Yamaha X-Max 250i - klapavý zvuk ve vidlicích

Diskuze o skútrech větších objemů.

Yamaha X-Max 250i - klapavý zvuk ve vidlicích

Příspěvekod falonso » 07 úno 2010, 21:18

Má někdo z vás majitelů X-MAXE problémy s předníma vidlicema?Jak jsem si pročetl skoro celé forum ve španělsku (clubxmax.com),tak si tam snad každý stěžuje na nepříjemné klapání z předních vidlic resp.tlumičů.Nemá to vliv na bezpečnost,ani funkčnost,ale ten zvuk je prostě někdy otravný.Naštěstí se to projevuje pouze při jízdě po kostkách nebo nerovnostech.Na hladké silnici je ticho.Pokud jste na svém maxovi nikdo nic takového ještě neslyšel,tak tady přikládám videa co jsem nalezl na youtube a upozorňují právě na potíže s vidlicema.
http://www.youtube.com/watch?v=_exBDpRmihc
http://www.youtube.com/watch?v=Yz3uQkjvZXw
na tom druhém videu je ten podstatný zvuk slyšet až od času cca 2:00 min
Co se týče toho španělského klubu,tak tam došli k tomu,že hromadně urgovali yamahu,aby tento problém řešila a nakonec udělala yamaha nápravu a v roce 2008 začala dodávat jiné lepší tlumiče.Já mám model 2008, ale mám taky ještě starý typ tlumičů,tudíž i problémy s klepáním.Ty jsou vyráběny v Indii a vypadají takto:
starší vidlice.jpg

A takhle vypadá upravené provedení,které by již mělo být bez závad :
nová vidlice.jpg

Například speciální edice black x-max 2009 by už měla mít pouze nové provedení.Toto klepání ještě navíc trochu umocňuje plastový blatník,který je čtyřmi šrouby uchycen natvrdo přímo k vidlicím a tak funguje jako "reproduktor" tohoto zvuku.Budu rád,když se tu podělíte o svoje poznatky...Budu to na jaře chtít řešit u svého dealera,dokuď je na stroj záruka.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
falonso

100+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 132
Registrován: 03 srp 2009, 17:15
Bydliště: Dobřany u Plzně
Skútr / moto: YAMAHA X-MAX 250i 2009

Re: YAMAHA X-MAX - Klapavý zvuk v předních vidlicích (tlumič

Příspěvekod janowo » 07 úno 2010, 22:01

Klapavý zvuk je na obouch snímcích patrný,toto bych u svého určitě nepřehlédnul.Takže zatím nic,možná je to i tím,že mám pouze 1200 km.Vidle mám s logem výrobce.Dík za upozornění. :( :( Tak nemám 1200,ale 12000 km,
Naposledy upravil KYBLOS dne 28 črc 2013, 06:23, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
Uživatelský avatar
janowo

250+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 381
Registrován: 22 lis 2008, 17:23
Bydliště: PŘIBYSLAV
Skútr / moto: Yuki 125 spree,Yamaha x-max 250
Tuning / úpravy: trochu karbon.folie po pádu

Re: YAMAHA X-MAX - Klapavý zvuk v předních vidlicích (tlumič

Příspěvekod Karamusa » 07 úno 2010, 23:59

no uplne jsem se vydesil a az jsem letel do sklepa abych se podival na tu znacku na tlumičích,a ejhle na madisnovy jsou taky ale mužu řict že zvuk se neobevil tak to byla snad jen vadna serie na x-maxech
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
Karamusa

100+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 105
Registrován: 10 srp 2009, 14:56
Bydliště: Frýdek-Místek/Hodoňovice
Skútr / moto: Madison125-prodám
Tuning / úpravy: Neon,reflexni proužky na kolech,na červeno třmeny a tlumiče

Re: YAMAHA X-MAX - Klapavý zvuk v předních vidlicích (tlumičích)

Příspěvekod crhy » 08 úno 2010, 10:06

Ty jo, tak to je opravdu velice nepříjemný zvuk, soucítím s tebou. Good luck při reklamaci ! :idea:
Ex: Majesty 400; X-max 250 ; PCX 150v3; Sixteen 125; Katana 50/70; 2x Babetta 210

Profil motorkáři: http://www.motorkari.cz/profil/?uid=253 ... ky&scr=300

Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest!
Uživatelský avatar
crhy

2500+
 
Reputace: 463
Příspěvky: 3240
Registrován: 29 kvě 2009, 20:13
Bydliště: Roudnicko
Skútr / moto: Honda SW-T400; Manet S.Maxi (1998)

Re: YAMAHA X-MAX - Klapavý zvuk v předních vidlicích (tlumič

Příspěvekod falonso » 12 úno 2010, 10:13

Zdravím všechny milovníky jedné stopy,tady přikládám oficiální stanovisko YAMAHY,která tak reagovala na velký počet lidí stěžující si na problém s klapáním předních vidlic.Je to ve španělštině,takže pro toho kdo ji ovládá je to brnkačka :D a pro nás,zbylou většinu to pod španělskou verzí přikládám již přeložené přes překladač v Google.Není to překlad úplně přesný,ale pro pochopení stačí :wink:

Estimado señor o señora:

Desde la puesta en el mercado de su modelo de motocicleta YP250R y el posterior YP125iR, venimos denotando una falla generalizada en el producto. La cual se basa en un sonido a tono de golpe seco en la zona delantera del vehículo, provocando una desagradable sensación y de hecho nada que ver con el buen funcionamiento de la moto y de sus componentes, garantizados por su firma.

Documentalmente a la vez que por medios de su propia red de distribución a modo de informe oficial interno que ya deben de ser de dominio propio suyo, pueden denotar el enfado de los usuarios en la red Internet a través de http://www.clubxmax.com en la cual pueden encontrar quejas sobre esta falla en cualquier punto de España y del entorno Europeo realizada por sus usuarios.

En consecuencia y con la esperanza de una real, directa y comprometida respuesta y antes de emprender cualquier tipo de actos legales a través de los medios habituales, aun siendo de total agrado para nosotros el producto y a la vez conscientes de la magnitud de la falla y de la trabajosa puesta en marcha de su solución:

RECLAMAMOS contestación y la definitiva reparación de dicha falla y de los daños que ella haya podido provocar a todas la partes comprendidas y que de una forma directa o indirectamente, puedan haberse visto deterioradas en su función y su durabilidad para las que fueron diseñadas y garantizadas.

Esperando su respuesta, les comunicamos que si en un plazo prudente no se produjera, iniciaremos otro tipo de gestiones.

Por lo tanto:

Yo con DNI número y propietario de un vehículo de la marca Yamaha modelo XMAX YPR con número de bastidor y habiendo efectuado la compra en y con fecha de factura , me hago participe de la reclamación y de cualquier posible acción legal sobre este hecho que se llevará a cabo contra Yamaha Motor España, S.A. y/o los concesionarios distribuidores del vehículo en cuestión si fuere necesario.

Les saluda atentamente,

Fecha y firma
----------------
Vážení:

Od vstupu na trh pro váš model motocyklu YP250R a YP125iR později jsme byli označující všeobecné selhání ve výrobku. Která je založena na zvuku tón rána na přední části vozidla, což způsobuje nepříjemný pocit, a ve skutečnosti nic společného s řádným fungováním motocyklu a jeho složek, které jsou zakotveny v podpisu.

Zatímco dokumentovány prostřednictvím vlastní distribuční sítě, jako interní vládní zpráva, že musí mít svou vlastní doménu, může odrážet hněv uživatelů na internetu prostřednictvím http://www.clubxmax.com stížností, které lze nalézt na této chyby v každém bodě Španělska a životního prostředí v Evropě jeho uživateli.

Proto, a s nadějí na skutečnou, přímou a zavázala se odpovědi a před přijetím právních úkonech obvyklým způsobem, přičemž celkové spokojenosti produktu pro nás, a přesto si vědom závažnosti provinění a z namáhavé realizaci vašeho řešení:

NÁROKY definitivní odpověď a oprav těchto selhání a škody ona může mít za následek, aby pochopil všechny strany a to přímo nebo nepřímo, může být narušena jejich funkčnost a odolnost, pro které byly navrženy a zaručena.

Čeká na vaši odpověď, doporučujeme vám, že pokud v přiměřené lhůtě nedojde, budeme iniciovat další úsilí.

Proto:

Identifikační číslo a já se majiteli vozidla Yamaha XMAX modelu YPR s číslem podvozku a po provedené v nákupu a datum vystavení faktury, stal jsem se podílel na stížnosti a všechny možné právní kroky k tomu, že to bude proti Yamaha Motor Spain, SA a / nebo distributorů vozidla obchodníků se jedná v případě potřeby.

S pozdravem,

Datum a podpis
Uživatelský avatar
falonso

100+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 132
Registrován: 03 srp 2009, 17:15
Bydliště: Dobřany u Plzně
Skútr / moto: YAMAHA X-MAX 250i 2009

Re: YAMAHA X-MAX - Klapavý zvuk v předních vidlicích (tlumičích)

Příspěvekod vlastak » 08 bře 2010, 20:18

tak jsem taky jeden z mnoha kerý má problémy s klepáním v př. tlumičích když jsem závadu několikrát nahlásil u prodejce při pravidelném servisu v K2 v Nové Pace tak mi bylo řečeno že je to normální jako důkaz bylo předvedení nového X MAXe na prodejně též s touto závadou bohužel vloni mi zkončila záruka a tak mi nezbývá než to ignorovat jsem zvědavý jak to na těch rozbitých silnicích po zimě pujde jinak s X MAXem spokojenost
Uživatelský avatar
vlastak

100+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 239
Registrován: 07 bře 2010, 21:44
Bydliště: Košťálov
Skútr / moto: X MAX 400

Re: YAMAHA X-MAX - Klapavý zvuk v předních vidlicích (tlumičích)

Příspěvekod jirka04 » 08 bře 2010, 21:20

To je zajímavý...toto jsou (podle tý značky) Italský vidle Paioli.Měl jsem je na Madisonu a fungovaly k plné spokojenosti a bez "komentáře",tedy jakýchkoliv zvuků a pazvuků.Asi byly ještě originál Italský.To jsem zvědav,když to Španělé zpackali,jak se projeví ty Indiánský.
I když...Enfielda mají zmáknutýho.To je hrozný,ta globalizace... :o J
jirka04

500+
 
Reputace: 1
Příspěvky: 733
Registrován: 03 čer 2007, 15:24

Re: YAMAHA X-MAX - Klapavý zvuk v předních vidlicích (tlumičích)

Příspěvekod falonso » 22 bře 2010, 20:01

vlastak píše:tak jsem taky jeden z mnoha kerý má problémy s klepáním v př. tlumičích když jsem závadu několikrát nahlásil u prodejce při pravidelném servisu v K2 v Nové Pace tak mi bylo řečeno že je to normální jako důkaz bylo předvedení nového X MAXe na prodejně též s touto závadou bohužel vloni mi zkončila záruka a tak mi nezbývá než to ignorovat jsem zvědavý jak to na těch rozbitých silnicích po zimě pujde jinak s X MAXem spokojenost

Já mám záruku ještě něco přes rok, takže se to budu snažit řešit, ale jak už je tady člověk v ČR zvyklý, tak úspěchu moc velkou šanci nedávám. Minulý týden jsem to probíral s mým prodejcem YAMAHA, když jsem si tam byl vyzvednout kalhoty a ten mi řekl, že u nás není a nebyla žádná svolávací akce ohledně vady těchto tlumičů. A že až přijedu se strojem, tak na to mrkne a poslechne si to, ale prej se tyhle zvukový závady dost obtížně odhalujou. Takže až budu vědět zase něco víc, tak dám vědět. Dnes jsem byl zase jezdit a dá se říct, že na dobrý cestě o tom člověk vůbec neví, prostě je ticho. Ale běda když to vezmu někde po žulový dlažbě, to je jak kdybych jel se železným šrotem do sběru :lol: Zatím ježdění zdar a ať vám to lepí :wink:
Uživatelský avatar
falonso

100+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 132
Registrován: 03 srp 2009, 17:15
Bydliště: Dobřany u Plzně
Skútr / moto: YAMAHA X-MAX 250i 2009

Re: YAMAHA X-MAX - Klapavý zvuk v předních vidlicích (tlumičích)

Příspěvekod balcin » 22 bře 2010, 20:19

Falonso a Vlastak:Kolik mate na skutrech nalitano ze to klepe.Zatim mam 4000km takze je ticho ale co bude dal to nevim.Vidle mam z oznacenim loga jako na prvnim snimku r.v.08.
Uživatelský avatar
balcin

500+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 592
Registrován: 27 úno 2010, 01:21
Bydliště: Přerov
Skútr / moto: YAMAHA X-MAX 250 i, HONDA Lead 100

Re: YAMAHA X-MAX - Klapavý zvuk v předních vidlicích (tlumičích)

Příspěvekod falonso » 22 bře 2010, 20:25

K dnešnímu dni mám najeto 4500 km a ten zvuk jsem začal pozorovat už od nějakých 1000km, takže si myslím, že když má někdo vadnou sérii, tak se to projeví hned někdy během prvních 2000 km. Když se to neprojeví do té doby, tak pak už bude asi klid napořád.
Uživatelský avatar
falonso

100+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 132
Registrován: 03 srp 2009, 17:15
Bydliště: Dobřany u Plzně
Skútr / moto: YAMAHA X-MAX 250i 2009

Re: YAMAHA X-MAX - Klapavý zvuk v předních vidlicích (tlumičích)

Příspěvekod balcin » 22 bře 2010, 20:31

Kez by bylo ale jeste neni vyhrano muze to kdykoliv zacit.Ja uz neverim nicemu.Budu z obavami naslouchat. :(
Uživatelský avatar
balcin

500+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 592
Registrován: 27 úno 2010, 01:21
Bydliště: Přerov
Skútr / moto: YAMAHA X-MAX 250 i, HONDA Lead 100

Re: YAMAHA X-MAX - Klapavý zvuk v předních vidlicích (tlumičích)

Příspěvekod Bahnak » 22 bře 2010, 20:32

Je potřeba zjistit co je příčinou zvuku. Vidlice není tak složité zařízení aby nešla vymyslet nějaká pomoc. Napadá mě doraz pístnice, větší viskozita olejové náplně, jiná pouzdra....)
cesta je cíl
Uživatelský avatar
Bahnak

500+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 598
Registrován: 02 říj 2006, 21:36

Re: YAMAHA X-MAX - Klapavý zvuk v předních vidlicích (tlumičích)

Příspěvekod falonso » 22 bře 2010, 20:36

Prý za to může ta část tlumiče, která je na obrázku označena červeně...
nákres tlumiče.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
falonso

100+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 132
Registrován: 03 srp 2009, 17:15
Bydliště: Dobřany u Plzně
Skútr / moto: YAMAHA X-MAX 250i 2009

Re: YAMAHA X-MAX - Klapavý zvuk v předních vidlicích (tlumičích)

Příspěvekod janowo » 23 bře 2010, 00:08

Snažím se za jízdy poslouchat,a zatím nic.Mám ale najeto cca 12000 km,takže mě to asi mine. :D
Uživatelský avatar
janowo

250+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 381
Registrován: 22 lis 2008, 17:23
Bydliště: PŘIBYSLAV
Skútr / moto: Yuki 125 spree,Yamaha x-max 250
Tuning / úpravy: trochu karbon.folie po pádu

Re: YAMAHA X-MAX - Klapavý zvuk v předních vidlicích (tlumičích)

Příspěvekod balcin » 23 bře 2010, 10:40

Tak to uz jo to by se melo projevit.To mas uz dobry.Ted nasloucham ja. :D
Uživatelský avatar
balcin

500+
 
Reputace: 0
Příspěvky: 592
Registrován: 27 úno 2010, 01:21
Bydliště: Přerov
Skútr / moto: YAMAHA X-MAX 250 i, HONDA Lead 100

Další

Zpět na 150-250ccm skútry

 
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků

cron