Čína 50 4T - kolísá volnoběh, nedobíjí

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

Čína 50 4T - kolísá volnoběh, nedobíjí

Příspěvekod klvin » 24 srp 2015, 11:19

Ahoj, koupil jsem čínský skůtr typu kentoya ZOOM 4T z 2 ruky, většinu času prožil v garáži, za 9 let najel jen 1600km. Hned co jsem ho koupil, tak jsem řešil problémy s netěsností hadiček podtlaku a membrány v karburátoru, teď už jede hezky, za plynem, nevynechává atd. Tak jsem se pustil do dalších nešvarů tohoto stroje, a potřeboval bych poradit, na skůtru se vyskytuje hned několik závad:

1. Po nastartování běží hezky na volnoběh, ale po cca 30sekundách nebo po protočení rukojetí plynu se začnou otáčky samovolně zvyšovat a začne už i zabírat spojka, a otáčky mírně kolísají, po dalších cca 30 sekundách se zase ustálí na normální volnoběh, to se opakuje skoro při každém zastavení na křižovatce (táhlo plynu OK, napadá mě vadný automatický sytič)

2. Motor chytá jen na nakopávačku, el. startér točí jako by na prázdno, startér se točí ale netočí motorem, jednou za 5-10 pokusů se startéru podaří otáčet motorem a po delší době i naskočí. (fungl nová baterie)

3. Fungl nová baterie se mi při běžném provozu po cca 2 týdnech vybila, tak jsem vyměnil regulátor napětí za nový, baterii dobil a změřil napětí při volnoběhu. Bez spotřebičů je na baterce 12,4 V se světlama atd. je tam 12,25V. Při mírném přidání otáček se napětí lehce zvyšuje na cca 12,5 V. Zajímavostí je, že od začátku co jsem to koupil nefungoval palivoměr, až po výměně regulátoru napětí, naskočil a fungoval asi 20 minut, a teď zase nefunguje, (může tam být nějaký zkrat nebo špatné ukostření? je možné že jsem odpálil nový regulátor?) kromě palivoměru všechny spotřebiče fungují v pořádku.

Za každou radu budu vděčný, předem díky
klvin

5+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 8
Registrován: 03 srp 2015, 09:45

Zpět na Do 50ccm

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků