný - tak pardon.)

Zaplatíš za REGISTRACI na ODSČ obecního/městského/magistrátního úřadu.
TECHNICKOU prohlídku u nového stroje koupeného u nás neabsolvuješ. (To snad leda kdybys dovezl zvenku nějakého exota, co u nás nemá zastoupení a není u nás schválený, ale s tím nemám zkušenost ani já.)
POJIŠTĚNÍ není žádný erár, KDO si proboha myslíš, že Ti ho jako udělá NA ROK-DVA ZDARMA? A že nedostaneš benzín na první dva roky zdarma, to Tě nepřekvapuje? :mrgreen:
Takže: ještě před registrací uzavřeš smlouvu s některou pojišťovnou, která dělá pojištění vozidel.
Pokud nejsi plnoletý, registraci provedou i pojištění uzavřou Tvoji rodiče/zákonní zástupci. Stačí? m.
 Shemík spase  Obrázek
Uživatelský avatar
medved.m

1000+
 
Reputace: 74
Příspěvky: 1030
Registrován: 19 bře 2013, 23:13
Bydliště: Brno
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Re: Skútr ZIPP

Příspěvekod PBM2 » 16 lis 2015, 01:02

Pojištění zdarma (povinné ručení) na rok pár firem dává, občas společně s dopravou v rámci ČR zdarma. Je jich jen omezený počet. Ale ve většině případů jde pouze o objemy do 125 ccm čínské výroby, prodejci znáčkových skůtrů toto snad ani nedělají, max prodejci jakýchkoliv značek, takový ten pel-mel, kteří nejsou značkovými prodejci.Občas je rozvoz nebo pojistka zdarma v rámci akce typu "vánoční prodej" nebo "doprodej". Ale jistý je poplatek za registraci a povinné ručení. Takže tak asi. Pohledej Emineme na internetu potřebné informace a ptej se až na věci, kde si nebudeš jistý nebo nebudeš informace moci najít. Měj se.
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
Uživatelský avatar
PBM2

750+
 
Reputace: 134
Příspěvky: 891
Registrován: 16 dub 2011, 11:53
Bydliště: Severní Morava, FM
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Re: Skútr ZIPP

Příspěvekod bajza » 17 lis 2015, 23:58

Pokud mohu,jak ti už psaly i jiní.Něž koupíš čínský "nový" skútr,pročti si tu témata o těchto no name skútrech.Neber to prosím zle.Ale pokud pominu složitý dovoz a tím jakékoliv reklamace.Přesně takovéto modely koupíš ve velkém supermarketu.Malá kola nekvalitní plasty servis veškerý žádný je to nejhorší co můžeš zvolit.Než investuješ cca 16 000,- zkus si přečíst tady na foru jaké zkušenosti právě s těmito stroj mají jiní lidé.Neber to tak že ti chceme radit,nebo ti vnucovat názor.Ale za mne mám zkušenost se skůtry Kentoya byl to šunt,klasický číňan koupil jsem pro ženu,s nulovou zkušeností o těchto srojích.Plasty tragické,plastové šroubky se daly povolit jen jednou,byli jak z perníku.Skútr dojezdil pro prasklý karburátor,ten byl s takového kovu,že se po 4 letech provozu drolil.Opakované problémy s startováním,jindy nechtěl jet teplý.Popraskané žárovky,náhradní díly problematicky sehnatelné.Za mne můj názor "Raději lehce ojetý ital,japonec,Taiwanec (kymco,Sym,Tgb),než nový číňan s cenovkou odpovídajícímu,lepšímu jízdnímu kolu.
Uživatelský avatar
bajza

1000+
 
Reputace: 186
Příspěvky: 1106
Registrován: 24 črc 2009, 21:31
Bydliště: Český Krumlov
Skútr / moto: Honda SW-T400, Gilera Nexus 125i (už není)

Re: Skútr ZIPP

Příspěvekod TUNER » 19 lis 2015, 09:36

No tak,chce přece "NOVÝ" tak už mu nevnucujte lepší,když ho nechce a chce si sám získat zkušenosti a dopracovat se k názorům které mu tady radíte ;-)
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
Uživatelský avatar
TUNER

2500+
 
Reputace: 202
Příspěvky: 3747
Registrován: 02 říj 2006, 21:36
Bydliště: Plzeň
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Re: Skútr ZIPP

Příspěvekod Eminem202 » 19 lis 2015, 20:19

Tak asi dám na vás.
Jsem ochotný dat max za jetý skútr 18 000,-

Soused mi nabízí za 13 000,- najeto 400km tento skútr: http://motorky.bazos.cz/inzerat/5419227 ... 0ccm2T.php není to on jen stejný typ a barva.

Co myslíte? Jak je na tom z kvalitou? S dizajnem.atd a lze řidit s AM?
Eminem202

25+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 30
Registrován: 08 říj 2015, 23:13

Re: Skútr ZIPP

Příspěvekod denisbiker » 19 lis 2015, 21:52

To je ten samý čínský krám jak ten zipp co jsi dával na začátku. Koukni se po ZNAČCE! !!!! Za 18000Kc koupíš jetou značku která ti vydrží a nebudeš věčně zalezlej v garáži, nebo čekat v servise až ti ten krám opraví. Zrovna nedávno jsem koupil Aprilii sr50 za 6500Kc....přes zimu si to dám dohromady a mám jezditko pro rohlíky které vím že bude celou sezónu bez problému jezdit. Prosím vykašlete se na ty hnusný, okopírovaný a věčně pokažený čínský skútry.
Uživatelský avatar
denisbiker

100+
 
Reputace: 7
Příspěvky: 123
Registrován: 07 úno 2012, 17:22
Bydliště: Mělník
Skútr / moto: Leonardo 250,Sr50 Stealth , Suzuki GSX-R 1000

Re: Skútr ZIPP

Příspěvekod stretavka » 19 lis 2015, 23:11

Emineme Emineme.......ach jo.... nejdřív nejaký "Cipp" a teďkonc zas "Kingkong".

Ale vážně!!!!!! Nejlepší radu, byť nepřímo ti tady dal TUNER. Tak si precti znovu celý vlákno a popřemýšlej nad tím co napsal.......
Každá náhoda se musí pečlivě připravit.....
Uživatelský avatar
stretavka

250+
 
Reputace: 317
Příspěvky: 496
Registrován: 21 črc 2011, 12:36
Bydliště: Budweiß
Skútr / moto: Aprilia Leonardo 125/Honda Hornet 900
Tuning / úpravy: série

Další

Zpět na Čínské skútry

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník