Aha, tak jinak.
K ŘP skupiny B se automaticky dávalo AM, čili moto do 50 ccm a do max 45 km/h. Jenže naše staré M, to jsem měl taky, nemělo omezení rychlosti. Proto při změně klasifikace skupin motocyklů se do ŘP zapisovala skupina A1 s harmonizačním kódem 150. Tento kód znamená omezení objemu na 50 ccm. To abys mohl řídit i fichtla, jehož max rychlost je výrazně vyšší než 45 km/h. S novým AM bys jej již řídit nemohl. Takže pozor, ta zapsaná skupina A1 (předpokládám s nějakým harmonizačním kódem) Ti umožňuje řídit motocykl s max objemem 50 ccm bez omezení max rychlosti.
Řízení motocyklu s objemem max 125 ccm a výkonem do max 11 kW a s automatickou převodovkou (to splňují asi jen skútry) je umožněno na území ČR všem držitelům skupiny B a do ŘP se nezapisuje.
Takže pokud jsem dobře pochopil Tvůj dotaz a doplňující informace, tak můžeš jezdit na skútru s objemem do 125 ccm na území ČR a států vypsaných v prvním příspěvku. DE a AT tam bohužel pro Tebe není. Za to ale můžeš projet celou evropu na fichtlovi.
Já mám nový ŘP asi týden a tam je u A1 uveden nový harmonizační kód 79(<=50cm3). To mě ale vůbec netrápí, protože mám i skupinu A, takže si můžu jezdit na libovolné moto.
Předpokládám, že to takto stačí a je to dostatečně vysvětleno a už jsem se trefil do Tvého dotazu.
Doplnění:
Ještě jednou jsem to celé přečetl. Z Tvého příspěvku to může vypadat tak, že jsi dělal ŘP skupiny B a pak Ti zapsali ještě A1 jako bonus bez žádného harmonizačního kódu. To mi ale připadá zajímavé. Bez jízd a zkoušek by se ke kompletní skupině A1 bez omezení člověk normálně dostat neměl. Tedy předpokládám, pokud máš v ŘP skupinu A1 zapsanou a nedělal jsi žádné zkoušky na motorce, že je tam uveden nějaký harmonizační kód, nebo se jedná o chybný zápis, na kterém jsi vydělal. Pokud tedy máš v ŘP uvedenu skupinu A1 bez žádného harmonizačního kódu, potom ano, můžeš řídit jakýkoliv motocykl do 125ccm a 11kW v celé evropě. Ale přijde mi to divné.
Jedu a kochám se ...
Honda SCV Lead 100 (prodáno); Suzuki Burgman 250 (prodáno); Honda CB 900F Hornet (prodáno); Honda Dylan 125 (prodáno); Yamaha N-Max 125 (prodáno); Yamaha X-Max 250