Rhon Speed 50 - zadření motoru

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

Rhon Speed 50 - zadření motoru

Příspěvekod DanRose95 » 09 kvě 2017, 17:21

Ahoj,
snad je to správné vlákno. Vím že zadření motoru je nejlepší řešit jeho výměnou nebo zcela jiným strojem, ale jde mi teď o tohle:

Včas jsem si nezkontroloval olej (moje blbost) a dnes při jízdě motor prostě vypadl. Nedošlo mi, co se děje a byl jsem kilometr před domovem, tudíž jsem to chvíli nechal, nastartoval, už pro jistotu pomalu se rozjel a téměř před domovem vypadl se zvukovým upozornění znovu - to za mnou jeli policisté a ten zvuk připomínal klakson co dává znamení k zastavení, takže opět zmatenost, nicméně policejní auto kolem mě vklidu projelo dál a došlo mi, že to bude asi olejem - zkontroloval jsem ho a samozřejmě prázdno. Poblíž domova je servis, takže jsem skutr dotáhl na parkoviště a skočil pro olej. Doplnil jsem ho a stroj zase naskočil a při jízdě neztrácel tah ani nic podobného, prostě jako dřív. Zkoušel jsem i trochu zvuk motoru, přijde mi trochu jiný, možná "kovovější"? - ale mám skutr asi 3 týdny a tudíž to nepoznám bezpečně, třeba to tak není.

Skutr tedy zase jezdí, ale mě jde o to, zda pokud vše zase šlape, nemohl v motoru při zadření vzniknout nějaký defekt, či něco podobného, co by mohlo způsobit nečekanou závadu na cestě, či nefunkčnost motoru? Hledal jsem po forech, ale potřeboval bych ideálně zkušenosti přímo s tímto Rhonem.

Díky moc za případné reakce! Chtěl bych podniknout kdyžtak nějakou kontrolu, nebo něco podobného, abych zase příště neskončil někde v půli cesty.
DanRose95

0+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 3
Registrován: 24 dub 2017, 20:55
Skútr / moto: Rhon Speed 50

Re: Rhon Speed 50 - zadření motoru

Příspěvekod Karlos 1 » 10 kvě 2017, 10:17

Já bych začal tím, proč tam najednou chyběl olej, jestli nějak rychle nemizí.
Karlos 1

250+
 
Reputace: 21
Příspěvky: 283
Registrován: 11 zář 2014, 09:22
Skútr / moto: Maxon Ardour 125

Re: Rhon Speed 50 - zadření motoru

Příspěvekod DanRose95 » 10 kvě 2017, 12:46

Olej teď před každým vyjetím kontroluji a je v pořádku, nicméně šlo spíše o to, že nebyl vyměněný a skutr překročil 1600km - než jsem výměnu provedl. Byl jsem při koupi informován, že s největší pravděpodobností je tam původní olej a je třeba ho doplnit, ale jak říkám, moje blbost, že jsem na to zapomněl.

Nicméně, určitě plánuji prohlídku v Autokelly, zda je vše ok, ale i tak se ptám tady, tam mi nejspíš také neřeknou vše. :)
DanRose95

0+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 3
Registrován: 24 dub 2017, 20:55
Skútr / moto: Rhon Speed 50


Zpět na Do 50ccm

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků