Motorro Polly - variátor problém

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Motorro Polly - variátor problém

Příspěvekod pospich » 27 dub 2020, 20:16

Ahoj všem :) už řadu let jsem majitelem skůtru motorro polly 50 2T (LJ50QT-K). Po těch letech co skůtřík mám si zaslouží nějakou tu péči, takže jsem udělal základ jako gumy, olej, svíčka atd. Dneska padlo na variátor. Mám nový Malossi multivar a trápí mě jak ho správně osadit. V balení přišly válečky 2(sady) + kontrastní pružina + tělo variátoru + podložka asi 2mm tlustá. (ne nějaký distanční kroužek, ale klasická podložka). Moje otázka je jednoduchá kam ji do sestavy na můj skůtr osadit, případně zda ji tam vůbec dávat?? Proč se tak divně ptám ? Odpověď je jednoduchá v sestavě původního variátoru nebyla na místě jako podle malosi prospektu má být ta nová. Podle obrázků z příručky co byla k variátoru bohužel cizojazyčná :evil: jsem pochopil že podložka se má dát při montáži úplně jako první !

Pořadí komponent původní sestavy tak jak jsem ji sundával při demontáži: matice / podložka pod maticí / protikus rohatky na startování uvnitř s 16mm tisícihranem (ten byl po osazení zároveň s koncem tisícihranu na klikovce při originální sestavě) / unašeč polořemenice s ventilátorem / hliníková polořemenice s ventilátorem / PODLOŽKA MOSAZNÁ / sestava variátoru (váleček, tělo, talířek) / KONEC dále nebylo nic rovnou se to opíralo tuším o volnoběžku co je skovaná za variátorem.

Pořadí nových komponent- PODLE MONTÁŽE NAZPĚT - podle toho co jsem vyčetl v obrázkách jak jsem již zminoval jsem osadil : NOVOU MALOSSI PODLOŽKU / komplet variátor / Puvodní "mosaznou" podložku (která vypadá stejně jako ta od malossi) / hliníková řemenice s lopatkama ventilátoru / její unašeč / protikus rohatky - ( ZDE JSEM ALE NARAZIL NA PROBLÉM protože tisícihran na klikovce už nestačil a tudíž jsem nemohl osadit tento protikus na startování proto jsem musel původní "mosaznou" podložku ze sestavy vyndat abych mohl nasadit startovací protikus - i po tomto zákroku však nebyl po montáži zároveň s koncem tisícihranu na klikovce jak tomu bylo u série.

Moje otázka je tedy jasná. Tím že se tam dala ta malossi podložka černá jako úplně první na řadě tak se vše posune o její tlouštku a pa to prostě nesedí. Musí tam ta podložka být ? Nmůžu ji vytáhnout a dát tam jen tu původní "mosaznou" podložku dopředu na pozici mezi váleček varecu a přední polořemenici s lopatkama ?

Skutr v puvodní sestavě neměl problém z kopce valit 80 podle tacha takže tam nemá žádné restrice.
Máte někdo stejný skůtr ? jaké těžké použáváte k multivaru válečky ?

Díky moc draci :) :) :) :mrgreen:
pospich

5+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 5
Registrován: 16 čer 2014, 15:59

Zpět na Čínské skútry

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron